Οι φούρνοι τοστιέρας χρησιμοποιούν θερμική ή συμβατική θέρμανση;

Οι φούρνοι τοστιέρας χρησιμοποιούν θερμική ή συμβατική θέρμανση;

Μερικά εκπέμπουν μόνο ακτινοβολούμενη θερμότητα. Ορισμένα παρέχουν θερμότητα ακτινοβολίας και μεταφοράς.

Αν είστε λάτρης του ψησίματος και δεν χρησιμοποιείτε συχνά φούρνο πλήρους μεγέθους. Ο φούρνος τοστιέρας είναι μια από τις πιο βολικές συσκευές στην κουζίνα σας.

Αν χρειάζεστε φούρνο τοστιέρα Πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της μεταφοράς θερμότητας και της συμβατικής θέρμανσης. Είναι διαθέσιμοι τόσο οι φούρνοι μεταφοράς όσο και οι φούρνοι χωρίς μεταφορά. Πριν αποφασίσετε λοιπόν να επενδύσετε σε αυτή τη συσκευή κουζίνας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των δύο επιλογών θέρμανσης.

Οι ακόλουθες ενότητες καλύπτουν τις κύριες διαφορές μεταξύ των φούρνων μεταφοράς και των συμβατικών φούρνων. Διαφορετικοί τύποι φούρνου τοστιέρα Πώς να καταλάβετε εάν ένας φούρνος τοστιέρας είναι συναγωγής ή συναγωγής; και ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφορετικών τύπων φούρνων τοστιέρας.

Φούρνος συναγωγής και συμβατικός φούρνος

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός φούρνου συναγωγής και ενός συμβατικού φούρνου είναι η διαφορά στη θερμική σταθερότητα. Οι φούρνοι μεταφοράς παρέχουν πιο ομοιόμορφη θερμότητα κατά το μαγείρεμα. Όταν χρησιμοποιείτε συναγωγή στο φούρνο της τοστιέρας. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα για να ελέγχει τη θερμότητα για να μαγειρεύει το φαγητό σας σε πιο ομοιόμορφο περιβάλλον. Οι ανεμιστήρες μεταφοράς επιτρέπουν στον φούρνο να μετακινεί τη θερμότητα στο εσωτερικό, δημιουργώντας μια συνεπή εμπειρία μαγειρέματος που δεν μπορεί να αναπαραχθεί με τους συμβατικούς φούρνους.

Οι φούρνοι μεταφοράς χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για την κυκλοφορία ζεστού αέρα. Αυτό διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία σε όλο τον φούρνο είναι ίδια.

Η θερμότητα σε έναν τυπικό φούρνο προέρχεται από το θερμαντικό στοιχείο στο κάτω μέρος του φούρνου. που θερμαίνει τον αέρα και ο ζεστός αέρας θα κινηθεί προς τα πάνω χωρίς ανεμιστήρα Αυτός ο τύπος φούρνου δυσκολεύει τη θερμότητα να φτάσει σε όλα τα εσωτερικά μέρη. Αυτό είναι μερικές φορές πρόβλημα επειδή ορισμένες περιοχές είναι ζεστές ή κρύες.

Η συνοχή είναι πρωταρχικής σημασίας όταν ψήνεται σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι προτιμούν έναν φούρνο θερμότητας από έναν συμβατικό φούρνο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι φριτέζες είναι τόσο δημοφιλείς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φριτέζες αέρα χρησιμοποιούν επίσης θερμότητα μεταφοράς για να δημιουργήσουν την τραγανότητα που οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται για τηγανητά τρόφιμα.

Ωστόσο, ένας συμβατικός φούρνος δεν είναι κακή επιλογή. Πολλοί το χρησιμοποιούν και έχουν βρει μια λύση στην ανομοιόμορφη θέρμανση προσαρμόζοντας τον προσανατολισμό για να βοηθήσουν τα αρτοσκευάσματα να μαγειρεύονται πιο ομοιόμορφα. Οι συμβατικοί φούρνοι είναι επίσης φθηνότεροι από τους φούρνους μεταφοράς.

Ωστόσο, οι περισσότεροι φούρνοι μεταφοράς έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν τον ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τη θερμότητα. όταν το κάνετε αυτό Θα αντικαταστήσετε έναν φούρνο θερμότητας με έναν συμβατικό φούρνο. Και αυτή η ευελιξία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επιλέξουν έναν φούρνο θερμότητας αντί για έναν συμβατικό φούρνο.

Τύποι Φούρνων τοστιέρας

Όταν πρόκειται για διαφορετικούς τύπους φούρνου τοστιέρα. Η μεταφορά και η μεταφορά είναι οι δύο κύριοι τύποι που πρέπει να προσέξετε. Το συνολικό θερμαντικό στοιχείο έχει πιο σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία μαγειρέματος από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Αυτό συμβαίνει γιατί σε ένα φούρνο τοστιέρας είναι πάνω κάτω το ίδιο όπως σε έναν συμβατικό φούρνο.

φούρνος τοστιέρας θερμότητας

Οι φούρνοι τοστιέρας θερμότητας πάγκου χρησιμοποιούν ανεμιστήρες εκτός από την ακτινοβολία θερμότητας και την αγωγιμότητα. όταν το κάνετε αυτό Η μονάδα θερμαίνεται γρήγορα στην καθορισμένη θερμοκρασία και παρέχει κυκλοφορία για να αποτρέψει τον θερμό αέρα που παράγεται από τη θερμότητα να καθίσει σε ένα μέρος για πάρα πολύ καιρό. όταν ψήνεις κάτι στη σχάρα Οι ανεμιστήρες θα δημιουργήσουν καλύτερη ροή αέρα. Μειώνει την υγρασία και σας δίνει τραγανό δέρμα στο κρέας κατά το μαγείρεμα συναγωγής.

βίντεο YouTube

Ο φούρνος φρυγανιέρα Cusinard Air Fryer έχει επιλογές θέρμανσης τόσο συμβατικής όσο και συναγωγής.

Ο χρόνος μαγειρέματος είναι επίσης μειωμένος σε σύγκριση με τους συμβατικούς φούρνους τοστιέρας. Η θερμότητα κινείται από όλες τις πλευρές γύρω από το φαγητό σας, επιταχύνοντας όλη τη διαδικασία μαγειρέματος.

Για την επιλογή με κέντρο τον αέρα Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε έναν φούρνο τοστιέρα ή μια φριτέζα αέρα. Αυτές οι συσκευές συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των φούρνων τοστιέρας και των φριτέζων αέρα, όπως ο φούρνος φρυγανιέρα COSORI Air Fryer.

Όταν μαγειρεύετε σε φούρνο τοστιέρα ή φρυγανιέρα με αέρα. Πρέπει να γνωρίζετε την έλλειψη υγρασίας που συνοδεύει τη διαδικασία μαγειρέματος. Αν και η ποσότητα αέρα που χρησιμοποιείται από αυτές τις συσκευές είναι καλή για το τραγανό δέρμα του κρέατος, Αλλά όταν χρησιμοποιείται με αρτοσκευάσματα, πίτες, κέικ και άλλα αρτοσκευάσματα. Το δικό σου μπορεί να στεγνώσει.

Φωτογραφίες από τυπικούς φούρνους τοστιέρας

Οι τυπικοί φούρνοι τοστιέρας χρησιμοποιούν ακτινοβολούμενη θερμότητα και δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα. (σε αντίθεση με έναν φούρνο θερμικής τοστιέρας)

Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι καλό είναι να έχετε φούρνο τοστιέρας που να έχει την επιλογή να απενεργοποιεί τον ανεμιστήρα. Αυτό θα διευκολύνει το μαγείρεμα ορισμένων τροφίμων χωρίς να στεγνώσει η υγρασία. άλλη επιλογή Η δημοτικότητα των φριτέζων αέρα και των φούρνων μεταφοράς σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές συνταγές που απαιτούν ψήσιμο με αυτές τις συσκευές.

Ένας φούρνος θερμικής τοστιέρας δεν θα παράγει τα αποτελέσματα που θα είχατε από έναν φούρνο θερμότητας πλήρους μεγέθους ή έναν συμβατικό φούρνο. Αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε με έναν φούρνο κανονικού μεγέθους μπορεί να λειτουργήσει σε φούρνο τοστιέρα, αρκεί να κάνετε τις σωστές ρυθμίσεις.

Τοστιέρα χωρίς αερισμό/Συμβατικό Φούρνος

γιατί δεν υπάρχει ανεμιστήρας Οι φούρνοι τοστιέρας χωρίς θερμότητα βασίζονται στην ακτινοβολούμενη θερμότητα. Έχουν το ίδιο πρόβλημα ανομοιόμορφης θέρμανσης με τους κανονικούς φούρνους – αν και αυτό το πρόβλημα δεν είναι τόσο αισθητό. Λόγω του μεγέθους του ο φούρνος της τοστιέρας είναι μικρότερος σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φούρνους. Ο ζεστός αέρας κατανέμεται πιο ομοιόμορφα. Αυτό επιτρέπει στο εσωτερικό θερμαντικό στοιχείο να διευκολύνει το μαγείρεμα.

Ωστόσο, οι φούρνοι τοστιέρας χωρίς μεταφορά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν. Και δεν αφαιρεί την υγρασία, όπως και ο φούρνος τοστιέρας μεταφοράς. Αυτό το κάνει ανόρεξο αν είστε μεγάλος θαυμαστής. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό από έναν φούρνο θερμότητας ή μια φριτέζα αέρα.

Εκτός από την έλλειψη κυκλοφορίας αέρα Οι φούρνοι τοστιέρας χωρίς θερμότητα δεν διαθέτουν επίσης ανεμιστήρα. Αυτό το καθιστά μικρότερο από έναν φούρνο θερμικής τοστιέρας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εγκατάσταση ενός φούρνου τοστιέρας σε μια κουζίνα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.Ωστόσο, ενδέχεται να μην έχετε πολύ χώρο φούρνου για να μαγειρέψετε κάποια πιάτα.

Παρόλο που τα μειονεκτήματα των φούρνων τοστιέρας χωρίς μεταφορά είναι πολλά από ορισμένες απόψεις. Αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο αν δεν είσαι καλός στο ψήσιμο. Οι φούρνοι τοστιέρας χωρίς θερμότητα απαιτούν λιγότερη εργασία για να μαγειρέψουν σωστά. Επειδή δεν χρειάζεται να διαχειριστείτε τη ροή του αέρα που μπορεί να στεγνώσει γρήγορα τα τρόφιμα.

Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται περισσότερο στο τι μπορούν να κάνουν. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αν θέλετε κάτι απλό. Ας υποθέσουμε ότι δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ένα φούρνο τοστιέρας. Ως εκ τούτου, είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

Συναγωγή ή συμβατική θέρμανση: ποια είναι καλύτερη;

Οι φούρνοι τοστιέρας θερμότητας έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τους φούρνους χωρίς θερμότητα όσον αφορά τις περισσότερες δυνατότητες και τις επιλογές ψησίματος υψηλότερης ποιότητας. Οι φούρνοι χωρίς μεταφορά είναι καλύτεροι επειδή, παρά τα μειονεκτήματά τους, είναι Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Τα δύο πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα είναι η ευκολία χρήσης και γενικά το χαμηλό κόστος.

Αν είστε νέος ή δεν είστε εξοικειωμένοι με το ψήσιμο γενικά και θέλετε να δοκιμάσετε τα νερά. Η μεταφορά είναι επίσης αρκετά βολική. Όταν η παραδοσιακή θέρμανση λειτουργεί καλύτερα με λιγότερη προσπάθεια. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τους φούρνους τοστιέρας θερμότητας. Αυτά είναι εξαιρετικά για λόγους που έχουμε ήδη εξηγήσει. Ειδικά αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ψήσιμο σας.

Είναι πιο δύσκολα στη χρήση. Κανένας όμως δεν μπορεί να ταιριάξει με τον φούρνο για όλες τις χρήσεις που φέρνει στο τραπέζι. Αφού μάθετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το ψήσιμο με συναγωγή. Είναι δύσκολο να επιστρέψεις στην κανονική ζέστη.

Ο κύριος λόγος είναι ο περιορισμός της θερμότητας των συμβατικών φούρνων. Εκτός κι αν μαγειρεύετε ένα πολύ εύκολο παραδοσιακό γεύμα που μαγειρεύεται στη φωτιά.

Ορισμένοι φούρνοι τοστιέρας θερμότητας, όπως ο Cuisinart TOB-260N1, μπορούν να απενεργοποιήσουν τον εσωτερικό ανεμιστήρα για να μιμηθούν την εμπειρία ψησίματος σε έναν παραδοσιακό φούρνο. Όταν το σκεφτείς αυτό Η ζήτηση για φούρνους τοστιέρας χωρίς θερμότητα θα μειωθεί περαιτέρω. Η μόνη περίπτωση όπου η θερμότητα είναι καλύτερη από έναν φούρνο θερμότητας είναι εάν θέλετε μια μικρή τοστιέρα.

Πώς να προσδιορίσετε τον καλύτερο φούρνο σας τοστιέρα

Εάν έχετε ήδη φούρνο κανονικού μεγέθους. Αξίζει να επενδύσετε σε ένα φούρνο τοστιέρας θερμότητας. Θα σας δώσει μια εντελώς νέα εμπειρία ψησίματος που μπορείτε πάντα να εξερευνήσετε και να επαναφέρετε τον κανονικό σας φούρνο.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε ήδη φούρνο μεταφοράς πλήρους μεγέθους. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν φούρνο θερμότητας, ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς είναι απλώς μια μικρότερη έκδοση αυτού που έχετε ήδη. Μια καλύτερη επιλογή είναι να βρείτε έναν φούρνο τοστιέρας που να χρησιμοποιεί συμβατική θέρμανση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο φούρνος σας δεν διαθέτει δυνατότητα απενεργοποίησης του ανεμιστήρα.

Η καλύτερη επιλογή μεταξύ ενός φούρνου τοστιέρα θερμότητας και ενός συμβατικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό που δεν έχετε στην κουζίνα σας. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πόσο εκτιμάτε τα οφέλη της θερμότητας σε σύγκριση με έναν συμβατικό φούρνο τοστιέρα. συμβατική θέρμανση

Τα πλεονεκτήματα δεν είναι απαραίτητα αρκετά σημαντικά για να δικαιολογήσουν το υψηλότερο κόστος ενός φούρνου τοστιέρας θερμότητας.Ωστόσο, πολλοί λάτρεις του ψησίματος διαπιστώνουν ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων.

Είτε προτιμάτε τη μεταφορά είτε τη συμβατική μεταφορά. Θα πρέπει να ερευνήσετε τους τύπους φούρνου τοστιέρας συναγωγής και μη θερμότητας. Αν και όλα έχουν συναγωγή ή μη. Αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδιαίτερα επιθυμητά εκτός από τη μέθοδο θέρμανσης που χρησιμοποιείται.

Δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας; Μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια ευρεία γκάμα κριτικών για να βρείτε την καλύτερη φρυγανιέρα θερμότητας ή μη θερμότητας για τις ανάγκες σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *