Πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

Εσείς και εγώ γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι διστάζουν να αποκτήσουν έναν ολλανδικό φούρνο επειδή νιώθουν τη φρίκη του καθαρισμού του. Για να μην αναφέρουμε τον φόβο να σπάσει ο ολλανδικός φούρνος.

Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα! Όσο ο ολλανδικός φούρνος είναι ακόμα ζεστός, καθαρίστε τον γρήγορα μετά τη χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φαγητού. Δροσιστείτε. Επιμείνετε στα υπολείμματα φαγητού; Βάλτε το νερό να βράσει σε έναν ολλανδικό φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε ένα γυαλιστικό νάιλον όσο είναι ζεστό. Ξεπλύνετε αμέσως με καθαρό ζεστό νερό και στεγνώστε.

Μην φοβάστε, οι ολλανδικοί φούρνοι έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. θα είναι πολύ δυνατός Πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται σωστά.Επιπλέον, φοβάται να κολλήσει το φαγητό κατά το μαγείρεμα. Και μην καταλαβαίνετε ότι ένας ολλανδικός φούρνος δεν έχει πρόβλημα κολλήματος αν καρυκευτεί σωστά.

Σήμερα είμαι εδώ για να σας εξηγήσω έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο σας μετά το μαγείρεμα. Διευκρίνισε ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την επανεπεξεργασία ολλανδικών φούρνων από χυτοσίδηρο. Θα το χωρίσω σε κατηγορίες, ώστε να μπορείτε να δείτε γρήγορα πώς να καθαρίσετε τον συγκεκριμένο τύπο ολλανδικού φούρνου.

Αν διαβάσετε το άρθρο μέχρι το τέλος Θα βρείτε καλά βίντεο. Σχετικά με τον γενικό καθαρισμό, την αποκατάσταση και το καρύκευμα του χυτοσιδήρου

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Θα αναφέρω λοιπόν:

 • Πώς να καθαρίσετε έναν σκουριασμένο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο
 • Πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο
 • Πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτό αλουμίνιο
 • Πώς να καθαρίσετε έναν εμαγιέ ολλανδικό φούρνο
 • Πώς να καθαρίσετε τα αποχρωματισμένα σκεύη από σμάλτο

Εάν ήρθατε σε αυτή τη σελίδα και θέλετε να πλοηγηθείτε γρήγορα στο Ολλανδικό καθαριστικό φούρνου, View Cleaner (Amazon)

Πριν ξεκινήσουμε με τις λεπτομέρειες για το πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα. Υπάρχουν μερικά θέματα.

Πρωτα απο ολαΕάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη ολλανδικό φούρνο, ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν τον χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικοί τύποι ολλανδικών φούρνων διατίθενται στην αγορά με διαφορετικές ποιότητες. Πρέπει να προσδιορίσετε από ποιο είδος υλικού είναι κατασκευασμένος ο ολλανδικός φούρνος σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε με ασφάλεια τον φούρνο σας χωρίς να τον καταστρέψετε.

δεύτεροςΔεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε αιχμηρά ή μεταλλικά αντικείμενα για να ξύσετε τρόφιμα που μπορεί να καούν στην επιφάνεια του ολλανδικού φούρνου.

ΤρίτοςΠοτέ δεν χρησιμοποιούμε ατσάλινο μαλλί ή λειαντικά σαν αυτό. Στους ολλανδικούς φούρνους από χυτοσίδηρο δεν αρέσει το σαπουνόνερο ή το να βυθίζονται στο νερό. Εάν αποφύγετε αυτές τις δύο ενέργειες Θα εξοικονομήσετε το καρύκευμα και θα σταματήσετε την έναρξη της διαδικασίας σκουριάς.

στο τέλοςΕπικοινωνήστε με τον κατασκευαστή σε περίπτωση μαγειρικής καταστροφής με τον ολλανδικό φούρνο σας. Στη σημερινή εποχή όπου οι προμηθευτές μπορούν να προσεγγιστούν μέσω ιστοσελίδων ή email. Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε μαζί τους πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε δραστικό με τον ολλανδικό φούρνο σας. Είστε οι πελάτες τους και αξίζετε την καλύτερη εξυπηρέτηση που μπορούν να προσφέρουν.

Πώς να καθαρίσετε έναν σκουριασμένο ολλανδικό φούρνο

Εάν ο ολλανδικός φούρνος σκουριάζει και το όξινο φαγητό καταστρέφει καρυκεύματα όπως ντομάτες ή ξύδι. Η παρακάτω μέθοδος λειτουργεί. Τα βήματα για τη διαδικασία παρατίθενται εδώ με περαιτέρω επεξήγηση παρακάτω…

 1. καθαρίστε όλη τη βρωμιά Ολλανδικός φούρνος
 2. Τρίψτε με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων για 10 λεπτά.
 3. Βάλτε στο φούρνο στους 300 βαθμούς για 10 λεπτά να στεγνώσει.
 4. τρίψε το Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι λάδι και 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι kosher στο τηγάνι.
 5. πλύνετε με νερό
 6. Προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα.
 7. Τρίψτε με καθαρό βαμβακερό πανί για 5 λεπτά.
 8. Πλένουμε καλά το τηγάνι.
 9. Βάλτε στο φούρνο στους 450 βαθμούς για 10 λεπτά να στεγνώσει.
 10. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και ψήνετε.
 11. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 300 βαθμούς.

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε μεγάλα σωματίδια τροφίμων, αιθάλη και άλλα υπολείμματα. Αφαιρέστε από την επιφάνεια μαγειρέματος, στη συνέχεια προθερμάνετε τον ολλανδικό φούρνο σας στους 300 βαθμούς για 10 λεπτά. Μετά από αυτό, αφήστε το τηγάνι σας να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό βαμβακερό πανί και ζεστό σαπουνόνερο.

Εάν δεν έχετε πλυντήριο δαπέδου από χυτοσίδηρο Χρησιμοποιώ πάντα ένα σετ απολεπιστικών στο Amazon. παρακολουθώ είναι για σας

Στη συνέχεια στεγνώστε και βάλτε το σε φούρνο στους 300 βαθμούς για 10 λεπτά για να φύγει η υγρασία από το ταψί. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι μαγειρικό λάδι της επιλογής σας μαζί με 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι kosher στο τηγάνι.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό βαμβακερό πανί για να σκουπίσετε καλά το λάδι και το αλάτι από την επιφάνεια μαγειρέματος. Λειτουργεί ως λειαντικό και λιπαντικό σε ένα. Προσθέστε περισσότερο λάδι όσο χρειάζεται.

όταν τελειώσει Ξεπλύνετε το με νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε ένα φλιτζάνι νερό στον ολλανδικό φούρνο σας. Τρίψτε με ένα καθαρό βαμβακερό πανί για 5 έως 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα ταψιά σας και στεγνώστε τα στους 450 βαθμούς για 10 λεπτά Τέλος, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 300 βαθμούς και είστε πλέον έτοιμοι να αλατοπιπερώσετε τον ολλανδικό φούρνο σας.

Η πρόληψη της σκουριάς στον ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο είναι καλύτερη από την αφαίρεση της σκουριάς. Αυτό συμβαίνει γιατί η συντήρηση είναι σχετικά εύκολη σε σύγκριση με τη διαδικασία αφαίρεσης σκουριάς.

Δείτε το άρθρο μου για το πώς να καθαρίσετε τη σκουριά από έναν σκουριασμένο ολλανδικό φούρνο.

Πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο μετά τη χρήση

Εάν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο για πρώτη φορά. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι θα χρειαστεί να αλατοπιπερώσετε το φούρνο.

Ακόμα κι αν ερχόταν νωρίς, δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα γινόταν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι τηρείτε τη διατροφή σας όταν κόβονται τα καρυκεύματα και περιορίζονται τα καρυκεύματα. Ή χειρότερα, κάψτε το εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου σας.

Απλώς ακολουθήστε αυτά τα γρήγορα και εύκολα βήματα. είστε έτοιμοι να πάτε

 1. Λαδώστε τον ολλανδικό φούρνο σας μέσα και έξω.
 2. Τοποθετήστε έναν ολλανδικό φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ για 30 λεπτά.
 3. προσεκτικά (Το μαντέμι είναι καυτό.) Λαδώνουμε ξανά τον ολλανδικό φούρνο και ζεσταίνουμε για άλλη μια ώρα στους 200 βαθμούς Φαρενάιτ.
 4. Αφήστε τη σόμπα σβηστή όλη τη νύχτα. Αποθηκεύστε τον ολλανδικό φούρνο σας σε ξηρό μέρος.
 5. Πριν τη χρήση, εφαρμόστε μια τελευταία στρώση ολλανδικού γλάσου φούρνου.
Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

Πώς να καθαρίσετε και να καρυκεύσετε έναν ολλανδικό φούρνο

καθαρισμός από χυτοσίδηρο

Για να ξεκινήσετε, καθαρίστε έναν ολλανδικό φούρνο από επεξεργασμένο χυτοσίδηρο.Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από τον ολλανδικό φούρνο πριν κρυώσουν.

Ένας ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο κολλάει στο χυτοσίδηρο ενώ ψύχεται το φαγητό. Ειδικά αν ο ολλανδικός φούρνος δεν είναι καλά καρυκευμένος. Επομένως, το να βγάζετε το φαγητό πριν το κρυώσει είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Εάν το φαγητό έχει καεί στο εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου Αρχικά, χρησιμοποιήστε μια πλαστική ξύστρα για να σηκώσετε το φαγητό. Αφού αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού από το φούρνο. Καλύψτε τυχόν καμένο φαγητό που έχει μείνει στο φούρνο. Στη συνέχεια, προσθέστε νερό στον ολλανδικό φούρνο.

φέρτε νερό στο μέρος Αφήστε τη βράση να κρυώσει εδώ μέσα. Αφήστε το νερό να κρυώσει σταδιακά και σκουπίστε τυχόν υπολείμματα στη σόμπα.

Αν ο λεκές παραμείνει μέσα στο φούρνο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίστε την επιφάνεια του φούρνου με αλάτι kosher. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό βαμβακερό πανί για να αφαιρέσετε απαλά τυχόν υπολείμματα φαγητού. Αμέσως αφού αφαιρέσετε όλα τα τρόφιμα, ξεπλύνετε καλά τον Ολλανδικό φούρνο και στεγνώστε τον.

Τώρα μπορείτε να βελτιώσετε τον ολλανδικό φούρνο σας από χυτοσίδηρο Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι έχει γίνει. λόγω του γεγονότος ότι συμβιβάζονται τα καρυκεύματα Ακολουθούν πληροφορίες για το πώς να προχωρήσετε σε αυτήν τη διαδικασία.

Εάν χρειάζεστε οπτική βοήθεια για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό του χυτοσιδήρου. Δείτε το αυτό είναι ένα υπέροχο βίντεο!

Χυτοσίδηρος ανανεωμένος

Η διαδικασία ανανέωσης του καρυκεύματος παρουσιάζεται εδώ με μια εις βάθος εξήγηση παρακάτω…

 1. Ζεσταίνουμε το τηγάνι στους 300 βαθμούς και μετά κρυώνουμε μέχρι να ζεσταθεί πολύ.
 2. Αλείφουμε έναν ολλανδικό φούρνο με Crisco ή παρόμοιο λίπος. Στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι όσο είναι ακόμα ζεστό.
 3. Τοποθετήστε ένα φύλλο μπισκότων στο κάτω μέρος του φούρνου για να πιάσει τυχόν υπερβολικό λάδι που στάζει από τον ολλανδικό φούρνο.
 4. Τοποθετούμε το Crisco Glazed Dutch Oven ανάποδα σε φούρνο 300 βαθμών για 1 ώρα.
 5. Αφαιρέστε το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει.
 6. Στραγγίστε το περιττό λάδι από τον πάτο του τηγανιού.
 7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία Crisco Glaze και αναποδογυρίζουμε στο φούρνο στους 300 βαθμούς για 1 ώρα.
 8. Βγάζουμε από το φούρνο και στραγγίζουμε ξανά το περιττό λάδι.
 9. Απολαύστε έναν ανακαινισμένο θερμαινόμενο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού Η διαδικασία της εφηβείας μπορεί να ξεκινήσει ξανά. Αυτό είναι ένα απίστευτα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση του χυτοσιδήρου ολλανδικού φούρνου σας για τα επόμενα χρόνια. Εάν ήρθατε σε αυτήν την ενότητα απευθείας επειδή ο ολλανδικός φούρνος σας χρειάζεται κάποιο εξορθολογισμό. παρακαλώ συνεχίστε την ανάγνωση

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 300 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί μας και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αισθανθεί άνετα στο κράτημα.

Ο ολλανδικός φούρνος σας πρέπει να είναι ζεστός και ελαφρώς ζεστός στην αφή. Περάστε τα δάχτυλά σας πάνω από το Crisco ή το αγαπημένο σας λίτρο στην επιφάνεια μαγειρέματος του τηγανιού.

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί ανάποδα σε φούρνο στους 300 βαθμούς για μια ώρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα φύλλο μπισκότων ή ένα μεγάλο πιάτο στο κάτω μέρος για να πιάσει τυχόν περιττό λιωμένο λάδι από τον ολλανδικό φούρνο. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα Dutch και αφήστε την να κρυώσει.

Σκουπίστε το περιττό λάδι από το ταψί με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Τέλος, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά, αλείψτε με Crisco και βάλτε το στο φούρνο στους 300 βαθμούς για μια ώρα. Στη συνέχεια, σκουπίστε το περιττό λάδι και απολαύστε μια ποικιλία από πιάτα στο ο φούρνος.Φρεσκοπαλμισμένο Μαντεμένιο Dutch

Αν δεν έχετε μπαχαρικά Μου αρέσει που χρησιμοποιώ πολλά φυσικά συστατικά. Δείτε το. εδώ.

Έχω επίσης ένα άρθρο για τα καλύτερα λάδια για καρυκευμένο μαντέμι που πρέπει να βιαστείτε να διαβάσετε.στο Κ

Πώς να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη από χυτό αλουμίνιο;

Το χυτό αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ μέταλλο με φυσική λάμψη. Είναι ένα ισχυρό μέταλλο που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό. Οι φούρνοι Ολλανδίας αλουμινίου απαιτούν πολύ λίγο καθάρισμα, ώστε να μην βλάψουν την εμφάνισή τους ή να επηρεάσουν τη μακροζωία τους. Αλλά είναι ακόμα απαραίτητο να αποφευχθεί ο σχηματισμός οξειδίου του αλουμινίου.

Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

Καθαρίστε το αλουμίνιο με ένα ήπιο όξινο καθαριστικό.

 1. Αφήστε τον ολλανδικό φούρνο να κρυώσει πριν προσπαθήσετε να τον καθαρίσετε.
 2. Αν έχετε κολλήσει σε ολλανδικό φούρνο με καμένο φαγητό Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα ατσάλινο μάλλινο πιάτο για να ξύσετε το φαγητό.
 3. Αν δεν χαλάσει το φαγητό από τον Ολλανδικό Φούρνο Θα πρέπει να βράσετε νερό στο κάτω μέρος του φούρνου. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε τα καμένα κομμάτια.
 4. Σταματήστε το ξύσιμο μόλις δείτε το αλουμίνιο.
 5. Αφαιρέστε λάδι, βρωμιά και λίπη χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Σκουπίστε με ένα μαλακό βαμβακερό πανί. Και στεγνώστε τελείως τον ολλανδικό φούρνο σας μετά το πλύσιμο.
 6. Όξινα καθαριστικά – Αυτό βοηθά στη μείωση του αποχρωματισμού λόγω της οξείδωσης. Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα, αποσταγμένο λευκό ξύδι. ή χυμό λεμονιού για να φτιάξετε ένα όξινο καθαριστικό.
 7. Τρίψτε απαλά με ένα μαλακό σφουγγάρι και στεγνώστε με ένα μαλακό βαμβακερό πανί.
 8. Προσθέστε το διάλυμα στην κατσαρόλα. Εάν θέλετε να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο σας μέσα και έξω. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα βουτήξετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αν δεν έχετε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να χωράει στο φούρνο. Μπορείτε να τρίψετε το εξωτερικό της κατσαρόλας με αλάτι και μια φέτα λεμονιού.
 9. Αφήνουμε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά.
 10. Όταν δείτε τη λάμψη του αλουμινίου, σβήστε τη σόμπα αφού κρυώσει η κατσαρόλα. Μπορείτε να ρίξετε το νερό.
  Τρίψτε απαλά τον ολλανδικό φούρνο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα χρώματος. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ατσάλινο μαλλί καθώς μπορεί να γρατσουνίσει το αλουμίνιο.

Διατίθεται ένα ήπιο καθαριστικό αλουμινίου για τον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών αντί για τη μέθοδο βρασμού.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό όπως το Bar Keeper’s Friend που είναι ασφαλές για χρήση σε πολλές επιφάνειες.

κοίτα εκεί εδώ. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να αποφύγετε την καταστροφή του φούρνου σας.

Πρόσθετες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν καθαρίζετε αλουμίνιο…

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φυσικές μεθόδους…

Μπορείτε να δοκιμάσετε τον βαθύ καθαρισμό με μία ή περισσότερες από αυτές τις φυσικές μεθόδους. Για παράδειγμα, τρίψιμο Αλουμίνιο με όξινα φρούτα ή λαχανικά Το ραβέντι και το μήλο λειτουργούν καλά. Τι γίνεται με τη χρήση της παραπάνω διαδικασίας; Αντί για οξύ, χρησιμοποιείτε φλούδα μήλου.

Προσέξτε αυτά τα πράγματα…

Μη χρησιμοποιείτε υδροξείδιο ή καυστική σόδα ως συστατικό. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει λευκούς λεκέδες ή λεκέδες στον ολλανδικό φούρνο.

Ο καθαρισμός ενός ολλανδικού φούρνου αλουμινίου στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να κάνει το φούρνο σας γκρι. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα πιάτα αλουμινίου εμποτιστούν σε νερό με σαπούνι πιάτων για πολλή ώρα. αν συμβεί αυτό Μπορείτε να δοκιμάσετε καθαριστικό για ασημικά.

Χρησιμοποιώντας μαλακό μεταλλικό μαλλί αντί για χαλύβδινο μαλλί θα προστατέψετε το αλουμίνιο σας από γρατσουνιές.

Πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο

Το ερώτημα πώς να καθαρίσω τον εμαγιέ ολλανδικό φούρνο μου συνεχίζει να τίθεται επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να βλάψουν το σμάλτο σε αυτό το στάδιο. σε αυτό το μέρος αυτού του άρθρου. Θα σας εξηγήσω πώς να καθαρίζετε τον ολλανδικό φούρνο από εμαγιέ χυτοσίδηρο μετά από καθημερινή χρήση. ώστε να μην κολλήσει τίποτα στον ολλανδικό φούρνο.

Επιπλέον, θα εξετάσω άλλα είδη προβλημάτων καθαρισμού. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά το μαγείρεμα σε έναν εμαγιέ ολλανδικό φούρνο. Για παράδειγμα, μπορεί να σχηματιστούν κολλώδεις εναποθέσεις στο σμάλτο όταν φτιάχνετε μαρμελάδες, σάλτσες, καραμέλες και άλλα επιδόρπια.

μακριά, Τα σοβαρά καμένα τρόφιμα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Αν θέλετε να δείτε τα εργαλεία Μπορείτε να αγοράσετε χωρίς να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα. Αυτό το κιτ συντήρησης καταλυμάτων είναι περίπλοκα σχεδιασμένο και είναι ένα υπέροχο κιτ εδώ Έλεγξέ το μόνος σου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τον ολλανδικό φούρνο σας από εμαγιέ χυτοσίδηρο κάθε μέρα.

 1. στην αρχή Πρέπει να κρυώσετε τον φούρνο σας.
 2. Μουλιάστε τον ολλανδικό φούρνο σας σε ζεστό σαπουνόνερο (χωρίς απορρυπαντικό πιάτων χωρίς στυπτηρία).
 3. Καθαρίστε απαλά το φούρνο σας χρησιμοποιώντας μια κανονική βαμβακερή ή νάιλον πετσέτα πιάτων.
 4. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε με ένα βαμβακερό πανί.
 5. Αποθηκεύστε το φούρνο σε δροσερό, ξηρό μέρος.
 6. Οι οδηγίες του κατασκευαστή σάς λένε να αποθηκεύετε το φούρνο με ένα λαστιχένιο προστατευτικό δοχείου ανάμεσα στο χείλος του φούρνου και το καπάκι.
Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

αφαιρέστε τους κολλώδεις λεκέδες από τρόφιμα

Εάν μαγειρεύετε κολλώδη φαγητά όπως μαρμελάδες, σάλτσες και επιδόρπια, ο καλύτερος τρόπος για να μην κολλήσουν είναι να τα αφαιρέσετε από τον φούρνο όσο ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός. Όταν ο φούρνος κρυώσει εντελώς Θα βοηθήσει στην αποφυγή του κολλήματος των τροφίμων.

αν αργότερα Ελλάδα, φαγητό, Ή χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο για μικρές μερίδες καμένου φαγητού. στο πλάι του ολλανδικού φούρνου

 • Μουλιάστε το φούρνο σας για δύο ώρες σε ζεστό νερό με σαπούνι πιάτων χωρίς λεμόνι.
 • Ξύστε απαλά τα υπόλοιπα υπολείμματα στην εστία.
 • σκουπίστε στεγνό

Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές ακόμη μεθόδους.

 1. Διαλύστε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε 2 λίτρα ζεστό νερό και βάλτε το σε ολλανδικό φούρνο για να καθίσει όλη τη νύχτα. (Μην βυθίζετε την κατσαρόλα στο νερό.) Στη συνέχεια καθαρίστε απαλά τον φούρνο με μια νάιλον βάτα. Προσέξτε να μην γρατσουνίσετε το εσωτερικό. Αν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα στο φούρνο Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθούν τα κολλώδη υπολείμματα.
 2. Δουλεύοντας μαζί Ρίξτε 2 λίτρα ζεστό νερό στον ολλανδικό φούρνο, στη συνέχεια προσθέστε 1/4 φλιτζάνι (όχι υγρό) απορρυπαντικό πιάτων για να διαλυθεί και αφήστε το όλο το βράδυ. και σκουπίστε ξανά όπως παραπάνω
 3. ίδια όπως παραπάνω Αλλά αυτή τη φορά θα χρειαστείτε απορρυπαντικό. Διαδικασία για αυτούς τους επίμονους λεκέδες… Προσθέστε 2 λίτρα νερό στη σόμπα, στη συνέχεια προσθέστε 1/4 φλιτζάνι απορρυπαντικό σε σκόνη, αυξήστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 έως 6 λεπτά, τρίψτε το νάιλον, τρίψτε την υπολειπόμενη κολλώδη ουσία.
 4. Κρατήστε τον ολλανδικό φούρνο σας στεγνό.

Απαλλαγείτε από το μαγειρεμένο φαγητό.

για καμένη τροφή από σμάλτο Μπορείτε να βάλετε σε βράση 2 φλιτζάνια νερό και 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα Βράστε αυτό το μείγμα μόνο για δύο λεπτά. Εάν έχετε κολλήσει πραγματικά φαγητό, θα πρέπει να τρίψετε απαλά το φαγητό με μια πλαστική ξύστρα ταψιού.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα τελευταία υπολείμματα χρησιμοποιώντας ένα νάιλον καθαριστικό και ζεστό σαπουνόνερο.

Στεγνώστε και αποθηκεύστε όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Δείτε το άρθρο μου για τον καθαρισμό φούρνων και εμαγιέ μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο. εδώ.

Πώς να καθαρίσετε τα αποχρωματισμένα σκεύη από σμάλτο

μετά από πολύωρη χρήση Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει κάποιο αποχρωματισμό μέσα και έξω από τον ολλανδικό φούρνο.Ο κύριος λόγος είναι το είδος του φαγητού που μαγειρεύετε.

Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν τρόφιμα με βάση την ντομάτα, όπως ζυμαρικά, τσίλι, φασόλια, μαγειρευτά και μερικές σούπες. Άλλοι ένοχοι είναι τα ζαχαρούχα τρόφιμα όπως οι μαρμελάδες, η καραμέλα και τα γλυκά.

Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες και αποχρωματισμούς από εμαγιέ μαγειρικά σκεύη είναι να ακολουθήσετε τα προηγούμενα βήματα για να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα.

 • Μουλιάστε τον ολλανδικό φούρνο σας σε ζεστό, σαπουνόνερο.
 • Καθαρίστε απαλά το φούρνο σας χρησιμοποιώντας μια κανονική βαμβακερή ή νάιλον πετσέτα πιάτων.
 • Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε με ένα βαμβακερό πανί.

Στη συνέχεια ανακατέψτε τη χλωρίνη και το νερό μαζί. Η επιθυμητή αναλογία είναι 3 κουταλιές της σούπας χλωρίνη ανά λίτρο νερού. Μουλιάστε τον ολλανδικό φούρνο σας για 2/3 ώρες Ο ολλανδικός φούρνος σας θα πρέπει να ανάψει λίγο μετά την αποστράγγιση του νερού.

Μερικές φορές μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες με ένα καθαριστικό σμάλτου. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη φιάλη.

Ένα πράγμα που θυμάμαι πάντα είναι ότι τα καλά χρησιμοποιημένα και καλά συντηρημένα μαγειρικά σκεύη τείνουν να γίνονται λίγο γρατζουνιές με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα σημάδια ή οι αποχρωματισμοί δεν επηρεάζουν την ικανότητά τους να παράγουν εξαιρετική τροφή.

Συντήρηση επισμαλτωμένων μαντεμένιων σκευών

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τον ολλανδικό φούρνο σας από εμαγιέ χυτοσίδηρο και άλλα εμαγιέ μαγειρικά σκεύη.

Αποφύγετε τη χρήση σκευών ή μεταλλικών πιάτων (μαξιλαράκια καθαρισμού) για τον καθαρισμό του ολλανδικού φούρνου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές ή θρυμματισμό του σμάλτου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα καθαριστικά με βάση τα εσπεριδοειδή μπορούν να αμβλύνουν τη γυαλάδα μέσα και έξω από τον εμαγιέ ολλανδικό φούρνο σας. Αυτή η βάση εσπεριδοειδών μπορεί να βρεθεί στα καθαριστικά. Αλλά μερικά υγρά πιάτων χρησιμοποιούν εσπεριδοειδή για φρέσκο ​​άρωμα.

Η ετικέτα στο εμαγιέ μαγειρικό σκεύος σας θα σας πει ότι πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά πιστεύω ότι τα εύθραυστα αντικείμενα δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων. Είναι καλύτερο να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό σαπουνόνερο.

Το να μην στοιβάζετε μαγειρικά σκεύη το ένα πάνω στο άλλο θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Θα πρέπει λοιπόν να τοποθετηθεί σε δροσερό και στεγνό μέρος ειδικά στο φούρνο σας.

FAQ

Πόσο καιρό χρειάζεται για να καρυκευτεί σε έναν ολλανδικό φούρνο;

Το ψήσιμο του masala σε ολλανδικό φούρνο διαρκεί περίπου 60 λεπτά.

Αυτός ο χρόνος δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται να καθαριστεί ο ολλανδικός φούρνος πριν χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνω και ψήνω το μαντεμένιο σκεύος μου τουλάχιστον δύο φορές, εάν ανταποκρίνεται καλά στη διαδικασία του μαντεμένιου. Το χυτοσίδηρο σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερες από δύο χρήσεις.

Πώς μπορώ να αποσυναρμολογήσω έναν ολλανδικό φούρνο;

Η αφαίρεση χυτοσιδήρου περιλαμβάνει την αφαίρεση λαδιού, τροφίμων, υπολειμμάτων και τα παρόμοια. προσκόλληση σε χυτοσίδηρο

Εάν είναι απαραίτητο, ξύστε τον Ολλανδικό Φούρνο χρησιμοποιώντας ένα σκουπάκι και ξύστρα για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε υλικό. κάλυμμα από χυτοσίδηρο

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι χρησιμοποιείται για την αφαίρεση χυτοσιδήρου, όπως ξύδι, καθαριστικά φούρνου ή λουτρό ηλεκτρολυτών

Μετά τον καθαρισμό του χυτοσιδήρου Είναι σημαντικό να στεγνώσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πλήρως πριν προσθέσετε οποιαδήποτε καρυκεύματα.

Πώς να καθαρίσετε το εξωτερικό του ολλανδικού φούρνου;

Εάν ο ολλανδικός φούρνος είναι καρυκευμένος Προσθέτουμε μαντέμι και νερό.

Εάν ο ολλανδικός φούρνος σας έχει εμαγιέ χυτοσίδηρο Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποφευχθεί το ξύσιμο και η αμαύρωση της εξωτερικής επιφάνειας του σμάλτου. Χρησιμοποιήστε ζεστό σαπουνόνερο. και ένα μη λειαντικό πανί Αν χρειάζεται, μουλιάστε το σμάλτο για λίγο μεταξύ των καθαρισμών.

Σκουπίστε ξανά το εμαγιέ χυτοσίδηρο μετά τον καθαρισμό.

Τελικές σκέψεις – Πώς να καθαρίσετε έναν ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

Ελπίζω να δοκιμάσατε τις παραπάνω επιλογές καθαρισμού. Και θα κερδίσεις ένα μεγάλο έπαθλο! Δεν χρειάζεται να πετάξετε τον παλιό σας ολλανδικό φούρνο. Είτε παραδοσιακό χυτοσίδηρο είτε σμάλτο.

Εάν δεν μπορείτε να ανανεώσετε τον ολλανδικό φούρνο σας όπως χρειάζεται. Γιατί να μην αποθηκεύσετε την παλιά σας καμαριέρα για ακατάστατες δουλειές μαγειρικής; όπως μαρμελάδες, σάλτσες, καραμέλα και επιδόρπια, τότε αποκτήστε έναν νέο ολλανδικό φούρνο…

Ή δοκιμάστε να μαγειρέψετε σε μεταλλικό ολλανδικό φούρνο που δεν έχετε ήδη.

συνιστώμενη ανάγνωση

Δείτε μερικούς από τους αγαπημένους και πιο δημοφιλείς ολλανδικούς φούρνους με εμαγιέ. Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο αναλυτικά άρθρα που έχω γράψει για αυτές τις δημοφιλείς μάρκες.

μπορείς να δεις Lodge EC6D93 Χυτοσίδηρος Ολλανδικός Φούρνος Διατίθεται σε τρία μεγέθη – 3 λίτρα, 6 λίτρα και 7,5 λίτρα Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτού του ολλανδικού φούρνου από εμαγιέ χυτοσίδηρο είναι ότι διατίθεται σε εννέα από τα εννέα υπέροχα χρώματα. Ιδανικό για μαγείρεμα και σερβίρισμα κατευθείαν από τον ολλανδικό φούρνο στο τραπέζι σας.

Εάν παίρνετε μεγάλο κρέας Ίσως ψάχνετε για έναν ολλανδικό φούρνο με οβάλ τζάμι. μπορείτε να πάτε εδώ Le Creuset Signature Εμαγιέ Μαντεμένιο 6,75 Quart Οβάλ Γαλλικός Ολλανδικός Φούρνος Δείτε την κριτική μου για αυτόν τον όμορφο ολλανδικό φούρνο Le Creuset.

Μπορεί να ψάχνετε για έναν παραδοσιακό ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο. για το οποίο έχουμε αρκετές αναλυτικές κριτικές. Εδώ είναι ένα ζευγάρι που μπορεί να σας ενδιαφέρει για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον επόμενο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο.

Πρωτα απο ολα Lodge L8DO3 Χυτοσίδηρος Ολλανδικός Φούρνος, Pre-Season, 5-Quart Η ενσωματωμένη συρμάτινη λαβή που είναι προσαρτημένη στο φούρνο διευκολύνει τη μεταφορά.

ή ίσως Lodge 6-Quart L12CO3 Χυτοσίδηρος Camp Dutch κατάλληλο για κάμπινγκ

Μπορείς να βρεις Ολλανδικός φούρνος Παντού στο διαδίκτυο – αλλά για τις καλύτερες προσφορές και προϊόντα, μου αρέσει ελέγξτε τα στο Αμαζόνα.

πέτρινη κατσαρόλα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *