Πότε πρέπει να μαγειρεύετε με ανοιχτό ή κλειστό καπάκι; (Χρήσιμες συμβουλές)

Πότε πρέπει να μαγειρεύετε με ανοιχτό ή κλειστό καπάκι;  (Χρήσιμες συμβουλές)

Το να αποφασίσετε αν θα μαγειρέψετε με το καπάκι ανοιχτό ή κλειστό μπορεί συχνά να είναι πονοκέφαλος. Ειδικά για αρχάριους που είναι νέοι στη μαγειρική.

Σε αυτό το άρθρο, προσφέρουμε μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν στο γαστρονομικό σας ταξίδι όταν συναντήσετε ένα. Σύγχυση στην επιλογή αν θα ανοίξει ή θα κλείσει το καπάκι

Όταν το καπάκι πρέπει να είναι κλειστό κατά το μαγείρεμα

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο.

  1. πρώτη φορά όταν εσύ Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει αρκετή θερμότητα στην κατσαρόλα.. Αυτό λειτουργεί αν θέλετε να βράσετε νερό για να φτιάξετε σπαγγέτι. Όταν θέλετε να αχνίσετε τα χόρτα και να σιγοβράσετε τις σούπες Ελέγξτε τη θερμοκρασία του φαγητού που μαγειρεύετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεπερνά το σημείο βρασμού του.
  2. Δεύτερον, όταν εσύ Διατηρήστε την υγρασία του φαγητού κατά το μαγείρεμα. Αυτό είναι σημαντικό. Ειδικά αν θέλετε να μαλακώσετε τα λαχανικά. θέλετε ατμό Επομένως, είναι σημαντικό να κρατάτε το καπάκι ανοιχτό. επίσης Όταν μαγειρεύετε σκληρό κρέας, όπως η χοιρινή σπάλα, απαιτείται ατμός για τη διάσπαση του κολλαγόνου και του συνδετικού ιστού για να δημιουργηθεί μια τρυφερή μπριζόλα.
  3. Το τρίτο είναι να κρατήσετε το καπάκι ανοιχτό. Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη γεύση του φαγητού. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να αναμειγνύονται μεταξύ τους για μια υπέροχη γεύση.

Όταν το καπάκι πρέπει να είναι κλειστό κατά το μαγείρεμα

ενώ ορισμένα τρόφιμα βασίζονται στον ατμό Ορισμένα τρόφιμα καθορίζονται από την εξάτμιση της υγρασίας.

Οι σούπες, τα μαγειρευτά και οι σάλτσες μαγειρεύονται καλύτερα όταν μαγειρεύονται ακάλυπτα όταν εξατμίζεται η υγρασία..

αυτή τη φορά Τους δίνει μια παχιά υφή που εγγυάται ότι η γεύση τους είναι έντονη και δίνει μια πλούσια γεύση.

Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Ψήστε το πάνω από τη μπριζόλα, το αρνί ή τις γαρίδες σας. Έχετε αγοράσει για πρώτη φορά

Το τρίψιμο δίνει στο κρέας μια καραμελωμένη εμφάνιση που προσθέτει γεύση. Αυτό γίνεται συνήθως σε πολύ ζεστό τηγάνι. Άρα δεν χρειάζεται υγρασία.

αποφύγετε τη συγκάλυψη Αποκτήστε την τραγανή γεύση που επιθυμείτε όποτε θέλετε να τηγανίσετε ή να τηγανίσετε. στήθος κοτόπουλου κάτι

Το άνοιγμα ή το κλείσιμο του καπακιού κάνει το φαγητό να μαγειρεύεται πιο γρήγορα;

Σε γενικές γραμμές, καλύπτει το μαγείρεμα. παραγωγή και συντήρηση θερμότητας. Το φαγητό μαγειρεύεται πιο γρήγορα.

Ωστόσο, εξαρτάται από το τι μαγειρεύετε.

Για παράδειγμα, ένα ψητό κρέας με καπάκι. Μαγειρεύεται πιο γρήγορα, αλλά δεν ψήνεται καλά και δεν φτάνει στην καραμελωμένη του εμφάνιση. αφήστε το να βραχεί

τηγανητό χωρίς καπάκι

Στην περίπτωση του ψησίματος κρέατος που απαιτεί υγρασία για να γίνει το κρέας τρυφερό Η διαδικασία μαγειρέματος θα επιταχυνθεί και θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επομένως, το χρονικό διάστημα που χρειάζεται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Επομένως, η λήψη της τελικής απόφασης που λειτουργεί για όλους είναι δύσκολη.

Αποθηκεύετε φαγητό στο τηγάνι;

Το μαγείρεμα σε σκεπασμένο τηγάνι διασφαλίζει ότι δεν ζεσταίνετε πολύ από το τηγάνι..

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διατηρήσετε τον φούρνο σας καθαρό, προστατεύοντας τα λάδια και ορισμένα τρόφιμα από το πιτσίλισμα.

Αν και το μαγείρεμα με καπάκι μειώνει το χάος που τείνει να συμβεί μετά το μαγείρεμα. Αλλά δεν είναι δίκαιο για το κρέας.Για παράδειγμα, όταν ψήνουμε κρέας

Η κλειστή περιοχή μαγειρέματος συσσωρεύει ατμό στο τηγάνι. Αυτό εμποδίζει το κρέας να μαυρίσει και εμποδίζει τη γεύση του κρέατος. Καθιστά επίσης το κρέας υγρό και ήπια στη γεύση.

Έχουν όλα τα τηγάνια καπάκια;

Δεν έχουν όλα τα τηγάνια καπάκια.Συνήθως μόνο τα τηγάνια και τα τηγάνια έχουν καπάκι.

στενό τηγάνι με λοξές πλευρές Και αυτός ο νέος σχεδιασμός μαγειρεύει κυρίως τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας υψηλή θερμοκρασία, όπως το ψήσιμο στη σχάρα, το οποίο δεν απαιτεί ατμό για να ροδίσουν.

Οι σάλτσες και τα γουόκ, από την άλλη, μπορούν να γίνουν και με τους δύο τρόπους όπου απαιτούν μαγείρεμα με κλειστό καπάκι (βράζοντας) και μαγείρεμα καλύτερα με κλειστό καπάκι (βρασμός).

Το τηγάνι έχει κατακόρυφο ύψος που μειώνει τις διαρροές και συγκρατεί μεγάλη ποσότητα φαγητού. Το τηγάνι είναι μια διασταύρωση μεταξύ του τηγανιού και της κατσαρόλας. Προορίζεται για το μαγείρεμα φαγητών με πολλά υγρά.

Θέλετε να κλείσετε το καπάκι;

βράζει πρέπει να γίνει με καπάκι

Σκοπός του σιγοβρασμού είναι να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσετε το φαγητό που μαγειρεύετε στην κατσαρόλα κάτω από το σημείο βρασμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνήθως το περιεχόμενο του φαγητού να βράζει και να βράζει.

Το μαγείρεμα με καπάκι επιτρέπει να συσσωρευτεί περισσότερη θερμότητα στην κατσαρόλα. έτσι οι άνθρωποι έχουν περισσότερο φαγητό

Ο καλυμμένος ατμός επιτρέπει επίσης στην υγρασία να αντικαταστήσει τις σάλτσες ή το σάλτσα με νερό για να επιτευχθεί ο επιθυμητός πλούτος γεύσης.

Μέρος της υγρασίας στην κατσαρόλα εξατμίζεται. αλλά επειδή υπάρχει εξώφυλλο έτσι υπάρχει ένα καπάκι πάνω του Τέλος, όταν κρυώσει θα πέσει στη σάλτσα ή στο ζωμό αλλαγή σε νερό

Όταν ανοίγετε το καπάκι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να επικεντρωθείτε στη γεύση του φαγητού καθώς η περιεκτικότητα σε υγρασία δεν θα αλλάξει.

Το νερό βράζει πιο γρήγορα όταν ανοίγει ή κλείνει το καπάκι;

Τα ζυμαρικά βράζουν Θέλει καπάκι.

Σκεπάζετε το νερό και αφήνετε γρήγορα να πάρει βράση.Από την άλλη, αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό θα επιβραδύνει το βρασμό. Γιατί ένα μέρος του νερού θα εξατμιστεί και λίγη θερμότητα θα χαθεί.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο καπάκια που έχουν σχεδιαστεί για την κατσαρόλα σας;

Μην ανησυχείτε αν η κατσαρόλα σας δεν έχει προκατασκευασμένο καπάκι. Αρκεί να μην βρείτε καπάκι που να ταιριάζει και να είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Αυτό το καπάκι θα πρέπει να λειτουργεί όπως ακριβώς παρέχεται.

μεταξύ γυαλιού και μεταλλικού καπακιού Τι βοηθά το φαγητό να μαγειρευτεί πιο γρήγορα;

Η απάντηση εδώ είναι όχι. Οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι ελάχιστες.

Ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για το γρήγορο μαγείρεμα είναι αν ταιριάζει ή όχι το καπάκι που θα επιλέξετε. Αν δεν χωράει και αφήστε τη ζέστη να φύγει. Θα μαγειρεύει το φαγητό πιο αργά από μια μπουκιά

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να καλύψετε το καπάκι;

Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί καλά. αποτρέψτε τη διαφυγή υγρασίας Κάνει το φαγητό να μαγειρεύεται αρκετά γρήγορα Όχι όμως τόσο γρήγορα όσο του κλειστού τύπου..

Ωστόσο, η χρήση καπακιού δεν αρκεί για να αποτρέψει τη διαφυγή θερμότητας.

θέλεις ακόμα ένα μια ποιοτική ταινία Δεν είναι εύκολο να σκιστεί, λειτουργεί καλάΠαρακάτω είναι μερικές συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο χρήσης αλουμινόχαρτου:

  • Σκίστε το αλουμινόχαρτο μεγαλύτερο από την κατσαρόλα.
  • Κόψτε για να ταιριάζει στο σχήμα και το μέγεθος της κατσαρόλας ή του τηγανιού.
  • Σκεπάζετε το φαγητό απευθείας με αλουμινόχαρτο αντί να καλύπτετε το πάνω μέρος της κατσαρόλας.
  • Αν μαγειρέψετε τη σάλτσα και προσπαθήσετε να την πήξετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του φύλλου για να απελευθερώσετε περισσότερο ατμό.

Συμπερασματικά, Το άνοιγμα ή το κλείσιμο του καπακιού εξαρτάται από τον τύπο του φαγητού που μαγειρεύετε. και πόσο χοντρό ή καραμελέ θέλετε να βγει..

Επομένως, δεν πρέπει να περιοριστείτε στο άνοιγμα ή το κλείσιμο αυτού του καπακιού. Λάβετε υπόψη τους παραπάνω παράγοντες και πόσο γρήγορα θέλετε να μαγειρευτεί το φαγητό σας.

Διαβάστε περισσότερα: Σ.Έγχυση με ή χωρίς κάλυμμα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *