Πώς να εγκαταστήσετε σωλήνα PVC κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας;

Πώς να εγκαταστήσετε σωλήνα PVC κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας;

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις PVC είναι καλύτερες από γαλβανισμένο χάλυβα και χυτοσίδηρο σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι σωλήνες από πλαστικό πολυβινυλοχλωριδίου χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποχέτευση. εξαεριστήρας και βυθίζονται

Είναι ελαφρύ, εύκολο στην εγκατάσταση και ανθεκτικό, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για εγκαταστάσεις μπάνιου και κουζίνας.

Οι νεροχύτες έχουν συνήθως έναν σωλήνα PVC σχήματος S τοποθετημένο κάτω από το νεροχύτη.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του σωλήνα αποτρέπει την αντίστροφη ροή του νερού. Η βρύση συνδέεται με την αποχέτευση κάτω από το νεροχύτη από την οποία ρέει το νερό.

σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Θα μάθετε πώς να τοποθετείτε σωλήνες PVC κάτω από το νεροχύτη.

Πώς να αντικαταστήσετε σωλήνες PVC στην κουζίνα

απαραίτητα εργαλεία

  • Σωλήνας PVC
  • Αρμοί νεροχύτη και παγίδες νερού
  • κλειδί ρυθμιζόμενου ανοίγματος
  • κλειδί μεσαίου σωλήνα
  • καθαριστής σωλήνων
  • Δεξαμενή

Βήμα 1 Μετρήστε το μέγεθος του σωλήνα αποστράγγισης.

Θα χρειαστεί να μετρήσετε το μέγεθος της αποχέτευσης που συνδέεται με τον σωλήνα PVC κάτω από το νεροχύτη.

Είναι σημαντικό να κάνετε ακριβείς μετρήσεις. Επειδή ακόμη και μικρές διαφορές μεγέθους μπορεί να προκαλέσουν διαρροή.

Θα χρειαστεί επίσης να μετρήσετε το νεροχύτη κάτω από το νεροχύτη.

Για να γνωρίζετε το ύψος μεταξύ του νεροχύτη και της οπής αποστράγγισης Πρέπει να κάνετε ακριβείς μετρήσεις χρησιμοποιώντας μεζούρα ή ταινία υδραυλικού.

Ο σωλήνας πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο με τον σωλήνα που αντικαθιστάτε. Ο σωλήνας αποστράγγισης που συνδέεται με το νεροχύτη δεν είναι τυπικού μεγέθους.

Οι αποχετεύσεις της κουζίνας έχουν συνήθως διάμετρο 1 ½ ίντσας.

Οι βρύσες της κουζίνας είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις αποχετεύσεις του μπάνιου.

Οι αποχετεύσεις της κουζίνας είναι αρκετά μεγάλες ώστε να αποτρέπουν την απόφραξη που προκαλείται από τα σωματίδια τροφίμων και τη βρωμιά που παγιδεύονται στο σωλήνα.

Εάν αντικαθιστάτε την αποχέτευση Θα πρέπει να πάρετε το δείγμα αποστράγγισης στο κατάστημα υλικού. Φροντίστε λοιπόν να αγοράσετε το σωστό μέγεθος σωλήνα PVC για το νεροχύτη.

Βήμα 2. Προετοιμαστείτε για την εγκατάσταση του νέου σωλήνα.

Η προετοιμασία για την εγκατάσταση μιας νέας βρύσης πρέπει να γίνεται τοποθετώντας τον κάδο κάτω από το νεροχύτη.

Ενημερώστε όλους ότι θα αντικαταστήσετε τον σωλήνα νεροχύτη για να αποφύγετε τυχαία πλημμύρα.

Αφαιρέστε τις αποχετεύσεις της κουζίνας μία προς μία. Ένα συνιστώμενο κόλπο για εύκολη αφαίρεση του σωλήνα είναι να κόψετε τον σωλήνα κάτω από την αποχέτευση.

Η παγίδα P αφαιρείται εύκολα χωρίς ειδικά εργαλεία.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να τοποθετήσετε έναν κουβά κάτω από το λυγισμένο μέρος του σωλήνα. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η τυχαία χρήση του σωλήνα κατά την εγκατάσταση της αποχέτευσης.

Βήμα 3 Εγκαταστήστε το σωλήνα Β.

Τυλίξτε ταινία υδραυλικού ή ταινία τεφλόν γύρω από τα σπειρώματα της αποχέτευσης που θέλετε να εγκαταστήσετε κάτω από το νεροχύτη.

Πρέπει να προχωρήσετε και να συνδέσετε τη βρύση στην αποχέτευση του νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε το παξιμάδι ολίσθησης για να συνδέσετε τη βρύση κάτω από το νεροχύτη.

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τον σωλήνα PVC στην αποχέτευση. Συνεχίστε μέχρι να νιώσετε ότι ο σωλήνας είναι ασφαλής. Αποφύγετε όμως να σφίξετε υπερβολικά τον εύκαμπτο σωλήνα.

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε δύο σωλήνες εξάτμισης για τον διπλό νεροχύτη που συνδέεται με το τμήμα T.

Βήμα 4 Συνδέστε το σωλήνα εξάτμισης στην παγίδα Β.

Το επόμενο βήμα είναι να στερεώσετε την παγίδα νεροχύτη στο άκρο του σωλήνα. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την εισαγωγή του σωλήνα Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ξύστρα για να τραβήξετε μια γραμμή στο σιγαστήρα.

Χρησιμοποιήστε ένα σιδηροπρίονο για να κόψετε τον σωλήνα ώστε να ταιριάζει. Δοκιμάστε το άκρο της εξάτμισης πριν το συνδέσετε στην παγίδα Β, θα πρέπει να προχωρήσετε και να συνδέσετε τον σωλήνα εάν ταιριάζει.

Βήμα 5 Συνδέστε το P-Trap στον νεροχύτη.

Το επόμενο βήμα είναι να στερεώσετε την παγίδα Β στον νεροχύτη. Θα πρέπει να ξεκινήσετε τοποθετώντας τη ροδέλα στο παξιμάδι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τη ροδέλα στο παξιμάδι ολίσθησης στο άκρο της παγίδας Τ. Το νήμα στο παξιμάδι ολίσθησης πρέπει να βλέπει προς τα έξω.

Θα πρέπει τώρα να σφίξετε την παγίδα T ξεκινώντας από το τέλος του σωλήνα και φτάνοντας μέχρι την κύρια αποχέτευση. Αποφύγετε το υπερβολικό σφίξιμο του νήματος.

Αυτό είναι σημαντικό για την αποφυγή ρωγμών στα πλαστικά νήματα που θα μπορούσαν να διαρρεύσουν. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι σωλήνες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα για καθαρισμό όταν βουλώσουν.

Βήμα 6: Δοκιμή για διαρροές

Αφού εγκαταστήσετε τον σωλήνα PVC κάτω από το νεροχύτη. Θα πρέπει να το δοκιμάσετε ανοίγοντας τη βρύση του νεροχύτη.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να γεμίσετε το νεροχύτη με νερό κλειστό. Στη συνέχεια ανοίξτε την αποχέτευση για να αφήσετε το νερό να στραγγίσει υπό πίεση.

καθώς το νερό ρέει μέσα από την αποχέτευση Ελέγξτε το σημείο σύνδεσης του παξιμαδιού ολίσθησης για διαρροές ή όχι. Εάν η άρθρωση έχει διαρροή Οι πένσες ασφάλισης πρέπει να χρησιμοποιούνται σταδιακά. Σφίξτε το παξιμάδι ολίσθησης.

Αποφύγετε όμως να σφίξετε υπερβολικά το παξιμάδι ολίσθησης γιατί μπορεί να σπάσει.

Πώς να επιλέξετε σωλήνα PVC για νεροχύτη;

Οι σωλήνες PVC διατίθενται σε πολλά μεγέθη και τύπους. Κατάλληλο για εγκατάσταση στα περισσότερα συστήματα

Οι σωλήνες είναι καλύτεροι από τους παραδοσιακούς χαλύβδινους σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε παλιά κτίρια. Σε αντίθεση με τους σωλήνες από χυτοσίδηρο Δεν χρειάζεται να θερμοκολλήσετε τον σωλήνα PVC. Επίσης, η βρύση είναι ανθεκτική στο αλκαλικό νερό.

Όταν πηγαίνετε στο κατάστημα για να αγοράσετε σωλήνα PVC Θα βρείτε δύο διαφορετικούς τύπους σωλήνων, τύπου 40 και τύπου 80.

Ο αγωγός τύπου 40 είναι λιγότερο ακριβός και κατάλληλος για οικιακά συστήματα. Ο αγωγός τύπου 80, από την άλλη πλευρά, είναι κατάλληλος για σχετικά ακριβά βιομηχανικά συστήματα με παχύτερους τοίχους.

Ωστόσο, οι εξωτερικές διάμετροι και των δύο σωλήνων είναι ίδιες.

Δύο πρότυπα σωλήνων PVC αναπτύχθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών.

Οι ταξινομήσεις διευκολύνουν την επιλογή του σωστού τύπου σωλήνα για ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Αν και οι βρύσες τύπου 80 είναι κατάλληλες για βιομηχανικές εφαρμογές Μπορείτε όμως να το εγκαταστήσετε και στην κουζίνα του σπιτιού σας αν έχετε χρήματα.

Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των δύο σωλήνων θα σας πει εάν αξίζει τον κόπο να πληρώσετε επιπλέον για εμπορικούς σωλήνες PVC.

πίεση νερού

Η βαθμολογία πίεσης νερού του σωλήνα PVC τύπου 80 έχει υψηλότερη βαθμολογία πίεσης νερού από αυτή του σωλήνα τύπου 40.

Ο σωλήνας έχει ένα παχύ εξωτερικό τοίχωμα, ώστε να μπορεί να αντέξει σχετικά υψηλή πίεση.

Η πίεση του νερού της βρύσης μετριέται σε λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI). Το όριο πίεσης νερού για τον εύκαμπτο σωλήνα Τύπου 80 είναι 630 PSI έναντι 450 PSI για τον εύκαμπτο σωλήνα Τύπου 80.

Ως αποτέλεσμα, η βρύση είναι σε θέση να αντέχει το αλκαλικό νερό που ρέει από το νεροχύτη.

Also read: What Causes Low Water Pressure in Kitchen Sink?

πάχος σωλήνα

Ο σωλήνας PVC τύπου 80 έχει παχύτερο εξωτερικό τοίχωμα από τον σωλήνα τύπου 40.

Ο σωλήνας τύπου 80 έχει συνήθως διάμετρο 0,133 ίντσες, ενώ ο τύπος 40 έχει διάμετρο 0,179 ίντσες.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η εξωτερική διάμετρος και των δύο σωλήνων είναι η ίδια. Επομένως, το πάχος του σωλήνα Τύπου 80 αυξάνεται από το εσωτερικό.

Αν και οι παχύτεροι σωλήνες μπορούν να αντέξουν υψηλότερη πίεση νερού. Αλλά θα έχει χαμηλότερο ρυθμό ροής ακόμα κι αν η διάμετρος του σωλήνα είναι ίδια.

Δεδομένου ότι ο αγωγός τύπου 80 έχει την ίδια εξωτερική διάμετρο με τον αγωγό PVC τύπου 40, μπορούν να τοποθετηθούν μεταξύ τους εάν είναι απαραίτητο.

χρώμα

Το χρώμα του αγωγού PVC τύπου 40 είναι διαφορετικό από αυτό του αγωγού τύπου 80. Το χρώμα του τύπου 40 είναι συνήθως λευκό, ενώ ο τύπος 80 διατίθεται σε γκρι σωλήνα.

Αλλά σε ορισμένα καταστήματα το χρώμα μπορεί να είναι διαφορετικό, επομένως ρωτήστε για τον τύπο του σωλήνα πριν αγοράσετε.

Λοιπόν, τι είδους βρύση πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον νεροχύτη της κουζίνας σας;

Η βρύση τύπου 40 είναι κατάλληλη για οικιακές κουζίνες. Η βρύση έχει υψηλή ταχύτητα ροής νερού που είναι επαρκής για τις περισσότερες οικιακές ανάγκες.

Θα εξοικονομήσετε χρήματα όταν αγοράσετε σωλήνα PVC 40 για το σπίτι σας. Ο ανταλλακτικός σωλήνας τύπου 80 είναι ιδανικός για βιομηχανική χρήση.

Οι σωλήνες μπορούν να αντέξουν το τοξικό νερό χωρίς ρωγμές.

Επειδή όμως ο ρυθμός ροής του σωλήνα Τύπου 80 είναι χαμηλότερος από τους εναλλακτικούς, δεν είναι κατάλληλος για χρήση σε οικιακά συστήματα.

συμπέρασμα

Οι σωλήνες PVC εγκαθίστανται συνήθως σε νεροχύτες κουζίνας και μπάνια. Συνιστάται καθώς είναι πιο ανθεκτικό και φθηνότερο από τους χαλύβδινους σωλήνες.

Αυτοί οι σωλήνες διαρκούν περισσότερο χωρίς να ραγίζουν. Η σωλήνωση δεν διαβρώνεται ούτε διαβρώνεται όπως η μεταλλική σωλήνωση, καθιστώντας την καλύτερη επιλογή.

Αλλά μετά από δεκαετίες, οι σωλήνες PVC εξασθενούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρωγμές. Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε τους ραγισμένους σωλήνες PVC στην κουζίνα σας.

Αν δεν έχετε χρόνο να αλλάξετε τη βρύση της κουζίνας σας. Μπορείτε πάντα να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *