Baking Covered Vs Uncovered: Ποια είναι η διαφορά;

Baking Covered Vs Uncovered: Ποια είναι η διαφορά;

Προαιρετικά: Διατηρεί την υγρασία ή προάγει το καφέ χρώμα.

Η διαφορά είναι ότι τα τρόφιμα που ψήνονται χωρίς τύλιγμα έχουν ξηρή κρούστα ή καφέ σάρκα. ενώ το τυλιγμένο φαγητό διατηρεί περισσότερη υγρασία και γεύση από τα συστατικά.

Το ψήσιμο σε ταψί ή καπάκι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο έχει κάποια οφέλη, όπως η διατήρηση της υγρασίας.

Όσοι είναι νέοι στην κουζίνα ή θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικές μεθόδους Μάλλον δεν γνωρίζω τη διαφορά ανάμεσα στο να σβήνεις τα πράγματα στο φούρνο. Ακολουθούν απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις. Σφραγισμένη και κλειστή συσκευασία: ποια είναι η διαφορά;

μέθοδος διαιρεμένης συσκευασίας

Ενώ πολλοί άνθρωποι συνδέουν το ψήσιμο με αρτοσκευάσματα όπως επιδόρπια και αρτοσκευάσματα, Αυτή η διαδικασία μπορεί να αναφέρεται σε κρέας ή τρόφιμα που μαγειρεύονται σε φούρνο με ξηρή θερμότητα. Για παράδειγμα, η κατσαρόλα και τα λαχανικά χρησιμοποιούνται συχνά με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, οι όροι όπως ψητό ή στιφάδο χρησιμοποιούν διαφορετική προσέγγιση. Εδώ γίνονται πολύ εμφανείς οι κρυφές και ακάλυπτες συζητήσεις.

Να κοιτάτε πάντα συνταγές για σωστές μεθόδους μαγειρέματος. είτε κλειστό είτε όχι Αυτή η λεπτομέρεια θα σας βοηθήσει να διακρίνετε πότε κάθε λύση συσκευασίας είναι κατάλληλη.

Η συσκευασία ήταν αποσφραγισμένη.

Το ψήσιμο είναι μια τυπική μέθοδος για αρτοσκευάσματα και προϊόντα διατροφής με βάση το αλεύρι, όπως ψωμί, κέικ και μπισκότα. Αυτές οι καταστάσεις χρησιμοποιούν μια μέθοδο ξηρής θέρμανσης σε μέση θερμοκρασία. Συνήθως γύρω στους 350°F, με αποτέλεσμα το φαγητό να είναι κρούστα ή καφέ.

Η εικόνα της κατσαρόλας δεν είναι κλειστή.

Το ψήσιμο σε ταψιά ακάλυπτα προάγει το ρόδινο και το τραγανό.

Ως αποτέλεσμα, η διόγκωση στη ζύμη αντιδρά στην ξηρή θερμότητα. αναγκάστε να αντιδράσει και να επιπλέει Αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν σημαντικά όταν ψήθηκαν με κλειστό καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αν και ορισμένες συνταγές χρησιμοποιούνται για να σφραγίσουν κέικ ή πίτες. Αλλά αυτή η ειδική μέθοδος είναι συχνά ένα προσωρινό βήμα σε όλη τη διαδικασία ψησίματος. Επομένως, η μη θερμαινόμενη μέθοδος είναι ανώτερη από τα συμβατικά προϊόντα ψησίματος που χρησιμοποιούν μείγματα αλευριού.

Άλλα κοινά φαγητά, όπως η κατσαρόλα, μπορούν επίσης να ψηθούν ακάλυπτα. Αυτά τα γεύματα ενός πιάτου είναι χωρίς καπάκι και φτιάχνονται εύκολα σε ένα γεύμα.

καλύμματα τροφίμων

Εάν απαιτείται καπάκι κατά τη διαδικασία ψησίματος Το πιάτο που προκύπτει ποικίλλει πολύ.Συχνά, αυτές οι καταστάσεις δεν ονομάζονται ψήσιμο. Αλλά είναι ψητό ή σιγοβρασμένο αντί. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ολλανδικό φούρνο ή τηγάνι ψησίματος σε περιπτώσεις όπου το τηγάνι πρέπει να καλυφθεί κατά το ψήσιμο.

Η τυπική πρακτική είναι γενικά η χρήση του φούρνου για είδη που απαιτούν θερμοκρασία 400°F ή υψηλότερη.

εικόνες μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία

όταν μαγειρεύετε σε υψηλές θερμοκρασίες Γενικά συνιστάται να διατηρείτε το καπάκι κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου μαγειρέματος.

Γενικά, τα σφραγισμένα τρόφιμα διατηρούν περισσότερη υγρασία επειδή είναι κλεισμένα μέσα στο δοχείο αντί να διαφεύγουν στον περιβάλλοντα φούρνο. Το αλουμινόχαρτο ή το λαδόχαρτο είναι επίσης καλές εναλλακτικές για να καλύψετε τα ταψιά στο φούρνο.

Τα τυλιγμένα τρόφιμα μπορεί να είναι πιο γευστικά και δεν έχουν ξηρή εξωτερική κρούστα ή επάνω μέρος λόγω υπερβολικής υγρασίας.

χρησιμοποιήστε και τις δύο μεθόδους

Ορισμένες συνταγές μπορεί να προκαλούν σύγχυση δηλώνοντας ότι το πρώτο μέρος της διαδικασίας ψησίματος χρησιμοποιεί το καπάκι. ενώ το τελευταίο βήμα δεν ισχύει σε αυτές τις καταστάσεις Η χρήση και των δύο μεθόδων μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του τέλειου γεύματος.

Η πρώτη διαδικασία μαγειρέματος με το καπάκι επιτρέπει στο φαγητό να διατηρεί την υγρασία και τη γεύση ενώ διατηρεί τη σωστή εσωτερική θερμοκρασία.Αυτό το καπάκι αποτρέπει επίσης το να μαυρίσουν πολύ γρήγορα τα γαρνιτούρα ή να προκαλέσουν υπερθέρμανση. στεγνό πιάτο

Η αφαίρεση του καλύμματος στο τελευταίο στάδιο θα επιτρέψει στο πιάτο να ροδίσει από πάνω ή να σχηματίσει κρούστα χωρίς υπερβολική ταχύτητα. Η αποστράγγιση του πιάτου για το τελευταίο βήμα θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλά υγρά. και η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή για να σερβίρεται.

Ένας άλλος τρόπος είναι Το φαγητό που ξεκινά σε ανοιχτό φούρνο μπορεί να παραψηθεί ή να ροδίσει πολύ γρήγορα. σε αυτές τις καταστάσεις Η χρήση του καλύμματος στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος θα επιβραδύνει το ρόδισμα και θα διατηρήσει τη γεύση του φαγητού. Έτσι το φαγητό δεν θα στεγνώσει όσο ψήνεται το υπόλοιπο φαγητό.

Ψήνει ο φούρνος με καπάκι;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. για αυτή την ερώτηση Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φαγητό απαιτεί έναν μοναδικό τρόπο μαγειρέματος.Για παράδειγμα, το ψητό κοτόπουλο μαγειρεύεται καλύτερα σε ένα τηγάνι. Τα στήθη κοτόπουλου, από την άλλη πλευρά, μαγειρεύονται καλύτερα σε ένα ταψί.

Μερικοί παράγοντες που βοηθούν στον προσδιορισμό της μεθόδου μαγειρέματος που λειτουργεί καλύτερα για το ψήσιμο των πιάτων περιλαμβάνουν:

  • χρόνος μαγειρέματος
  • θερμοκρασία φούρνου
  • επιθυμητό αποτέλεσμα

χρόνος μαγειρέματος

Πόσο καιρό είναι στο φούρνο; τόσο πιο ώριμο Ορισμένα φαγητά μαγειρεύονται πιο γρήγορα όταν μένουν ανοιχτά στο φούρνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο συνολικά.Ωστόσο, το κλείσιμο του καπακιού παρατείνει το χρόνο μαγειρέματος και εμποδίζει το φαγητό να στεγνώσει ή να καεί γρήγορα.

Ένα σημαντικό γεγονός για τον καθορισμό του χρόνου μαγειρέματος για ένα πιάτο στο φούρνο είναι η θερμοκρασία. Αυτά τα δύο στοιχεία μπορούν να συνεργαστούν για ένα νόστιμο γεύμα. Ή το φαγητό μπορεί να είναι πολύ στεγνό ή καλά ψημένο.

θερμοκρασία φούρνου

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του φούρνου Ωστόσο, τα τρόφιμα που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να ροδίσουν το εξωτερικό τους πιο γρήγορα από το εσωτερικό. Προκαλώντας ανομοιόμορφο χρόνο μαγειρέματος ή καύσης γύρω από την άκρη ή την κορυφή.

Σαν γενικός κανόνας Τα ακάλυπτα τρόφιμα χρησιμοποιούν γενικά χαμηλότερες θερμοκρασίες φούρνου. Από την άλλη πλευρά, το σκεπασμένο φαγητό απαιτεί υψηλότερη θερμοκρασία.

επιθυμητό αποτέλεσμα

Τα επιθυμητά αποτελέσματα για ένα τρόφιμο μπορεί να υποδεικνύουν ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα, για παράδειγμα κατά το ψήσιμο μιας γαλοπούλας. Η υγρασία μπορεί εύκολα να διαφύγει από το κρέας. Εναλλακτικά, το μαγείρεμα ψητών πατάτας με ξηρή φλούδα και μαλακούς πυρήνες απαιτεί την καλύτερη ξηρή θερμότητα και έκθεση.

Τρόφιμα όπως κέικ ή μπισκότα δεν πρέπει να καλύπτονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος. Αυτό οφείλεται στο ότι το φαγητό πρέπει να ροδίσει από την ξηρή θερμότητα του φούρνου μεταφοράς. Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμο να το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο εάν το κέικ αρχίσει να ψήνεται πολύ γρήγορα, αρκεί η πάνω κρούστα να είναι στη θέση του πριν κλείσει. Αυτό θα επιτρέψει στο εσωτερικό του κέικ να συνεχίσει το μαγείρεμα χωρίς τον κίνδυνο να καεί η κορυφή.

Πώς ταιριάζει το Instant Pot στη διαδικασία ψησίματος;

Οι στιγμιαίες κατσαρόλες είναι συσκευές κουζίνας που χρησιμοποιούν πίεση για να μαγειρέψουν φαγητό για να δημιουργήσουν νόστιμα γεύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση για κάθε γεύμα. Αυτές οι συσκευές μαγειρεύουν φαγητό σε κονσέρβες χρησιμοποιώντας υψηλή θερμοκρασία και υγρασία με καπάκι. Ως εκ τούτου, ταξινομείται ως κλειστό φαγητό ψησίματος.

Η κατσαρόλα δεν μπορεί να μαγειρέψει με το καπάκι ανοιχτό. Σε αντίθεση με τους συμβατικούς φούρνους Τα τρόφιμα σε αυτές τις συσκευές δεν θα ροδίσουν ούτε θα σχηματίσουν κρούστα που μπορεί να μπει στο φούρνο. Ενώ οι στιγμιαίες κατσαρόλες είναι ιδανικές για ρύζι, σούπες, μαγειρευτά και κοτόπουλο, δεν είναι οι καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος για κατσαρόλες ή κάποια αρτοσκευάσματα.

Σκεπάζουμε το φαγητό στο φούρνο με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος.

Δεν χρειάζεστε πάντα ένα ταψί ή καπάκι για να καλύψετε το φαγητό στο φούρνο. Συχνά είναι χρήσιμο να καλύπτετε τα τηγάνια με αλουμινόχαρτο. Ειδικά αν το φαγητό είναι μεγάλο ή έχει μικρό φούρνο. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν λιώνει ή διαρρέει στα τρόφιμα όταν χρησιμοποιείται ως περιτύλιγμα.

Το αλουμινόχαρτο μεταφέρει καλά τη θερμότητα. Αυτό το καθιστά την τέλεια λύση για το τύλιγμα του ψητού χοιρινού κρέατος, το οποίο διατηρεί τους φυσικούς του χυμούς. Περιβάλλοντας τις άκρες της κρούστας της πίτας θα διασφαλιστεί ότι αυτές οι περιοχές δεν θα παραψηθούν ή θα καούν όταν η πίτα ψήνεται στο φούρνο.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης αλουμινόχαρτου είναι η ευελιξία του. Η ευελιξία επιτρέπει την πλήρη ή μερική κάλυψη να διατηρεί όση ή λίγη υγρασία απαιτείται για συγκεκριμένα τρόφιμα.

Εναλλακτικά, το λαδόχαρτο είναι κατάλληλο για χρήση σε μεσαίο προς μέτριο φούρνο, για παράδειγμα εάν το κέικ ψηθεί πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα και τοποθετήστε το σε ένα δίσκο για να μην καεί.

Το χαρτί ψησίματος δεν είναι τόσο εύκαμπτο όσο το αλουμινόχαρτο. και δεν είναι κατάλληλο για τρόφιμα υψηλής θερμοκρασίας Αυτός ο περιορισμός δεν ευνοεί τη χρήση αλουμινόχαρτου σε πολλές περιπτώσεις συσκευασίας.

Είναι καλύτερο να ψήνουμε φαγητό με καπάκι ή όχι;

Κατά γενικό κανόνα, κάθε φορά που ένα φαγητό ψήνεται στο φούρνο, το καπάκι πρέπει να αφαιρείται εκτός εάν μια συνταγή απαιτεί συγκεκριμένα καπάκι. Υπάρχουν όμως στιγμές που το καπάκι είναι χρήσιμο κατά το ψήσιμο στο φούρνο.

Αν το φαγητό μαγειρευτεί πολύ γρήγορα ή αν το επάνω μέρος ή οι άκρες ροδίζουν πολύ γρήγορα Το κλείσιμο του καπακιού επιβραδύνει το χρόνο μαγειρέματος και αποτρέπει το κάψιμο. Η χρήση καρτών βοηθά στη διατήρηση των διαφορετικών γεύσεων μαζί, αναμειγνύοντάς τες στο περιεχόμενο. Αυτό είναι χρήσιμο για σούπες ή μαγειρευτά με κρέας και λαχανικά.

Ορισμένα τρόφιμα μαγειρεύονται πιο γρήγορα όταν ο φούρνος είναι απενεργοποιημένος, αποτρέποντας την απώλεια θερμότητας και αποτρέποντας τη διαφυγή υγρασίας. Μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας του γεύματός σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *