Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Ο ολλανδικός φούρνος και η χύτρα ταχύτητας είναι δύο μαγειρικά σκεύη με μεγάλη ηλικία. Και τα δύο κάνουν το μαγείρεμα εύκολο και βολικό, αλλά και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Με ποιον από αυτούς πρέπει να πάτε αυτή τη στιγμή;

Το Dutch Oven είναι ένα ευέλικτο εμαγιέ χυτοσίδηρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε μια ποικιλία πιάτων. Αυτά περιλαμβάνουν το αργό μαγείρεμα, το ψήσιμο, το βράσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα και την παρασκευή σούπας.Οι χύτρες ταχύτητας, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύουν γρήγορα τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας μόνο ατμό υψηλής πίεσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα καθώς εξετάζουμε πιο προσεκτικά πώς λειτουργούν και οι δύο επιλογές και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Τι είναι ο ολλανδικός φούρνος και πώς λειτουργεί;

Δείτε τον στρογγυλό ολλανδικό φούρνο Le Creuset με εμαγιέ χυτοσίδηρο.

Οι ολλανδικοί φούρνοι είναι κυλινδρικά δοχεία από χυτοσίδηρο επικαλυμμένα με σμάλτο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι κατασκευάστηκε από ολλανδικάΕίναι γνωστά και με άλλα ονόματα όπως cocottes, French oven και Dutch Oven casserole.

Μαγειρέψτε το φαγητό στην πάνω κατσαρόλα. φούρνος ή αυτό μέσα καμίνι χωρίς καμία φανφάρα Με το υλικό από χυτοσίδηρο που χρησιμοποιείται στον Ολλανδικό Φούρνο, η ακτινοβολούμενη θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα. Νιώστε όλες τις πλευρές του φαγητού που μαγειρεύετε.

Το καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά βοηθά τα τρόφιμα να συγκρατούν καλύτερα την υγρασία. Η φύση του ολλανδικού φούρνου τον καθιστά ευέλικτο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε μια ποικιλία φαγητών με διαφορετικούς τρόπους.

Εκτός από μαγειρευτά και σούπες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα ολλανδικού φούρνου για τηγάνισμα, ψήσιμο και ψητό. Φτιάξε ψωμί.

Ίσως εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι η παρασκευή ψωμιού είναι μία από τις χρήσεις ενός ολλανδικού φούρνου. Αλλά ψωμί και άλλα ψήσιμο μπορεί να γίνει με αυτό το δοχείο

Ο ατμός είναι απαραίτητο μέρος της διαδικασίας ψησίματος. Και το σφιχτό καπάκι σημαίνει ότι η κατσαρόλα μπορεί να κρατήσει ατμό. Έτσι η μαγιά θα λειτουργήσει.

Πλεονεκτήματα ενός ολλανδικού φούρνου

Σε αυτή την ενότητα θα αναλύσουμε τα οφέλη από τη χρήση ενός ολλανδικού φούρνου.

 • Οι κατσαρόλες ολλανδικού φούρνου είναι ευέλικτες. όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο για ψήσιμο, ψήσιμο και ψήσιμο, ενώ μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κατσαρόλα. Εκτός από γενικές χρήσεις όπως η παρασκευή σούπες και μαγειρευτά. Η ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία προσθέτει στην ευελιξία του.
 • Δουλεύουν σε εστίες και φούρνους. Εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξεχωριστά σκεύη για ψήσιμο και μαγείρεμα. Επίσης, θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο για τον καθαρισμό.
 • Ολλανδικός καθαρισμός φούρνου Εύκολο.Η επικάλυψη από σμάλτο και ο χυτοσίδηρος εμποδίζουν την κατσαρόλα να κολλήσει στο τηγάνι. Έτσι τα υπολείμματα των τροφίμων ξεπλένονται εύκολα.
 • Παρέχουν σχολαστικό μαγείρεμα. Επειδή η κατσαρόλα έχει σχεδιαστεί για να κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα και δεν θα καεί στα πλαϊνά ή στο κέντρο.
 • μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ανθεκτική φύση υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή Μια κατσαρόλα ολλανδικού φούρνου μπορεί να διαρκέσει για χρόνια αν την προσέχετε καλά.

Μειονεκτήματα των Ολλανδικών Φούρνων

Εδώ είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός ολλανδικού φούρνου:

 • μπορεί να είναι ακριβό Οι τιμές των πιο προσιτών ολλανδικών φούρνων στην αγορά, για παράδειγμα, επιλογές διαμονής. Μπορείτε να αγοράσετε συμβατικά σετ κατσαρόλας, ωστόσο, αυτό το μειονέκτημα αντισταθμίζεται από την ευελιξία και την ανθεκτικότητα.
 • Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος. Το τελείωμα του φαγητού είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ολλανδικού φούρνου. Αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για το μαγείρεμα σε σύγκριση με άλλες επιλογές.
 • Χρειάζονται άμεση προσέγγιση. Σε αντίθεση με άλλα μαγειρικά σκεύη που σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε ακόμα και ενώ εργάζεστε, η κατσαρόλα Dutch Oven δεν μπορείτε να την αφήσετε χωρίς επίβλεψη για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Τι είναι η χύτρα ταχύτητας και πώς λειτουργεί;

Η χύτρα ταχύτητας είναι ένας τύπος αεροστεγούς σκεύους μαγειρέματος.

Υπάρχουν δύο τύποι χύτρες ταχύτητας: χύτρες ταχύτητας και χύτρες φούρνου.

πήλινο δοχείο και το Cuisinart (εικόνα παραπάνω) είναι παραδείγματα χύτρες ταχύτητας, ενώ το Mirro 92122A (εικόνα παραπάνω) και Presto 01781 Ένα παράδειγμα επιδαπέδιας χύτρας ταχύτητας

Και οι δύο τύποι λειτουργούν με την ίδια αρχή.

Η πίεση που ασκείται από μια χύτρα ταχύτητας μετριέται σε λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI).

Ένας τομέας όπου οι ρυθμιστές τάσης είναι διαφορετικοί είναι επιλογές φούρνου Διατίθενται με μεταβλητό σύστημα θέρμανσης με PSI από 6 έως 15.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τείνουν να μην χτυπούν τον επάνω τοίχο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μαγειρέψουν τόσο γρήγορα όσο οι επιλογές μαγειρέματος.

Για να μαγειρέψετε φαγητό σε χύτρα ταχύτητας Προσθέστε νερό πριν ανοίξετε το διακόπτη. (για ηλεκτρικά μοντέλα) ή πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο.

ώρα μαγειρέματος βραστό νερό Οι θερμοκρασίες φτάνουν τους -250°F (121°C) και πέρα. Δημιουργήστε πίεση έως και 15 PSI σε ορισμένα μοντέλα, κάνοντας το φαγητό να μαγειρεύεται πιο γρήγορα.

Οι χύτρες ταχύτητας είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες που είναι συνήθως ανοιχτές για την απελευθέρωση ατμού και πίεσης κατά τη λειτουργία. Διατηρεί το φαγητό σε ομοιόμορφη θερμοκρασία μέχρι το τέλος.

Εκτός από το ότι το φαγητό μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Η χρήση χύτρας ταχύτητας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μαλακώσετε τα σκληρά τρόφιμα. Έτσι, όταν θέλετε να μαγειρέψετε γρήγορα χοντρά κομμάτια κρέατος. Μπορείτε να βασιστείτε στο περιβάλλον υψηλής πίεσης σε αυτήν την κουζίνα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα.

Πλεονεκτήματα χύτρας ταχύτητας

Εξετάστε αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χρήσης χύτρας ταχύτητας:

 • Μαγειρεύουν γρήγορα. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό μαγειρικό σκεύος για χρήση όταν τα κρέατα, τα δημητριακά και άλλα σκληρά τρόφιμα πρέπει να μαγειρεύονται γρήγορα.
 • Διατηρούν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα. Ένα περιβάλλον με πολύ ατμό και αερισμό δεν σημαίνει ότι η χύτρα ταχύτητας μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία στο φαγητό που μαγειρεύετε. Αυτός ο συνδυασμός διασφαλίζει ότι το μαγειρεμένο φαγητό δεν χάνει τη θρεπτική του αξία. Ειδικά σε σύγκριση με το βράσιμο για τίποτα.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους Η δυνατότητα ελέγχου της θερμότητας στη χύτρα ταχύτητας σημαίνει ότι μπορείτε να μαγειρέψετε διάφορα πιάτα με τη χύτρα ταχύτητας.

Μειονεκτήματα χύτρας ταχύτητας

Ακολουθούν τα μειονεκτήματα της χρήσης χύτρας ταχύτητας:

 • Διευκολύνουν την ωρίμανση. Γιατί είναι δύσκολο να γνωρίζεις την κατάλληλη ώρα για να μαγειρέψεις ορισμένα φαγητά. Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε υπερβολικά το πιάτο. χύτρα ταχύτητοςΜπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε τις εκτιμήσεις του χρόνου μαγειρέματος στο γήπεδο μετά από λίγο. αλλά στην αρχή Είναι θέμα δοκιμής και λάθους.
 • δεν είναι εύκολο να δεις φαγητό Αυτός είναι ένας από τους λόγους που όλο και περισσότεροι μαγειρεύουν με χύτρα ταχύτητας. Αυτά τα μαγειρικά σκεύη έχουν σχεδιαστεί για να κλείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τα τρόφιμα κατά την επεξεργασία τους. Μερικοί φούρνοι σας επιτρέπουν να εκτονώσετε την πίεση και να ενεργοποιήσετε την κουζίνα χειροκίνητα. Αλλά μπορεί να πάρει πολύ χρόνο.
 • Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για το μαγείρεμα. Ειδικά με μια ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας που πρέπει να περιμένεις 10-30 λεπτά για να ζεσταθεί. μετά το μαγείρεμα Πρέπει να περιμένετε να εκτονωθεί η πίεση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά εάν αγοράσατε ένα μοντέλο χωρίς λειτουργία γρήγορης απελευθέρωσης ή μηχανισμό χειροκίνητης απελευθέρωσης πίεσης.

Ποιο να επιλέξετε;

Το να έχετε χύτρα ταχύτητας και ολλανδικό φούρνο στην κουζίνα σας είναι ιδανικό. Αφού και τα δύο έχουν διαφορετικούς σκοπούς.

Ωστόσο, εάν πρέπει να αγοράσετε μόνο ένα κομμάτι Σκεφτείτε το είδος του φαγητού που μαγειρεύετε.

Αν μαγειρεύετε σύμφωνα με συνταγή που δεν απαιτεί πίεση Ένας ολλανδικός φούρνος είναι συχνά η καλύτερη επένδυση γιατί μπορείτε να μαγειρέψετε σχεδόν τα πάντα.

Από την άλλη, μια χύτρα ταχύτητας είναι η καλύτερη αν θέλετε να μαγειρέψετε για μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό το άρθρο σας δίνει πολλά. άλλα καρυκεύματα Εάν δεν έχετε ή δεν θέλετε να αγοράσετε χύτρα ταχύτητος – Τσέκαρέ το Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για χύτρα ταχύτητας;.

Συμπέρασμα – Ολλανδικός φούρνος εναντίον χύτρας πίεσης

Τόσο οι ολλανδικοί φούρνοι όσο και οι χύτρες ταχύτητας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ωστόσο, εκτός και αν μαγειρεύετε ένα φαγητό που χρειάζεται πολύ χρόνο για να μαγειρευτεί συνεχώς με άλλα είδη κουζίνας, Ολλανδικός φούρνος σχεδόν κάθε φορά καλύτερη επένδυση.

Υπάρχουν πολλές χύτρες ταχύτητας στην αγορά που υπόσχονται τόσες πολλές λειτουργίες που κάνουν έναν ολλανδικό φούρνο περιττό στο χαρτί.Ωστόσο, οι μανιώδεις χρήστες και των δύο τύπων συσκευών κουζίνας θα σας πουν ότι είναι καλύτερο να διαχωρίσετε τις λειτουργίες.

πέτρινη κατσαρόλα


απόδειξη

• Wikipedia: Ολλανδικός φούρνος

• Βικιπαίδεια:DPS

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *