Πώς να κάνετε μια σοφίτα σε ένα υπνοδωμάτιο; Όλα τα Βήματα!

Πώς να κάνετε μια σοφίτα σε ένα υπνοδωμάτιο;  Όλα τα Βήματα!

Έχετε μια μεγάλη σοφίτα που θέλετε να μετατρέψετε σε χώρο διαβίωσης; Είστε έτοιμοι να μεταφέρετε την κρεβατοκάμαρά σας στον επάνω όροφο για περισσότερη ιδιωτικότητα;

Στη συνέχεια, κάντε διαφήμιση για να βρείτε τα εργαλεία σας και ετοιμαστείτε να μετατρέψετε το δωμάτιό σας σε υπνοδωμάτιο.

για να μην χάνουμε χρόνο Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω!

να πάρει οικοδομική άδεια

Πριν την έναρξη/ολοκλήρωση του έργου Ελέγξτε εάν απαιτείται κρατική άδεια.

στις περισσότερες περιπτώσεις Οι άδειες απαιτούνται μόνο εάν το έργο σας περιλαμβάνει εργασίες εξαερισμού ή ηλεκτρικής καλωδίωσης.

αλλαγές στη δομή του σπιτιού σας, όπως η κατασκευή ή η αφαίρεση τοίχων Απαιτούνται επίσης άδειες.

Αξιολογήστε τις ανάγκες σας για εξαερισμό και θέρμανση.

Εάν η σοφίτα σας δεν θερμαίνεται ή δεν αερίζεται Θα χρειαστεί να μάθετε εάν το σύστημα HVAC σας μπορεί να φιλοξενήσει ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο στη σοφίτα.

Προσλάβετε έναν ηλεκτρολόγο για να αξιολογήσει την ικανότητα του τρέχοντος συστήματος HVAC να θερμαίνει και να ψύχει το δωμάτιό σας με πρόσθετους αγωγούς.

Εάν δεν θέλετε να επιβαρύνετε το σύστημα HVAC, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μικρό σύστημα split και θέρμανση με βάση.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης αεραγωγών για να διατηρήσετε την οροφή δροσερή όταν το δωμάτιο είναι ζεστό.

Also read: How to Cool an Attic Bedroom?

Υπολογίστε τα έξοδα για να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό.

Το κλειδί για τη δημιουργία του υπνοδωματίου του σαλονιού σας είναι η εκτίμηση του κόστους που θα προκύψει.

κατά μέσο όρο Το κόστος ενός επαγγελματικά εκτελούμενου έργου αντικατάστασης δαπέδου κυμαίνεται μεταξύ $40,00 και $50,000.

Ωστόσο, το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με τον βαθμό τροποποίησης και τον αριθμό των στοιχείων που καλύπτει το έργο σας.

Από την άλλη, αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το δωμάτιό σας DIY, το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο.

Ένα μεσαίου μεγέθους έργο μετατροπής για μια σοφίτα μεσαίου μεγέθους θα απαιτήσει περίπου 5.000 $ σε κόστος εξοπλισμού και υλικών.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τις μετατροπές Αττικής

Αφού καθορίσετε τα δικαιώματα και το περιεχόμενο Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε νομικές εργασίες.

Εδώ είναι τα κύρια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε ένα υπνοδωμάτιο στο σαλόνι σας:

καθάρισε το δωμάτιο

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά το δωμάτιό σας.

Βεβαιωθείτε ότι η ακαταστασία και η συλλογή σκουπιδιών έχουν εξαλειφθεί. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την εργασία σε μια άδεια σοφίτα. Εάν τοποθετείτε νέα μόνωση για γυψοσανίδες, αφαιρέστε πρώτα την παλιά μόνωση.

Αφαιρέστε τυχόν χαλαρή ή φουσκωμένη μόνωση χρησιμοποιώντας μια βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα. Αυτό το βήμα λειτουργεί μόνο εάν το τρέχον αντίγραφο ασφαλείας δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Εάν η τρέχουσα μόνωση λειτουργεί και φαίνεται καλή δεν χρειάζεται να αλλάξει Μπορείτε να προχωρήσετε και να εφαρμόσετε δάπεδο πάνω του.

Τοποθετήστε το καλώδιο τροφοδοσίας για την παροχή ρεύματος.

Τώρα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, πρέπει να κάνετε την ηλεκτρική καλωδίωση κάτω από την οροφή.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί άδεια και αδειούχο επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Επομένως, η καλωδίωση είναι σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και κανονισμούς.

Εκτός κι αν είσαι ηλεκτρολόγος. Καλό είναι να μην κάνετε μόνοι σας την καλωδίωση. Επειδή οι ηλεκτρολογικές εργασίες είναι υψηλού κινδύνου και απαιτούν τεχνογνωσία για να ολοκληρωθούν με ασφάλεια.

Τοποθετήστε μόνωση στη σοφίτα

Πρέπει να μονώσετε το υπνοδωμάτιο της σοφίτας σας για να το κάνετε βιώσιμο.

Εάν αντικαθιστάτε μόνοι σας το δάπεδο Συνιστούμε μόνωση batt, η οποία συνοδεύεται από φράγμα υδρατμών.

Αυτός ο τύπος μόνωσης είναι εξαιρετικά ευέλικτος. καθιστώντας το πολύ εύκολο στην εγκατάσταση Εάν θέλετε περισσότερη κάλυψη, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στρώματα.

Φροντίστε να καλαφατίσετε όλες τις τρύπες και τις τρύπες πριν εγκαταστήσετε τη μόνωση.

Η τυπική μόνωση batt κόβεται για να ταιριάζει σε τοίχους και δοκούς τοίχου ύψους 8 ποδιών.

Εάν ο τοίχος σας είναι μικρότερος από αυτό το μήκος Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό μαχαίρι για να τα κόψετε. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την εγκατάσταση μόνωσης σοφίτας:

  • Τοποθετήστε μόνωση στο χώρο μεταξύ του ξύλου και του φράγματος υδρατμών που βλέπει στο δωμάτιο. Μην εκθέτετε τον μονωτήρα σε υπερβολική τάση για να αποτρέψετε την απώλεια διηλεκτρικού ρεύματος.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να ράψετε τη μόνωση στην δοκό.
  • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλους τους τοίχους και την οροφή του δωματίου.
  • Εάν υπάρχουν σωλήνες ή καλώδια που εμποδίζουν τον τοίχο Συνιστάται να ξεφλουδίσετε τη μόνωση σε 2 στρώσεις και να την τοποθετήσετε γύρω από το χώρισμα με το φράγμα υδρατμών στραμμένο προς το δωμάτιο.

Διακοσμήστε τους τοίχους σας με κρεμαστό γυψοσανίδα.

Μετά την τοποθέτηση της μόνωσης Πρέπει να τελειώσετε τους τοίχους ώστε να ταιριάζουν με την κρεβατοκάμαρα Η τοποθέτηση κρεμαστό γυψοσανίδας μπορεί να ολοκληρώσει την εμφάνιση της σοφίτας σας.

Αυτό γίνεται με την ανάρτηση ενός τοίχου από γυψοσανίδα οριζόντια από εκτεθειμένα στηρίγματα και ασφαλισμένο με βίδες γυψοσανίδας.

Τέλος, τελειώστε καλύπτοντας τις βίδες και τις ραφές με πηλό γυψοσανίδας.Για την οροφή, μπορείτε να τοποθετήσετε τη γυψοσανίδα απευθείας.

Διατηρώντας την οροφή υπό γωνία για τον καλύτερο σχεδιασμό.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η κλίση της οροφής της σοφίτας μπορεί να είναι πρόβλημα ή ανεπιθύμητη εμφάνιση κατά τη μετατροπή σε υπνοδωμάτιο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η γωνιακή οροφή φαίνεται να περιορίζει τον χώρο του κεφαλιού και να περιορίζει το δωμάτιο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Οι γωνιώδεις οροφές είναι μια ευκαιρία να φέρετε ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σχέδιο στην κρεβατοκάμαρά σας. και βελτιώστε τη συνολική εμφάνιση

Συνιστάται η επεξεργασία οροφής για να ενισχύσει τη γωνιακή οροφή και να την κάνει ένα όμορφο σχέδιο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βάψετε την οροφή σε ένα συγκεκριμένο χρώμα που ταιριάζει με τη συνολική υφή του δωματίου.

Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν μεμονωμένα καλούπια για να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα πάνελ κατά μήκος των γωνιών.

για μικρά δωμάτια Συνιστούμε να βάψετε το καλούπι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο για ένα σταθερό θέμα σε όλο το χώρο.

Τελειώστε τους τοίχους της σοφίτας.

Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φτιάχνετε τους τοίχους. Το υπνοδωμάτιο της σοφίτας σας έχει λιγότερο χώρο στον τοίχο από άλλα δωμάτια. επειδή η γωνία οροφής είναι πιο απότομη

Ωστόσο, σας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης και μοναδικά σχέδια και επεξεργασίες τοίχων για να μεγιστοποιήσετε το χώρο.

Συνιστούμε να διατηρείτε τους τοίχους σας απλούς. Η ποιότητα πάνω από την ποσότητα πάντα

Αφού έχετε ήδη ένα μικρό χώρο τοίχου. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές θεραπείες. Αν θέλετε το δωμάτιό σας να είναι ευρύχωρο και ευάερο. Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα για να βάψετε τους τοίχους.

Αν ψάχνετε για ένα πιο λαμπερό φινίρισμα για τους τοίχους σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ψεύτικα πάνελ με καλούπι για εκλεπτυσμένη πινελιά.

Το κλειδί είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο. Συνιστούμε επίσης να προσθέσετε ένα διαμέρισμα σοφίτας για τη σοφίτα για αποθήκευση που μεγιστοποιεί τη χρήση του χώρου.

Οι τοίχοι γονάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στενά ράφια και συρτάρια. Η χρήση ενός τοίχου γονάτων σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο τετραγωνικό πόδι του χώρου.

Εάν οι τοίχοι της σοφίτας σας είναι ψηλοί και φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Η εύρεση των σωστών επίπλων μπορεί να είναι δύσκολη. Συνιστούμε να αναζητήσετε ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης που ταιριάζει στον προσωπικό σας χώρο.

Τοποθετήστε ράφια στον τοίχο για να αποφύγετε την υπερφόρτωση του περιορισμένου χώρου. με χώρο και τάξη Το υπνοδωμάτιο της σοφίτας σας θα φαίνεται καθαρό.

Τελειώστε το παράθυρο του δωματίου.

Το επόμενο βήμα είναι το φινίρισμα των παραθύρων της σοφίτας. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα σχέδιο παραθύρου που συμπληρώνει τον χώρο σας και το συνολικό θέμα του δωματίου σας.

Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το δωμάτιό σας σε ένα ζεστό και άνετο υπνοδωμάτιο. Πρέπει να κάνετε τα παράθυρα της σοφίτας μεγάλα και προσβάσιμα.

Σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, το δωμάτιό σας πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα παράθυρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έξοδος κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπλέον, η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να έχει φυσικό φως. Τα μεγάλα παράθυρα τοποθετημένα ελαφρώς χαμηλότερα από τα συμβατικά παράθυρα της σοφίτας επιτρέπουν στο ηλιακό φως να εισχωρήσει στο δωμάτιό σας.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε φεγγίτες για να φωτίσετε το δωμάτιό σας.

Τοποθετήστε το δάπεδο της σοφίτας

Το τελευταίο βήμα πριν μετακομίσετε είναι η επιλογή και η τοποθέτηση του δαπέδου για το υπνοδωμάτιο της σοφίτας σας. Μια εύκολη λύση είναι να στρώσετε μοκέτα για να καλύψετε τα δάπεδά σας.

Όχι μόνο θα αισθάνεται άνετα η κρεβατοκάμαρά σας. αλλά και προσθέστε άλλη μια στρώση μόνωσης και ηχομόνωσης.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια πιο μόνιμη λύση. Χρειάζεστε τον κατάλληλο χώρο για να ολοκληρώσετε τη μεταμόρφωση του δωματίου σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα ανάγλυφο δάπεδο με συμπαγή δομή. Είναι σημαντικό να ενισχύσετε την δοκό για να υποστηρίξετε το μεγάλο βάρος.

τελικές σκέψεις

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση και την επίπλωση του υπνοδωματίου της σοφίτας σας.

Η μεταφορά προσωπικών αντικειμένων στο δωμάτιό σας θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως σαν στο σπίτι σας.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *