Ποια φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε πλαστικά μπουκάλια; Τα 8 καλύτερα!

Αυτά τα 7 φυτά θα κρατήσουν τις αράχνες και άλλα ζωύφια μακριά!

Η καλλιέργεια φυτών σε πλαστικά μπουκάλια είναι μια νέα τάση που κερδίζει δημοτικότητα στα social media. Ποια φυτά όμως είναι καλύτερα να καλλιεργηθούν σε πλαστικά μπουκάλια;

γενικά Τα φυτά που δεν απαιτούν πολύ χώρο μπορούν να ευδοκιμήσουν, ωστόσο, υπάρχουν μερικά φυτά που χρειάζονται μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού για να ευδοκιμήσουν. Αλλά είναι πολύ δύσκολο ή αδύνατο να διατηρηθεί η υγρασία του εδάφους σε ένα πλαστικό μπουκάλι.

Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν μερικά φυτά που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν σε πλαστικά μπουκάλια.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω 10 από τα καλύτερα φυτά που πιστεύω ότι μπορούν να αναπτυχθούν καλά σε πλαστικά μπουκάλια.

Ας αρχίσουμε!

βασιλικός

Ο ιερός βασιλικός καλλιεργείται πολύ εύκολα.Δεν χρειάζεται πολύ χώρο για να αναπτυχθεί. Και τα φυτά είναι εύκολο στη φροντίδα και εύκολο στο πότισμα. Επομένως κατάλληλο για φύτευση σε πλαστικά μπουκάλια.

Ο βασιλικός χρειάζεται 6 με 8 ώρες απευθείας ηλιακό φως. Ανακατέψτε το χώμα της γλάστρας με οργανικό λίπασμα πριν φυτέψετε τους σπόρους.

Μετά από 5 έως 10 ημέρες, οι σπόροι θα βλαστήσουν. Και μετά από 2 εβδομάδες, θα δείτε το πρώτο σας μικρό φυτό βασιλικού να αναδύεται από το χώμα.

Ο βασιλικός είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την καλλιέργεια σε πλαστικό μπουκάλι και είναι ένα φυτό φιλικό προς τους αρχάριους. Μην φοβάστε λοιπόν και προσπαθήστε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά Tulsi στο σπίτι.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια βασιλικού σε γλάστρες, Δείτε τον οδηγό μου για την καλλιέργεια βασιλικού σε δοχεία. εδώ!

μαϊντανός

Η καλλιέργεια μαϊντανού μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Και δεν θα συνιστούσα σε έναν αρχάριο να προσπαθήσει να καλλιεργήσει αυτό το φυτό καθώς μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Οι σπόροι μαϊντανού έχουν πολύ αργό ρυθμό βλάστησης και οι πιθανότητες βλάστησής τους είναι πολύ μικρές σε σύγκριση με άλλα βότανα.

Αλλά αν θέλετε να το μεγαλώσετε, μπορείτε εύκολα να το καλλιεργήσετε σε πλαστικό μπουκάλι. Δεν έχει σημασία για το φυτό αν καλλιεργείται σε κανονικό δοχείο ή σε βάζο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαϊντανού, όπως ο μαϊντανός με φύλλα ή ο μαϊντανός Αμβούργου. Αν θέλετε να καλλιεργήσετε μαϊντανό σε πλαστικό μπουκάλι Ο μαϊντανός με σγουρά φύλλα είναι κατάλληλος.

Είναι μικρότερο από άλλους τύπους και δεν απαιτεί τόσο χώρο όσο άλλοι τύποι.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να καλλιεργείτε και να φροντίζετε τον μαϊντανό Δείτε τον οδηγό μου για την καλλιέργεια μαϊντανού σε δοχεία εδώ.

ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα πολύ εύκολο φυτό στην καλλιέργεια και δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα για να αναπτυχθεί καλά. Επομένως, αυτό το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί ως ορεκτικό στην κηπουρική.

Η ρίγανη αναπτύσσεται καλύτερα σε δοχείο 10 έως 14 ιντσών, αλλά μπορείτε επίσης να την καλλιεργήσετε σε μικρότερο δοχείο. Αν θέλετε.Μπορεί λοιπόν να φυτευτεί σε πλαστικό μπουκάλι, αν και αυτό δεν είναι κατάλληλο για φυτά.

η ώρα της ανθοφορίας είναι επίσης όμορφη Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες ποικιλίες ως καλλωπιστικά φυτά εάν το επιθυμείτε.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια ρίγανης σε δοχεία. Παρακαλώ δείτε τη συμβουλή μου εδώ.

μαρούλι

Το σπανάκι καλλιεργείται εύκολα και χρειάζεται λίγη συντήρηση.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε σπανάκι σε μπουκάλι, να είστε βέβαιοι. Το μπουκάλι είναι τουλάχιστον 6 ίντσες βάθος, αλλά 8 ίντσες είναι καλύτερο.

Επιπλέον, το σπανάκι καλλιεργείται πολύ εύκολα σε πλαστικό μπουκάλι και πρέπει να το ποτίζετε τακτικά.

Θυμάρι

Ο βασιλικός είναι ένα άλλο βότανο που καλλιεργείται εύκολα σε πλαστικό μπουκάλι.

Ο βασιλικός έχει την υπέροχη παρενέργεια να παράγει ένα ευχάριστο άρωμα όταν καλλιεργείται. Υπάρχει ένας άλλος λόγος για να καλλιεργήσετε θυμάρι για το πλαστικό σας terrarium.

Ο βασιλικός προτιμά τον ήλιο και δεν χρειάζεται πολύ νερό για να αναπτυχθεί έντονα.

Ο βασιλικός μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθεί από σπόρους. Αλλά μπορείτε εύκολα να τα καλλιεργήσετε από μοσχεύματα ή να καλλιεργήσετε φυτά που αγοράσατε.

πράσινα κρεμμύδια

Το κρεμμύδι είναι επίσης πολύ εύκολο να αναπτυχθεί σε πλαστικά μπουκάλια.

Πρέπει να τοποθετηθεί στον ήλιο; Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 4 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα.

Πρέπει να ποτίζετε καλά και τακτικά για να τα διατηρήσετε υγιή. Επομένως, αυτά τα φυτά απαιτούν φροντίδα και προσοχή.

Προσέξτε να μην φυτέψετε πολλά κρεμμύδια σε μια γλάστρα. Ένα ή δύο κρεμμύδια είναι αρκετά για ένα πλαστικό μπουκάλι!

Θα πρέπει να προσέχετε την ποικιλία που θέλετε να φυτέψετε. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες και εξαρτάται από την ποικιλία που θα επιλέξετε. Τα κρεμμύδια σας θα έχουν ελαφρώς διαφορετική γεύση.

Τριγωνίδα

Ο μαϊντανός είναι άλλο ένα εύκολο στην καλλιέργεια βότανο που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε πλαστικά μπουκάλια.

Δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα για να αναπτυχθεί καλά. Απλά πρέπει να ποτίζετε τακτικά το φυτό και θα αναπτυχθεί καλά!

Ο άνηθος χρειάζεται γενικά ένα δοχείο βάθους τουλάχιστον 12 ιντσών για να αναπτυχθεί καλά. Αλλά και ένα ελαφρώς μικρότερο δοχείο δεν βλάπτει το φυτό.

Το Fenugreek αναπτύσσεται καλύτερα στον ήλιο και μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

φράουλα

Φρέσκες φράουλες που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια

Οι φράουλες δεν καλλιεργούνται εύκολα. Δεν είναι όμως και δύσκολο να φυτέψεις.

Έχουν πολύ ρηχές ρίζες και μπορούν να φυτευτούν σε μικρά δοχεία. Έτσι, ένα δοχείο βάθους 8″ θα κάνει το κόλπο.

Έτσι, είναι εύκολο να καλλιεργηθεί σε πλαστικό μπουκάλι.Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να στηρίξετε τις φράουλες καθώς μεγαλώνουν. Τα πλαστικά μπουκάλια δεν θα έχουν αρκετή επιφάνεια.

Αλλά εκτός από αυτό, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Οι φράουλες χρειάζονται πολύ νερό. Άρα είναι λίγο πιο εντάσεως εργασίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια φράουλας σε δοχεία. Μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μου για την καλλιέργεια φράουλας σε δοχεία εδώ.

Τι χώμα χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε φυτά σε πλαστικά μπουκάλια;

Το είδος του εδάφους που χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε φυτά σε πλαστικό μπουκάλι ή οποιοδήποτε δοχείο. Αυτό εξαρτάται από το είδος του φυτού που θέλετε να καλλιεργήσετε.

Ορισμένα φυτά προτιμούν το αμμώδες έδαφος. Αλλά τα περισσότερα φυτά ευδοκιμούν σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος γλάστρας.

Είναι πολύ σημαντικό να λιπάνετε το έδαφος τακτικά.

Κάθε φυτό σε γλάστρα, είτε είναι πλαστικό μπουκάλι είτε όχι, πρέπει να γονιμοποιείται τακτικά! Διότι η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος θα μειωθεί εάν δεν προστεθούν. Εάν δεν προσθέσετε αρκετά θρεπτικά συστατικά στα φυτά σας, θα λιμοκτονήσουν, θα αποτύχουν να αναπτυχθούν καλά ή ακόμα και θα πεθάνουν.

Το είδος και η ποσότητα του λιπάσματος εξαρτάται από κάθε φυτό.

τελευταία λέξη

Υπάρχουν πολλές υπέροχες και δημιουργικές ιδέες για την καλλιέργεια φυτών σε πλαστικά μπουκάλια. Μπορείτε να χορδίσετε Κόψτε τα μπουκάλια στη μέση ή στη μέση και πολλά άλλα.

Η δημιουργικότητά σας είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να οργανώσετε και να σχεδιάσετε τον δικό σας κήπο με πλαστικά μπουκάλια.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να βρείτε έμπνευση για το ποια φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε σε πλαστικά μπουκάλια. και σας εμπνεύσει να ξεκινήσετε τον δικό σας κήπο με κοντέινερ.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *