Φυτέψτε και φροντίστε τα καρότα σωστά. Όλα τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε!

σύνδεσμος προς τη σελίδα συγγραφέα Nathan

Η καλλιέργεια καρότων είναι εύκολη όταν ξέρεις πώς να το κάνεις σωστά και τι να προσέξεις. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας πω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να καλλιεργήσετε τα δικά σας καρότα στο σπίτι στον κήπο!

Εδώ είναι μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια καρότων σε γλάστρες. Αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω!

Το καλύτερο έδαφος για την καλλιέργεια καρότων

Μπορεί να έχετε συναντήσει στραβά ή παραμορφωμένα καρότα που φαίνονται άμορφα και παραμορφωμένα.

αν και βρώσιμο Αλλά αυτό το καρότο είναι κακό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρήσης λάθος εδάφους για την καλλιέργεια καρότων. Προτού φυτέψετε αυτούς τους μικροσκοπικούς σπόρους, πρέπει να ξέρετε πώς να βελτιώσετε το έδαφος και να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών και την αναστολή της ανάπτυξης.

Ένα μέτριο έδαφος που δεν είναι πολύ αλκαλικό ή πολύ όξινο είναι η καλύτερη προϋπόθεση για την καλλιέργεια υγιεινών καρότων.

Τα καρότα αναπτύσσονται καλύτερα σε αργιλώδες έδαφος με pH εδάφους μεταξύ 6 και 7.ως αντικείμενο

Το κομπόστ ή το χαλαρό χώμα και τα εμπόδια όπως οι βράχοι και τα κλαδιά θα βοηθήσουν τα φυτά σας να αναπτυχθούν σε καρότα με σκληρό ή περίεργο σχήμα. έχουν δύο ή τρία πόδια

Καλό είναι να αγοράσετε καλής ποιότητας χώμα για γλάστρα για να το χρησιμοποιήσετε σε γλάστρες ή να φτιάξετε το δικό σας.

Τώρα ας δούμε το pH του εδάφους και πώς να το ισορροπήσουμε.

Πώς να εξισορροπήσετε το pH του εδάφους

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Η καλλιέργεια υγιεινών καρότων απαιτεί αργιλώδες έδαφος και κάποιο οργανικό λίπασμα.

καθώς και πολλά λαχανικά Τα καρότα αποδίδουν καλύτερα όταν το pH του εδάφους είναι μεταξύ 6 και 7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμή εδάφους για να προσδιορίσετε το pH του εδάφους του κήπου σας. Στη συνέχεια, προσθέστε τη συνιστώμενη ποσότητα λάιμ για να αυξήσετε το pH των καρότων εάν αυτό είναι πολύ χαμηλό.

Εάν το pH είναι πολύ υψηλό, η συνιστώμενη ποσότητα στοιχειακού θείου θα πρέπει να προστεθεί στο έδαφος για να μειωθεί το pH του εδάφους στο επιθυμητό επίπεδο.

Ωστόσο, θυμηθείτε να ελέγχετε το pH του εδάφους σας κάθε τρία ή δύο χρόνια, καθώς οι επιπτώσεις του θείου ή του ασβέστη θα εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου και το pH του εδάφους του κήπου σας θα επανέλθει στο αρχικό του εύρος.

Τι θερμοκρασία χρειάζεται για να αναπτυχθούν τα καρότα;

Τα καρότα φυτεύονται απευθείας σε καλά προετοιμασμένους σπόρους εξωτερικού χώρου.

Η θερμοκρασία που ευνοεί τη βλάστηση των σπόρων καρότου είναι 16 έως 18 C ή 60 έως 65 F.

Το καλύτερο έδαφος για τα καρότα πρέπει να είναι αργιλώδες. Απαλλαγμένο από βρωμιά και σκουπίδια και πλούσιο σε άμμο ή άργιλο

Φυτέψτε τους σπόρους την άνοιξη για να αποφύγετε το καλοκαίρι. Αυτό θα κάνει τις ρίζες του καρότου σας πικρές και σκληρές.

Ποιο δοχείο να επιλέξω για την καλλιέργεια καρότων;

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο στον κήπο Αντ’ αυτού, μπορείτε να καλλιεργήσετε καρότα σε γλάστρες.

Αν και τα περισσότερα καρότα κανονικού μήκους δεν ψηλώνουν πολύ σε γλάστρες, ψηλώνουν. Υπάρχουν όμως πολλές μικρότερες ποικιλίες.

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο σας είναι αρκετά βαθύ ώστε οι βρώσιμες ρίζες να αναπτυχθούν σωστά στο έδαφος. και διατηρεί το έδαφος υγρό για να προωθήσει την ανάπτυξη.

Το μέγεθος του δοχείου πρέπει να είναι 15 έως 38 ίντσες βάθος. Εξαρτάται από το είδος των καρότων που φυτεύετε και το επιθυμητό βάθος φύτευσης.

Πότε να φυτέψετε καρότα σε γλάστρες Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα δοχείο που έχει βάθος τουλάχιστον 12 ίντσες και όσο το δυνατόν ευρύτερο για να αναπτυχθούν τα περισσότερα φυτά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλες φυτών, γλάστρες, κουτιά παραθύρων. και γλάστρες για την καλλιέργεια αυτών των ριζικών λαχανικών.

Όσο πιο βαθιά είναι το δοχείο σας, τόσο το καλύτερο! Τα καρότα αναπτύσσονται υπόγεια και χρειάζονται πολύ χώρο για να αναπτύξουν το ριζικό τους σύστημα.

Όσο πιο φαρδύ το δοχείο σας, τόσο περισσότερο Όσο περισσότερα δέντρα θα μπορείτε να φυτέψετε. Πρέπει να υπάρχουν αρκετές τρύπες στον πάτο της κατσαρόλας για να μην σαπίσουν τα καρότα από το πολύ νερό.

Το είδος του καρότου που χρησιμοποιείται δεν έχει σημασία αρκεί να έχει καλό βάθος, πλαστικό, βράχο ή πηλό κατάλληλο για καρότα. είτε τετράγωνο είτε στρογγυλό

Εάν το δοχείο σας δεν έχει τρύπα στον πάτο Μπορείτε να το τρυπήσετε μόνοι σας.

Επιλέγοντας τη σωστή ποικιλία καρότου για καλλιέργεια σε γλάστρα

Ένα τέλεια σχηματισμένο καρότο δεν είναι εγγυημένο.

Ωστόσο, επιλέγοντας τη σωστή ράτσα Ειδικά όταν καλλιεργείτε καρότα σε δοχεία ή στον κήπο. Θα πρέπει να σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε μια καλή συγκομιδή.

Τα περισσότερα δοχεία ή γλάστρες είναι πολύ ρηχά για να καλλιεργηθούν λαχανικά όπως τα καρότα και η γλάστρα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα.

Αλλά αν επιλέξετε μια ποικιλία καρότου που ταιριάζει στο βάθος του κουτιού παραθύρου ή της γλάστρας σας. και βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει αρκετό νερό. Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε τόσο γλυκά όσο και αλμυρά καρότα στην ταράτσα της βεράντας ή του διαμερίσματός σας.

Τα καρότα πρέπει να έχουν μακριές και βαθιές ζώνες ρίζας για να παράγουν ομοιόμορφα καρότα.

Οι χαμηλές ποικιλίες όπως το Oghart, το Xanten και οι απόγονοι είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε δοχεία.

Τα στρογγυλά καρότα, όπως το Rondo ή το Farmex, είναι ιδανικά για καλλιεργητές που προσπαθούν να αποφύγουν τα καρότα σε σχήμα funky.

Τα καρότα που μοιάζουν με ραπανάκι όπως το Romeo αναπτύσσονται καλά σε ρηχά δοχεία. Ή σε έναν κήπο 15 εκατοστών, οι ποικιλίες Oxheart έχουν μόνο δύο έως τρεις ίντσες ρίζας για να ωριμάσουν.

Τα καρότα Chandni είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Οι ποικιλίες κόκκινου σπόρου είναι οι πιο δημοφιλείς.

Έχει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού καρότου. Στενό τριγωνικό σχήμα με στιβαρούς ώμους και αμβλεία άκρα.

Τα καρότα Chandni μεγαλώνουν τέσσερις έως πέντε ίντσες. και τα μικρότερα μήκη είναι συχνά κατάλληλα για καλλιέργεια σε κήπους δοχείων.

Οι ποικιλίες ξανθάνης φυτεύονται καλύτερα σε κουτιά κήπου που έχουν βάθος 12 έως 15 ίντσες.

Οι ποικιλίες Nantes όπως το Bolero και το Scarlet Nantes είναι οι πιο συνηθισμένοι σπόροι καρότου στην αγορά. Μπορούν να ριζώσουν 15-20 cm (6-9 in) και μπορείτε να τα φυτέψετε σε γλάστρες ή κήπους βάθους 30 cm.

Οι βαθιές ζαρντινιέρες ή γλάστρες λειτουργούν ακόμα καλύτερα.

Αν καλλιεργείτε καρότα σε κουτί σε γλάστρα Βάθος λιγότερο από 30 εκ. Σκεφτείτε τα «μίνι» καρότα όπως το Adalite Baby και το Babette.να τραβήξει

Αυτά τα καρότα σχηματίζουν μικρές ποσότητες ώριμων ριζών και μπορούν να συγκομιστούν σε μήκος μιας ίντσας.

προετοιμασία φύτευσης

Μισός κουβάς ή άλλο δοχείο Γεμάτη με κατάλληλο χώμα είναι ένα ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια καρότων.

Γεμίστε βαθιά το έδαφος και προετοιμαστείτε για φύτευση…

Αν το χώμα είναι πολύ πηλό Προσθέστε καλά σαπισμένο κομπόστ και άμμο στο δοχείο. Στη συνέχεια, γυρίστε το ανάποδα με ένα πιρούνι ή γυμνά χέρια. Το αργιλώδες έδαφος είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια καρότων.

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι απαλλαγμένο από βράχους και κορμούς. Αυτό μπορεί να κάνει τα καρότα σας να αναπτυχθούν ασυνήθιστα ή να απλώσουν ρίζες.

Ρίξτε λίγο οστεάλευρο στο δοχείο σας. Αλλά μην προσθέτετε λίπασμα στο έδαφος πριν φυτέψετε τους σπόρους του καρότου.

Τα οστεάλευρα είναι συχνά πλούσια σε φώσφορο, που προάγει την ανάπτυξη των ριζών. Το άζωτο στο λίπασμα θα κάνει τις ρίζες των καρότων να γίνουν τριχωτές.

πριν φυτέψετε καρότα Ποτίστε πολύ το δοχείο. και αφήστε το για μια ή δύο μέρες. Χρειάζεται σταθερά υγρό έδαφος για γρήγορη βλάστηση και ανάπτυξη.

Πώς να καλλιεργήσετε καρότα σε γλάστρες;

Οι σπόροι καρότου είναι μικροί, γεγονός που τους καθιστά εύκολο να αναπτυχθούν.

Ανακατέψτε τους σπόρους καρότου σας με άμμο για να είναι πιο εύκολο να τους πασπαλίσετε στη ζαρντινιέρα. Έτσι ξέρετε πού έχουν φυτευτεί οι σπόροι.

Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρους κυλίνδρου καθώς είναι εύκολο να τους φροντίσετε και να τους σπείρετε μεμονωμένα ή με σποροταινία.

Η σποροταινία και τα σφαιρίδια σπόρων θα σας βοηθήσουν να μην αραιώσουν τα σπορόφυτά σας αργότερα.

Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους σας ομοιόμορφα και αραιά. στη ζαρντινιέρα Ή, στο τέλος, θα πρέπει να αφήσετε περίπου 3 εκατοστά χώρο μεταξύ κάθε καρότου για να δώσετε στα καρότα αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.

Χρησιμοποιήστε μια τσουγκράνα ή τσάπα για να δημιουργήσετε ρηχά αυλάκια για να φυτέψετε τους σπόρους σας σε ευθείες σειρές.

Καλύψτε τους σπόρους ελαφρά με 1 έως 2 cm χώμα γλάστρας ή τύρφη.

Χρησιμοποιήστε μια σανίδα ή τη φτέρνα για να πιέσετε απαλά το έδαφος για να καλύψετε τους σπόρους και να τους αφήσετε να έρθουν σε επαφή με το προετοιμασμένο έδαφος, το οποίο είναι σημαντικό για τη βλάστηση.

Μερικά καρότα καλλιεργούνται σε δοχεία.

Μόλις τα καρότα σας έχουν φυτρώσει και φυτρώσει, Ήρθε η ώρα να αραιώσετε τις καλλιέργειές σας.

γενικά Τα περισσότερα καρότα χρειάζονται περίπου μια ίντσα ή δύο ίντσες μεταξύ των καρότων. Αλλά είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε τα πακέτα σπόρων σας για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για αυτό το είδος καρότου.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε φυτό καρότου να λαμβάνει αρκετή υγρασία και θρεπτικά συστατικά χωρίς να ανταγωνίζεται τα άλλα φυτά της γλάστρας.

Αυτό διασφαλίζει ότι οι καλλιέργειές σας είναι νόστιμες και γεμάτες γεύση κατά τη συγκομιδή. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το λεπτό στρώμα, μπορείτε να το αποφύγετε αγοράζοντας σποροταινία ή διαλυτικό σπόρων. έχει ήδη διανεμηθεί

Τα καθαρισμένα καρότα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες ή πατάτες τηγανιτές.

Πώς να φροντίσετε τα καρότα σε γλάστρες

Όταν τα λάχανα καρότου σας έχουν ύψος 2 ίντσες, αφαιρέστε τα κατά τα δύο τρίτα για να καλύψετε τα κενά. Απομένει μόνο ένα δέντρο ανά ομάδα φύτευσης.

Μετά από λίγες μέρες, αν ο κορμός του δέντρου είναι μαραμένος, Καλύψτε το με χώμα για να κρατηθεί ξανά όρθιο. και βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι εντελώς στο χώμα.

Όταν η ρίζα του πορτοκαλιού εκτίθεται στο φως του ήλιου, γίνεται πράσινη και έχει πικρή γεύση. Τα νόστιμα καρότα σας θα είναι έτοιμα σε 2 1/2 μήνες και μπορείτε να τα μαζέψετε μια ή δύο εβδομάδες νωρίτερα, αν θέλετε πιο γλυκά καρότα.

Πώς να ποτίζετε και να μαλακώνετε τα καρότα;

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το δοχείο υγρό μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι του καρότου.

Ψεκάστε μία ή δύο φορές την ημέρα για τις πρώτες εβδομάδες.

Μην αφήσετε τη βάση των καρότων να στεγνώσει. όταν οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται Πρέπει να ποτίζετε το φυτό σε βάθος για να το διατηρήσετε σταθερά και με συνέπεια. Βαθύ πότισμα συνήθως σημαίνει διατήρηση του εδάφους υγρό κάτω από τις άκρες των ριζών.

Καρότα και άλλες ριζικές καλλιέργειες Συνήθως εξαρτάται από την υγρασία του εδάφους. Όταν οι πράσινοι βλαστοί αρχίσουν να μαραίνονται, ήρθε η ώρα να ποτίσουμε. Όταν το χώμα στεγνώσει σε βάθος 2 ιντσών, ήρθε η ώρα να ποτίσετε.

Εξάλλου Το βαθύ πότισμα διεγείρει άμεσα τις υγιείς ρίζες του φυτού.μεγαλώνω

Καλύψτε το δοχείο με ένα πλωτό καπάκι για να προστατεύσετε τους σπόρους από την επιφανειακή στάγδην άρδευση ή το νερό της βροχής που πέφτει από πάνω. και απελευθερώστε τους σπόρους

σε ξηρούς και ζεστούς χώρους Μια λωρίδα μουσαμά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τη ζαρντινιέρα. Ψεκάστε τις λωρίδες λινάτσας με νερό για να διατηρήσετε το δοχείο σας υγρό μέχρι να φυτρώσουν οι σπόροι.

Βεβαιωθείτε ότι είναι κάτω από προστατευτικό κάλυμμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ή δύο. όταν οι σπόροι φυτρώσουν Μπορείτε να αφαιρέσετε το σάκο.

Ωστόσο, μπορείτε να έχετε πλωτές κάπες. Ειδικά αν η θερμοκρασία στην περιοχή σας είναι κάτω από 40°F.

Πώς να ζυμώσετε σωστά τα καρότα σε δοχεία;

καθώς και άλλες ριζικές καλλιέργειες Τα καρότα χρειάζονται πολύ φώσφορο για να αναπτυχθούν σωστά.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα καρότα έχουν μια ενιαία παχιά κύρια ρίζα αντί για πολλές μικρές ασαφείς ρίζες. Η περιοχή που τα καρότα μπορούν να απορροφήσουν τον φώσφορο είναι επομένως σχετικά μικρή. Η επιφάνεια της ρίζας των μεγάλων καρότων δεν είναι συγκρίσιμη με αυτή των ινωδών φυτών όπως οι πιπεριές και οι ντομάτες.

Ο φώσφορος δεν είναι σαν κανένα άλλο θρεπτικό συστατικό. όπου τα φυτά δεν απορροφούν φώσφορο όπως απορροφούν νερό

Αντίθετα, απορροφώνται με διάχυση και δημιουργούνται φυσικά στο έδαφος από περιοχές υψηλής συγκέντρωσης σε περιοχές χαμηλής συγκέντρωσης, ειδικά εντός των ριζών.

Οι εδαφικές ζώνες που απορροφούν φωσφόρο συχνά περιορίζονται στην απίστευτα μικρή περίμετρο των ριζών.

Εάν οι δοκιμές του εδάφους σας δείξουν ότι χρειάζεται αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό, Η εφαρμογή ενός οργανικού φωσφορούχου λιπάσματος, όπως το φωσφορικό άλας ή οστεάλευρα στον κηπουρό λίγες εβδομάδες πριν από τη φύτευση, θα επιτρέψει στις αναπτυσσόμενες ρίζες εύκολη πρόσβαση σε αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό.

Ασθένειες και παράσιτα καρότου που πρέπει να γνωρίζετε!

Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας καρότου είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη παρασίτων και ασθενειών. και βοηθούν τα καρότα να αναπτυχθούν από το άγχος της ασθένειας.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια παθογόνα καρότου να επιτεθούν στην ανάπτυξη του καρότου.

λόγω τυχαίας βλάβης στις ρίζες του καρότου είτε με έντομα είτε με μηχανισμούς Συχνά καταλήγει σε δευτερογενή μόλυνση. Επομένως, συνιστάται η τακτική αμειψισπορά για να αποφευχθεί η εξάπλωση της απειλής.

Τα παράσιτα και οι ασθένειες των καρότων δεν είναι εμφανή στην αρχή. Η επίδραση στην κορυφή του φυτού είναι αμέσως αισθητή. Αλλά μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό εάν μια έντονη καλλιέργεια αναπτύσσεται καλά σε ένα δοχείο. Απλώς σκάψτε το και ανακαλύψτε ότι οι ρίζες καρότου που αναπτύσσονται έξω από το τούνελ είναι σκουπίδια.

Τα καρότα μπορούν να επηρεαστούν από αυτά τα παράσιτα και τις ασθένειες:

σκουριά καρότου

Αυτή η ασθένεια καρότου προκαλείται από μύγες σκουριάς που γεννούν τα αυγά τους στον πάτο του δοχείου πάνω από το καρότο.

Αυτά τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες που τρυπώνουν στο χώμα σας και μετά στις ρίζες των φυτών σας.

Οι προνύμφες μεταναστεύουν σε κανάλια βοσκής με χρώμα σκουριάς στα καρότα. Κυρίως στο κάτω μέρος των δύο τρίτων της ρίζας.

κίτρινος αστέρας

Ο κίτρινος αστέρας στα καρότα προκαλείται συνήθως από έναν σπάνιο τύπο βακτηρίων που ονομάζεται φυτόπλασμα.

Δεν είναι βακτήρια. Μεταδίδεται από φυλλοβόλα, αστέρες, καθώς και την ελονοσία που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Η ασθένεια προκαλεί καθυστερήσεις στις ρίζες του καρότου, κίτρινα φύλλα, θαμνώδεις βλαστούς και καθυστερημένη ανάπτυξη. και μερικές φορές καλείται “Witch’s Broom” Οι κίτρινοι αστέρες χαλούν τη γεύση των καρότων και τα κάνουν μη βρώσιμα.

Η μόνη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την ασθένεια είναι να αποτρέψετε τις αφίδες του αστέρα από το να προσγειωθούν φυσικά στο φυτό φυτεύοντας καρότα κάτω από καλύμματα σειρών, όπως ρετσίνια.

όψιμη μάστιγα

Η μάστιγα του καρότου προκαλείται συχνά από τον μύκητα Alternaria. Η μάστιγα Alternaria προκαλεί καφέ ή κίτρινες κηλίδες στα καρότα που μπορεί να συσσωματωθούν και τελικά να καψουν τις κορυφές των καρότων.

καρότο σκαθάρι

Τα σκαθάρια δρουν περισσότερο σαν έντομα παρά σαν μύγες και γεννούν τα αυγά τους στο έδαφος, ειδικά γύρω από τα καρότα.

Παρόμοια με τις προνύμφες του καρότου. Η προνύμφη τρυπώνει στο φυτό καρότο. Όμως, οι προνύμφες των λυχνιών καρότου γενικά τρυπώνουν στις κορυφές των φυτών καρότου.

Peter Silian Warmer

Η κάμπια μαϊντανόσκωρου είναι μια αρκετά όμορφη πράσινη κάμπια με πορτοκαλί ή μαύρες ρίγες διάσπαρτες με λευκές ρίγες.

Καταβροχθίζουν τη μέγιστη ανάπτυξη με έναν μη ικανοποιητικό τρόπο κάμπιας.

Τα βακτήρια έχουν ανοιχτό κόκκινο χρώμα.

όπως υποδηλώνει το όνομα Η βακτηριακή μαλακή σήψη είναι συνήθως μικρόβια του εδάφους που τρέφονται με τις ρίζες του καρότου σας.

νηματοειδές

Οι νηματώδεις όζοι της βελόνας και των ριζών είναι μικροσκοπικοί στρογγυλοί σκώληκες που βρίσκονται στο έδαφος και μπορούν να μολύνουν τις χολήδες σε ψεύτικες ρίζες, βλαστούς ριζών και καρότα.

Αυτοί οι νηματώδεις αναπτύσσονται μόνο όταν οι θερμοκρασίες του εδάφους είναι πάνω από 55 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι τα ταχέως αναπτυσσόμενα καρότα επηρεάζονται λιγότερο.

Συμβουλές για τον έλεγχο των παρασίτων και των ασθενειών του καρότου

Δεν υπάρχουν καλοί έλεγχοι για τις κοινές ασθένειες του καρότου που αναφέρονται παραπάνω. Ειδικά αφού τα καρότα σας μολυνθούν.

Ωστόσο, αν είστε βιοκαλλιεργητής Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος. Και οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ασθένειες και παράσιτα καρότου.

• Για βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες. Αφαίρεση όλων των μολυσμένων καρότων. Διατήρηση καλής υγιεινής στον κήπο Και η καλή αμειψισπορά είναι η καλύτερη επιλογή σας για τα επόμενα χρόνια.

• Για έντομα παράσιτα ή ασθένειες που μεταφέρονται από έντομα. Φυτεύοντας τα καρότα σας κάτω από ρετσίνια θα αποτρέψετε τα παράσιτα από το να αναπτυχθούν ή να γεννήσουν αυγά στα καρότα σας.

Πώς να συγκομίσετε και να αποθηκεύσετε τα καρότα;

συγκομιδή καρότου

Τα καρότα θα είναι ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή σε 2-4 μήνες ή μέχρι να έχουν διάμετρο τουλάχιστον 1/2 ίντσας, ανάλογα με την ποικιλία.

συγκομίζονται στην επιθυμητή ωριμότητα Αν φυτέψετε καρότα την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού Συγκομιδή πριν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέβουν πολύ. Γιατί η ζέστη κάνει τις ρίζες του φυτού να μεγαλώνουν λωρίδες.

Θυμηθείτε ότι τα καρότα έχουν καλύτερη γεύση μετά από αρκετές εκθέσεις στο παγωμένο. Ο παγετός ενθαρρύνει τα φυτά να χρησιμοποιούν τις ρίζες τους για ενέργεια και αργότερα ζάχαρη.

μετά τον πρώτο παγετό το φθινόπωρο Καλύψτε τη σειρά των καρότων σας με ένα στρώμα 18 ιντσών από ψιλοκομμένα φύλλα για να τα διατηρήσετε καλά για μεταγενέστερη συγκομιδή.

αποθήκευση καρότου

Για τη συλλογή των καρότων που μαζεύτηκαν πρόσφατα Στρίψτε τους πράσινους βλαστούς. Ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό, αφήστε να στεγνώσει, τοποθετήστε το σε αεροστεγές πλαστικό δοχείο. στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο

Αν βάλετε φρέσκα προϊόντα στο ψυγείο Θα χαλάσουν μέσα σε δύο ώρες. Μπορείτε να αφήσετε τα ώριμα καρότα σε ένα δοχείο για προσωρινή αποθήκευση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα παράσιτα δεν αποτελούν πρόβλημα και η περιοχή είναι απαλλαγμένη από πάγο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα καρότα σε γλάστρες με υγρή άμμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

συμπέρασμα

Η καλλιέργεια καρότων στον κήπο της βεράντας σας ή σε δοχεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε λαχανικά στο σπίτι.

Ο τέλειος αρχάριος κήπος για αρχάριους, ως επί το πλείστον, κηπουρούς με κοντέινερ ή κηπουρούς, αίθρια, κήποι στον τελευταίο όροφο, βεράντες ή κενοί χώροι είναι πολύτιμες περιοχές καλλιέργειας λαχανικών.

Αν και δεν είναι πολλά δοχεία κατάλληλα για καρότα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε επιτυχημένη ανάπτυξη και καλή συγκομιδή φρέσκων καρότων.

Αυτό το είδος ομαδικής εργασίας και ευελιξίας είναι ριζωμένες. Η αυλή, ο ηλιόλουστος ή ο κήπος σας θα φαίνονται ακριβώς όπως θέλετε. Έτοιμο να σερβίρει σπιτικά προϊόντα που είναι θρεπτικά, γευστικά και νόστιμα για όλους στην οικογένεια.

Άλλα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας καρότων σε δοχεία είναι ο καλός ποιοτικός έλεγχος του εδάφους, η έλλειψη ζιζανίων και μια ποικιλία επιλογών για το τοπίο και τον κήπο σας.

Το μόνο μειονέκτημα της καλλιέργειας λαχανικών σε δοχεία είναι ότι πρέπει να εστιάσετε στο πότισμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το χώμα σε δοχεία πάνω από το έδαφος στεγνώνει πιο γρήγορα από ότι στους παραδοσιακούς κήπους.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *