8 τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα φωτιστικά μπάνιου Chrome

8 τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα φωτιστικά μπάνιου Chrome

Τα γυαλιστερά αξεσουάρ μπάνιου είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δεις όταν μπαίνεις στο μπάνιο.

Από την άλλη πλευρά, τα σκουριασμένα και αντιαισθητικά εξαρτήματα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις κατασκευές σκληρού νερού.

Οι εγκαταστάσεις μπάνιου χρωμίου είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν.

Οι ηλεκτρικές συσκευές σκουριάζουν εύκολα και θαμπώνουν.

Εδώ θα μοιραστούμε 8 απλά και χρήσιμα πράγματα. Συμβουλές για την αφαίρεση σκουριάς από χρωμιωμένα αξεσουάρ μπάνιου.

Χρησιμοποιήστε ξύδι για να αφαιρέσετε τη σκουριά.

Το ξύδι είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση της σκουριάς από τα χρωμιωμένα σκεύη μπάνιου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση αλάτων από τα είδη υγιεινής στο μπάνιο.

Θα χρειαστεί να ξεβιδώσετε τους συνδετήρες χρωμίου και να τους τοποθετήσετε σε μια μικρή κανάτα. ή ένα μπολ ξύδι

Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να στερεώσετε την κεφαλή του ντους πριν την εμποτίσετε στο ξύδι.

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τις συσκευές με ξύδι είναι να τυλίξετε ένα πανί ή χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με ξύδι γύρω από το εξάρτημα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα ξυδιού στα φωτιστικά του μπάνιου σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το κάτω μέρος του σωλήνα.

Θα χρειαστεί να ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα ξιδιού στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό θα επιτρέψει στην ένωση να καθαρίσει εύκολα τον εξοπλισμό.

χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο

Έχετε αλουμινόχαρτο στην κουζίνα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να αφαιρέσετε τη σκουριά από χρωμιωμένα φωτιστικά μπάνιου.

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα μαλακό μέταλλο που είναι εξαιρετικό στην αφαίρεση της σκουριάς. Το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή αφαίρεση της σκουριάς από τα σκεύη τουαλέτας χρωμίου χωρίς καμία γρατσουνιά.

Πρέπει να φοράτε προστατευτικά γυαλιά και γάντια όταν χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο για τον καθαρισμό των εξαρτημάτων χρωμίου.

Πριν χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να αφαιρέσετε τη σκουριά Χρησιμοποιήστε σαπούνι αυτοκινήτου για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από το χρώμιο.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Καθαρίστε τα σκουριασμένα μέρη του μηχανήματος. Μη χρησιμοποιείτε σκληρά υγρά πιάτων. γιατί θα βλάψει την επιφάνεια χρωμίου του μηχανήματος

μετά τον καθαρισμό του μηχανήματος Μουλιάστε το σαπούνι σε αλατόνερο και τρίψτε την περιοχή που έχει σκουριάσει.

Φροντίστε να ασκείτε όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση όταν καθαρίζετε τη συσκευή για να αποφύγετε την καταστροφή της. Συνεχίστε να γυαλίζετε τις αρθρώσεις μέχρι να φύγουν οι λεκέδες σκουριάς.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να ξεπλύνετε τα εξαρτήματα χρωμίου με νερό και να τα στεγνώσετε με ένα μαλακό πανί ή χαρτοπετσέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε γρήγορα τη συσκευή.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα αλατιού και αλευριού.

Ένα μείγμα αλατιού και αλευριού είναι ένα άλλο αποτελεσματικό καθαριστικό για DIY για την αφαίρεση της σκουριάς από τα χρωμιωμένα φωτιστικά σας.

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά για να φτιάξετε ένα DIY απολυμαντικό μπάνιου.

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 7/8 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι

Πρέπει να ανακατέψετε το αλεύρι, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το διάλυμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Πρέπει να τρίψετε το μείγμα με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε τη σκουριά. Αφήστε το μείγμα για μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να σκουπίσετε την ένωση χρωμίου. Φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό για να αποφύγετε την επαφή με όξινα συστατικά.

χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι απολέπισης

Τα μαξιλάρια λείανσης μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση σκουριάς από τις αρθρώσεις.

Εάν οι αρμοί χρωμίου είναι πολύ σκουριασμένοι και δεν μπορούν να καθαριστούν με τις παραπάνω μεθόδους, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα απολέπισης.

Ωστόσο, πρέπει να δίνετε προσοχή όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο για να αποφύγετε την καταστροφή της συσκευής σας chrome.

Βουτήξτε μια βούρτσα απολέπισης σε ένα μπάνιο με νερό ή κάποιο άλλο λιπαντικό. Καθαρίστε τη συσκευή τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις.

Αποφύγετε την άσκηση πίεσης κατά τον καθαρισμό της συσκευής, διαφορετικά μπορεί να προκληθούν γρατσουνιές.

Χρήση μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα μέρη χρωμίου.

Τα σπιτικά καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση της σκουριάς από όλα τα είδη μεταλλικών σκευών.

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το νερό σε ένα μπολ. Θα πρέπει να απλώσετε το καθαριστικό πάνω από το μείγμα χρωμίου για να αφαιρέσετε τα σημεία σκουριάς.

Αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με νερό.

Χρησιμοποιώντας ένα ήπιο όξινο καθαριστικό

Τα ήπια όξινα καθαριστικά είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση της σκουριάς από τα φωτιστικά μπάνιου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οικιακό καθαριστικό που έχει διάλυμα ασθενούς οξέος που περιέχει διάλυμα λεμονιού.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ήπιο όξινο καθαριστικό αναμειγνύοντας νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών όξινων διαλυμάτων γιατί μπορούν να χαράξουν μέταλλο.

Ξεκινήστε αφαιρώντας τη σκόνη από την επιφάνεια του φωτιστικού χρωμίου καθαρίζοντάς το με σαπούνι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα υπολείμματα σαπουνιού από την επιφάνεια καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα χρωμίου. Στη συνέχεια, πρέπει να στεγνώσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να μουλιάσετε τη συσκευή σε ένα σπιτικό ή DIY ελαφρώς όξινο διάλυμα για περίπου 20 λεπτά.

Φροντίστε να φοράτε προστατευτικά γυαλιά και γάντια για να αποφύγετε την επαφή με όξινα διαλύματα.

Για πολύ σκουριασμένα αξεσουάρ χρωμίου Θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι στο διάλυμα οξέος.

Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε τα προϊόντα περιποίησης χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί.

Εάν υπάρχει ξεκούραση στο μπάνιο, επαναλάβετε τη διαδικασία. Πρέπει να παρακολουθείτε χρησιμοποιώντας ένα sealer σε συσκευές Chrome.

εμπορικά προϊόντα καθαρισμού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά του εμπορίου για να καθαρίσετε τα είδη μπάνιου. Το προτεινόμενο προϊόν είναι το Speed ​​​​Cleaning’s Scum Pump.

Το προϊόν περιέχει φυσικά συστατικά που είναι μη τοξικά και βιοδιασπώμενα.

Επιπλέον, το προϊόν έχει ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού που θα κάνει τις συσκευές σας αστραφτερές με ένα ευχάριστο άρωμα.

Φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες όταν καθαρίζετε τη συσκευή σας με ένα προϊόν καθαρισμού που διατίθεται στο εμπόριο.

Αποφύγετε να αφήσετε το μείγμα στην επιφάνεια για πολλή ώρα. καθώς μπορεί να βλάψει τη συσκευή.

Χρησιμοποιήστε το WD-40 για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τους αρμούς.

Το WD-40 είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση της σκουριάς στα μπάνια.

Αυτός είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τους συνδετήρες χρωμίου.

Θα πρέπει να αγοράσετε το ειδικό διεισδυτικό απελευθέρωσης σκουριάς WD-40, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αφαιρεί τη σκουριά από μεταλλικές επιφάνειες.

Ψεκάστε το καθαριστικό απευθείας πάνω στα εξαρτήματα χρωμίου. Στη συνέχεια τρίψτε με ατσάλι ή ορείχαλκο. Όχι πολύ σκληρό όταν χρησιμοποιείται με λιπαντικό.

Αποφύγετε τη χρήση αυτών των στιλβωτών σε εξαρτήματα ξηρού χρωμίου, καθώς μπορεί να προκαλέσουν γρατσουνιές.

Πώς να αποτρέψετε τη σκουριά στο μπάνιο με χρώμιο;

Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε τη σκουριά από αξεσουάρ μπάνιου χρωμίου. Πρέπει να ξέρετε πώς να προστατεύετε τα φωτιστικά από τη σκουριά.

Τα είδη μπάνιου χρωμίου θα σκουριάσουν λόγω της οξείδωσης των μεταλλικών μερών που έρχονται σε επαφή με το νερό και το οξυγόνο.

Το στρώμα οξειδίου του χρωμίου προστατεύει τα μεταλλικά εξαρτήματα από τη σκουριά. Ο εξοπλισμός σκουριάζει όταν σπάσει το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα. αποκαλύπτουν γυμνό μέταλλο

Εάν η επίστρωση χρωμίου δεν είναι σωστή Το εξάρτημα χρωμίου μπορεί να σπάσει.

Επιπλέον, ο καθαρισμός με λειαντικά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές που μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές στο εξωτερικό στρώμα.

όταν το προστατευτικό στρώμα αρχίζει να αποκολλάται Τα μεταλλικά μέρη έρχονται σε επαφή με νερό και οξυγόνο. σκουριά

Ο κνησμός εμφανίζεται ως πράσινες, μπλε ή πορτοκαλί κουκκίδες.

Το τακτικό γυάλισμα του χρωμίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της σκουριάς των εξαρτημάτων μπάνιου. Το βερνίκι λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του χρωμίου.

Αλλά η σωστή διαδικασία πρέπει να ακολουθείται όταν γυαλίζετε την επιφάνεια χρωμίου. Η υπερβολική πίεση κατά το τρίψιμο της επιφάνειας μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές ή εγκοπές.

Σκεφτείτε να τρίψετε την επιφάνεια τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις. Πρέπει να είστε ευγενικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα scrub για να γυαλίσετε το χρώμιό σας.

Το all-in-one βερνίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα concealer που χρησιμοποιείται συνήθως στα πλυντήρια αυτοκινήτων. Συνεχίστε με κερί χρησιμοποιώντας σίδερο ή βούρτσα με λεπτές τρίχες.

Το κερί σφραγίζει τις ρωγμές και εμποδίζει την υγρασία να σκουριάσει. για καλύτερα αποτελέσματα Πλύνετε και στεγνώστε καλά τη συσκευή μετά την αποτρίχωση με κερί.

Τέλος, βάψτε το παλιό σας μπάνιο με χρώμιο για να μην σκουριάσει.

Οι επιστρώσεις από ασήμι ή αλουμίνιο μπορούν να λειτουργήσουν ως προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια. Προσθέτει επίσης λάμψη στην επιφάνεια του χρωμίου.

Χρώμα αυτοκινήτου κατάλληλο για χρήση με συνδετήρες χρωμίου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο 1200 μετά το βάψιμο για να διατηρήσετε την επιφάνεια λεία.

Πρέπει να δίνεται προσοχή ώστε να αποφεύγεται το τρίψιμο άβαφων επιφανειών. καθώς μπορεί να βλάψει τη συσκευή στερέωσης.

συμπέρασμα

Τα εξαρτήματα μπάνιου από χρώμιο είναι ακριβά.Η όψη του εξαρτήματος που μοιάζει με καθρέφτη βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του μπάνιου.

Αν όμως οι μεταλλικοί σύνδεσμοι δεν καθαρίζονται τακτικά Θα προκαλέσει σκουριά και άλατα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου. Και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Chrome λειτουργεί καλύτερα.

Η τακτική συντήρηση θα βοηθήσει τα σκεύη μπάνιου χρωμίου να διατηρήσουν την όμορφη εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιήστε μια φθηνή μέθοδο DIY για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα χρωμιωμένα αξεσουάρ μπάνιου.

Εάν αυτά δεν είναι αποτελεσματικά για τον καθαρισμό της συσκευής Μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκουριά από τον εξοπλισμό χρησιμοποιώντας το εμπορικό καθαριστικό σκουριάς που αναφέρεται στην ανάρτηση ιστολογίου.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *