Οδηγός εγκατάστασης και συντήρησης νεροχύτη κουζίνας

Οδηγός εγκατάστασης και συντήρησης νεροχύτη κουζίνας

Ίσως είστε στη διαδικασία ανακαίνισης και θέλετε να μάθετε τον καλύτερο τρόπο για να εγκαταστήσετε έναν νεροχύτη στον νέο πάγκο της κουζίνας σας. Πιθανότατα έχετε στο μυαλό σας έναν συγκεκριμένο νεροχύτη και πώς θέλετε να φαίνεται και να αισθάνεται.

Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Η τοποθέτηση νεροχυτών και βρυσών δίνει στην κουζίνα σας μια νέα εμφάνιση. Η πραγματοποίηση των σωστών επιδιορθώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε περιττά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. ειδικά αν το κάνεις μόνος σου

Εγκατάσταση νεροχύτη 101

Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης των τροφίμων. Όμως ο νεροχύτης είναι ανάγκη στην κουζίνα. Εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μέτρο. Πριν ασχοληθείτε με τη διαδικασία εγκατάστασης και τους τύπους που μπορείτε να επιλέξετε. Αξίζει να εξοικειωθείτε μόνο με ορισμένους τύπους κουζινών.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι εγκαταστάσεων νεροχύτη πάγκου: Διπλή τοποθέτηση, πτυσσόμενη και αγροικία.

 • drop-in – Ο νεροχύτης που ονομάζεται επίσης αυτο-πλαίσιο, έχει τελειωμένη άκρη ή χείλος και είναι τοποθετημένος στην κορυφή του πάγκου. Εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε το νεροχύτη σας σύντομα, αυτός ο τύπος εγκατάστασης είναι προτιμότερος. Μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί χωρίς να καταστραφεί ο πάγκος ενώ βρίσκεστε στη μπανιέρα.
 • Double Boom – Υπάρχει μια παχιά επίπεδη άκρη του υλικού. Μπορεί να εγκατασταθεί ως πτυσσόμενο επάνω ή κάτω μέρος καθιστώντας το πολύ ποικιλόμορφο Αυτός ο τύπος εγκατάστασης είναι επίσης χρήσιμος εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ξανά το Sync στο μέλλον. Σας δίνει επίσης ευελιξία στις επιλογές του πάγκου σας.
 • Κάτω βάση – Ένας νεροχύτης κάτω από τον πάγκο έχει εγκατασταθεί για να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη εμφάνιση. Μερικοί νεροχύτες μπορούν να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ορατές οι άκρες ή οι προεξοχές. Εάν επιλέγετε πάγκους χαλαζία ή φυσική πέτρα. Είναι υπέροχο για αυτό. για να γινει αυτο Πρέπει να πάρετε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη.
 • Αγροικία – Λέγεται μπροστινή ποδιά. Τοποθετείται κάτω από τον πάγκο, εκθέτοντας τον νεροχύτη λίγο πιο μακριά από τα ντουλάπια από κάτω. Συνιστάται για πάγκους συμπαγούς επιφάνειας και δίνει μοναδική εμφάνιση. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης απαιτεί έναν επαγγελματία.

νεροχύτη τυπικού μεγέθους

Όταν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο νεροχύτη Θα πρέπει να περιορίσετε την αναζήτησή σας πριν ξοδέψετε. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανόηση των διαστάσεων διευκολύνει τον σχεδιασμό μιας κουζίνας, τον σχεδιασμό ντουλαπιών και την εύρεση του τέλειου νεροχύτη για την κουζίνα σας.

Η τυπική μέτρηση για έναν νεροχύτη είναι 22 x 30 ίντσες. Οι διαστάσεις εμπρός και πίσω παραμένουν οι ίδιες αφού οι περισσότεροι πάγκοι έχουν το ίδιο μέγεθος. Το πλάτος μπορεί να διαφέρει. Εκτός αν χρειάζεστε έναν βαθύτερο πάγκο που να χωράει μεγαλύτερο νεροχύτη από τον τυπικό.

Οι περισσότεροι νεροχύτες έχουν βάθος μεταξύ 8 και 10 ιντσών, αλλά το μειονέκτημα ενός νεροχύτη 10 ιντσών είναι ότι οι κοντοί άνθρωποι στο σπίτι θα έχουν πρόβλημα με τη σωστή πρόσβαση στο νεροχύτη.

Ένας ρηχός νεροχύτης επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση. Λάβετε υπόψη τα ύψη των ανθρώπων όταν επιλέγετε το βάθος του νεροχύτη. Τα καλύτερα κριτήρια για την επιλογή του σωστού νεροχύτη είναι:

 • Βρείτε αυτό που θα ταιριάζει στα βασικά ντουλάπια της κουζίνας σας.
 • Μετρήστε τα ντουλάπια σας όταν ψάχνετε για νεροχύτη.
 • Λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τον χρήστη

Πώς να εγκαταστήσετε μια βρύση διπλού νεροχύτη

Πολλοί άνθρωποι θέλουν διπλό νεροχύτη. αλλά δεν γνωρίζω την εργασία που θα συνοδεύει κατά την εγκατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε διαρροές. Πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ υδραυλικών για διπλό νεροχύτη.

Μπορείτε να αναζητήσετε γρήγορα και υπάρχουν πολλά εξαρτήματα σύνδεσης ανάλογα με το τι χρειάζεστε. Μονάδα απόρριψης και εξοπλισμός νεροχύτη και πλυντηρίου πιάτων DIY Εάν πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι Μπορείτε να κάνετε επιπλέον δουλειά σε καρύδια, ροδέλες και διαφημίσεις κιτ.

διπλός νεροχύτης
 1. Αγοράστε ένα κατάλληλο σετ αποχέτευσης. Αποκτήστε ένα που ταιριάζει με το σύστημα αποχέτευσης σας. για κάτι συγκεκριμένο για την αποχέτευση σας όταν έχεις Τοποθετήστε τα κομμάτια σημειώνοντας εκεί που ταιριάζουν.
 2. Κλείστε την παροχή νερού από την κύρια πηγή και τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από την αποχέτευση για να συλλέξετε την απορροή. Αφαιρέστε τη γραμμή παροχής με ένα κλειδί και τοποθετήστε τη νέα γραμμή στη θέση της.
 3. Συναρμολογήστε στεγνά τα μέρη σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα παζλ για να το κόψετε ώστε να ταιριάζει στο κάτω μέρος της μπανιέρας, πάρτε τον σωλήνα P-Trap από PVC και τον σωλήνα τοίχου, τοποθετήστε το προς τα κάτω, σύρετε το παξιμάδι του σωλήνα μέσα στο σωλήνα. και προσθέστε μια ροδέλα πάνω από τον κάθετο σωλήνα Σφίξτε και συνδέστε τους σωλήνες μεταξύ τους.
 4. Τοποθετήστε μια παγίδα P πάνω από το σωλήνα και σπρώξτε τον νεροχύτη προς τα πάνω. Βιδώστε τον επιτοίχιο σωλήνα στη σωστή του θέση και σφίξτε τα μπουλόνια που συγκρατούν τον σωλήνα στον νεροχύτη και στην αρχή της εξόδου νερού. Τώρα ανοίξτε το νερό

Πώς να εγκαταστήσετε ένα Studer Vent για νεροχύτη

Είναι επίσης γνωστή ως βαλβίδα εισαγωγής αέρα και είναι απαραίτητο μέρος του συστήματος αποστράγγισης του νεροχύτη. Αυτό εξισορροπεί την πίεση στον σωλήνα και αποτρέπει τη δημιουργία κενού καθώς αποστραγγίζεται το εξάρτημα.

Εάν δεν υπάρχει αρνητική πίεση Η αρνητική πίεση απορροφά νερό από την αποχέτευση και απελευθερώνει αέρια αποχέτευσης στο σπίτι. Καθαρίζει τις αποχετεύσεις, αφαιρεί οσμές και εξασφαλίζει επαρκή ροή αέρα. Είτε αντικαταστήσετε είτε επανεγκαταστήσετε. Είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση.

 1. Χαλαρώστε το παξιμάδι ολίσθησης που συγκρατεί τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε και αφαιρέστε την κάμψη του εύκαμπτου σωλήνα παγίδας και του βραχίονα παγίδας από το άκρο του νεροχύτη και χωρίστε την αποστράγγιση. Ως συνήθως, βρείτε έναν κουβά για να συλλάβετε τη διαρροή.
 2. Σχεδιάστε τη διάταξη των εξαρτημάτων που θέλετε να συνδέσετε. Περιλαμβάνει μια βαλβίδα εξαγωγής που ταιριάζει κάτω από το νεροχύτη. Θα χρειαστεί να κόψετε ένα τμήμα σωλήνα PVC και να συρρικνώσετε το χιτώνιο της παγίδας. Ο σκοπός όλων αυτών είναι να προστεθεί ένα μπλουζάκι υγιεινής για να επιτρέψει στις κατακόρυφες σωληνώσεις να συνδέσουν τον αξονικό αεραγωγό.
 3. Στεγνό ταιριάζουν όλα τα μέρη μαζί. Συμπεριλαμβανομένου του καμπυλωμένου τμήματος της αποχέτευσης που βρίσκεται στο άκρο του νεροχύτη. και ένας βραχίονας παγίδας που εισάγεται στο νέο βάθρο υγιεινής. Χρησιμοποιήστε τους δείκτες για να σας βοηθήσουν να ευθυγραμμίσετε καθώς ενώνετε τα μέρη.
 4. Τοποθετήστε το συγκρότημα εξαερισμού Studer, συμπεριλαμβανομένου ενός μπλουζάκι υγιεινής. κάθετος σωλήνας επέκτασης και αρμούς αποστράγγισης διακλαδώσεων Ξεκινήστε με αστάρωμα της προέκτασης του σωλήνα και της εσωτερικής επιφάνειας του συνδέσμου πλήμνης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαλυτική κόλλα για να στερεώσετε το σωλήνα στο εξάρτημα.
 5. Εγκαταστήστε τον εξαερισμό Studer στο επάνω μέρος του κάθετου σωλήνα επέκτασης που εκτείνεται από το βάθρο της τουαλέτας. Τυλίξτε κολλητική ταινία γύρω από το εξωτερικό σπείρωμα του εξαερισμού του κολάρου πριν το βιδώσετε στην υποδοχή του προσαρμογέα αγωγού.
 6. Αντί να τοποθετήσετε τον βραχίονα παγίδας στον κλάδο εξόδου νερού Τοποθετείται τώρα στο μπλουζάκι υγιεινής όπου είναι εγκατεστημένο το AAV.Συνδέστε τον βραχίονα παγίδας στο τόξο παγίδας αφήνοντας χαλαρό το παξιμάδι ολίσθησης. Σύρετε τον βραχίονα παγίδας στη σύνδεση βάθρου υγιεινής. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια χρησιμοποιώντας πένσα με σχισμή. Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό και σφίξτε την άρθρωση που έχει διαρροή.

Πρέπει ο νεροχύτης να είναι κάτω από το παράθυρο;

Παραδοσιακά, πολλοί πιστεύουν ότι ο νεροχύτης πρέπει να βρίσκεται κάτω από το παράθυρο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παράθυρα βρίσκονται κυρίως στους εξωτερικούς τοίχους. Η χρήση ενός κοντού σωλήνα αποστράγγισης είναι μια πιο αποτελεσματική και φθηνότερη μέθοδος.

Γνωρίζατε όμως ότι ο νεροχύτης μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην κουζίνα; Αν είστε αρκετά τυχεροί να σχεδιάσετε την κουζίνα σας από κάτω προς τα πάνω. Έχετε την ευελιξία να το τοποθετήσετε όπου θέλετε. Επειδή οι άνθρωποι βάζουν ένα νεροχύτη κάτω από το παράθυρο:

Ο νεροχύτης βρίσκεται στη μέση της κουζίνας.
 1. έξοδα – Η μετακόμιση είναι αρκετά ακριβή. Ειδικά αν εργάζεστε με περιορισμένο προϋπολογισμό.
 2. υδραυλικά – Όπως είπαμε, όσο πιο κοντός είναι ο σωλήνας απορριμμάτων, τόσο καλύτερος και οικονομικότερος.
 3. μέγεθος δωματίου – Ίσως η καλύτερη επιλογή καθώς δεν υπάρχει χώρος κάτω από το παράθυρο.
 4. παρακολουθώ – Κοιτάζοντας τον ήλιο ενώ πλένετε τα πιάτα. Αντί να κοιτάζεις έναν κενό τοίχο

νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα

Το καλαφάτισμα σφραγίζει διαρροές σε κατασκευές και σωλήνες, σε αυτήν την περίπτωση τον νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα. Διπλός νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα πάγκος γρανίτη Και το καλαφάτισμα είναι σημαντικό για αυτούς. για να μην μπαίνει νερό κάτω από τον νεροχύτη

Πολύ πιο εύκολο από την εγκατάσταση μιας βρύσης διπλού νεροχύτη, κάντε το τώρα!

χρειάζομαι

 • ελαφρύ όπλο
 • πανί
 • οινόπνευμα
 1. καθαρίστε τον πάγκο Γι’ αυτό χρειάζεστε οινόπνευμα για να απολυμάνετε, να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Αν έχετε πιει ταμαρίνδο στο παρελθόν Τρίψτε το παλιό ταμαρίνδο για να του δώσετε μια λαμπερή όψη.
 2. Τοποθετήστε τον νεροχύτη στη θέση του για να δείτε αν χωράει. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σηκώσετε τον νεροχύτη αρκετά ψηλά για να χωρέσει το πιστόλι καλαφατίσματος. Εφαρμόστε περίπου ¾ ίντσας σιλικόνης στην άκρη όπου ο νεροχύτης συναντά τον πάγκο.
 3. Στερεώστε τη μπανιέρα με παξιμάδια και βίδες. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τον νεροχύτη ασκώντας πίεση στο κάτω μέρος του ανοξείδωτου χάλυβα.
 4. Σηκώστε τον νεροχύτη καλαφατίσματος για να εντοπίσετε τυχόν σημεία του νεροχύτη που πρέπει να σφραγιστούν Φορώντας γάντια, μπορείτε να το κάνετε εύκολα με τα χέρια σας. Καθαρίστε τα περιττά καλοριφέρ για να εξασφαλίσετε τραγανή εμφάνιση μετά το στέγνωμα.
 5. Αφήστε να καθίσει και να στεγνώσει για τουλάχιστον 72 ώρες για να αποφύγετε κενά. μετά από λίγο Κάντε μια δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνει καλά και καλύπτει παντού. Γιατί έστω και μια μικρή τρύπα μπορεί να καταστρέψει όλα τα σημεία του στόχου

αποκατάσταση νεροχύτη

στο περασμα του χρονου Η έκθεση στην υγρασία και τον καπνό πάνω από τον νεροχύτη μπορεί να διαβρώσει και να καταστρέψει το γυαλί σας.

 1. Κλείστε την παροχή νερού από το δίκτυο ως συνήθως. Καθαρίστε λερωμένες επιφάνειες που καλύπτονται τώρα με στρώματα βρωμιάς και αιθάλης. Χρησιμοποιήστε ένα συμπυκνωμένο απορρυπαντικό σε ζεστό νερό για να καθαρίσετε. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό μαχαίρι για να το ξύσετε. Αφαιρέστε τη συμπίεση για να αποκαλύψετε μια καθαρή επιφάνεια για ανακαίνιση. Αφαιρέστε το καλούπι κάτω από το νεροχύτη. Κατ ‘αρχήν πριν την ανάκληση Απολυμάνετε ολόκληρο τον νεροχύτη με οινόπνευμα εντριβής.
 2. Προετοιμάστε την επιφάνεια για τη νέα βαφή, σκουπίζοντας τυχόν παλιά υπολείμματα γάζας στην άκρη του laminate. Στεγνώστε το laminate στρώμα έτσι ώστε η νέα κόλλα να μην εισχωρήσει μέσα. Μπορείτε επίσης να το σηκώσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι. Στερεώστε το laminate με μια μόνιμη αυτοκόλλητη στρώση.
 3. Όταν η επιφάνεια του νεροχύτη είναι στεγνή Χρησιμοποιήστε σταδιακά ένα πιστόλι καλαφατίσματος. Πιέστε τη σκανδάλη και το σφραγιστικό. Αφού τοποθετήσετε την πρώτη στρώση κόκα κόλα Για να πατήσετε βαθιά σε δυσπρόσιτες περιοχές. και πατήστε στη γραμμή που υπολογίστηκε πρόσφατα με το εργαλείο σφήνας. Δύο έως τρία χέρια θα λειτουργήσουν.
 4. Αφαιρέστε την περίσσεια κόλλα και αφήστε να στεγνώσει για 72 ώρες.

Πώς να απορρίπτετε και να βυθίζετε τις βρύσες στο πλυντήριο πιάτων

Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνετε αυτό. Αλλά αν έχετε ένα υπόβαθρο υδραυλικών, μπορεί να γίνει.

 1. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων και συνδέστε το. Η τυπική αποστράγγιση είναι προ-διάτρητη στο ντουλάπι. Και πρέπει να αντλήσετε τα απόβλητα για να απαλλαγείτε από τα απόβλητα.
 2. Το πλυντήριο πιάτων είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτει προεγκατεστημένο τροφοδότη νερού.
 3. Αποκτήστε το κιτ αφαίρεσης Συνδέστε το σωλήνα αποστράγγισης με μια παγίδα S, σκουπίστε με διαλύτη PVC και καθαρίστε τυχόν υπολείμματα από τον σύνδεσμο. Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα είναι ανοιχτά για να μην σας ζαλίσουν οι αναθυμιάσεις του διαλύτη.

Διορθώστε έναν σπασμένο και δύσοσμο νεροχύτη.

Η κουζίνα πρέπει να είναι ένας παράδεισος για γλυκές μυρωδιές, καθώς εκεί τρώτε και ετοιμάζετε το φαγητό που αγαπάτε, αλλά κάθε τόσο παρατηρείτε μια δυσάρεστη μυρωδιά να βγαίνει από τον νεροχύτη ή τον κάδο απορριμμάτων. Αυτές οι μυρωδιές μυρίζουν! Ποιος είναι ο λόγος για αυτό;

 • Σάπιο φαγητό στο λούκι
 • Διαρροή αερίου μέσω αποχετεύσεων ή αεραγωγών.
Ο νεροχύτης είναι πλήρως λειτουργικός.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί.

Τι να κάνετε για να καθαρίσετε τις δύσοσμες αποχετεύσεις

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τις δύσοσμες αποχετεύσεις.

 1. Φτιάξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια ξύδι.
 2. Ρίξτε πρώτα τη μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Στη συνέχεια ακολουθεί με ξύδι. στο οποίο θα πρέπει να δείτε μια φούσκα
 3. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και ρίξτε ζεστό νερό για να το καθαρίσετε.

Φλούδα λεμονιού, παγάκια και χοντρό αλάτι

 1. Τοποθετήστε δύο ή τρία παγάκια στην αποχέτευση.
 2. Πιάστε μια χούφτα αλάτι και ρίξτε το στην αποχέτευση.
 3. ενεργοποιήστε τη διάθεση των σκουπιδιών το οποίο, καθώς το αλάτι ξύνεται στο πλάι Ο πάγος θα βγάλει το φαγητό από το μύλο.
 4. Ρίξτε μια φλούδα λεμονιού στην αποχέτευση για να αφήσετε ένα φρέσκο ​​άρωμα λεμονιού στην καθαρή αποχέτευση σας.

Τι προκάλεσε το ουρλιαχτό στο νεροχύτη;

Ο κρότος είναι ένας άλλος δείκτης ότι έχετε πρόβλημα με την αποχέτευση της κουζίνας σας. Αυτός είναι ένας ενοχλητικός ήχος που προκαλείται από φυσαλίδες αέρα ως αποτέλεσμα απόφραξης. Οι φυσαλίδες αέρα κινούνται προς τα πάνω μέσα από το άνοιγμα του νεροχύτη.

Τα μπλοκαρίσματα προκαλούνται από τα σωματίδια τροφίμων που κολλάνε στην αποχέτευση. Γι’ αυτό πρέπει να ανάβετε το ζεστό νερό μετά το πλύσιμο των πιάτων. για να μην συσσωρεύονται πολύ βρώμικα τρόφιμα αφαιρέστε το λίπος

Όταν πλένετε πολλά πιάτα με υπολείμματα, τα κόκαλα, τα τσόφλια αυγών, το καυτό λάδι και το λίπος μπορεί να φράξουν τις αποχετεύσεις. για να αποφύγετε τους δυνατούς θορύβους Φροντίστε να αραιώσετε το σαπούνι που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε. Ή χρησιμοποιήστε ένα διανομέα σαπουνιού κουζίνας που δεν φράζει την αποχέτευση και λειτουργεί.

Πώς να αφαιρέσετε την άκρη της αποχέτευσης του νεροχύτη

Η φλάντζα αποστράγγισης νεροχύτη είναι ένα επίπεδο μεταλλικό κομμάτι που ταιριάζει στην οπή αποστράγγισης στο κάτω μέρος του νεροχύτη.

 1. για εύκολη αφαίρεση Ψεκάστε λιπαντικό στο νήμα ανάμεσα στο παξιμάδι στερέωσης και τη φλάντζα. Αφαιρέστε την πένσα ολίσθησης που είναι στερεωμένη στη λαβή μέσα στην αποχέτευση.
 2. Περιστρέψτε το παξιμάδι στερέωσης αριστερόστροφα με ένα κλειδί σωλήνα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα ξύλινο μπλοκ κατά μήκος της άκρης της αποχέτευσης. Στη συνέχεια, σφυρηλατήστε την άλλη πλευρά του μπλοκ για να χαλαρώσει η άκρη και να την μετακινήσετε προς τα εμπρός. αφαιρέστε από πάνω

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *