Μπορείτε να ψήσετε αγγεία σε φούρνο;

Μπορείτε να ψήσετε αγγεία σε φούρνο;

Αν και δεν είναι τόσο καλό όσο ένας κλίβανος. Αλλά και ο φούρνος μπορεί να κάψει τα αγγεία.

Η αγγειοπλαστική είναι μια αναπτυσσόμενη τέχνη και την αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Είναι μια αρχαία τέχνη που γνώρισε τεράστια αναζωπύρωση τα τελευταία πέντε χρόνια. Σχεδόν κάθε αρχαίος πολιτισμός έχει ένα μοτίβο και μια διαδικασία για να δημιουργεί όμορφα ή λειτουργικά κομμάτια από πηλό.

Η αργή και μεθοδική διαδικασία κατασκευής αγγειοπλαστικής άρεσε σε ορισμένους καλλιτέχνες. Είναι ένας ειρηνικός τρόπος για να ξεφύγουν από τον κόσμο και να χρησιμοποιήσουν το δημιουργικό τους μυαλό. Μπορούν να φτιάξουν λειτουργικά πράγματα ή κομμάτια που τραβούν τα βλέμματα.

Άλλοι στρέφονται στα κεραμικά ως διαφυγή από τον καταναλωτισμό και τη μαζική παραγωγή στον κόσμο μας σήμερα. Η προσωπικότητα και η ατομικότητα της κεραμικής δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Κάθε αγγειοπλάστης έχει στυλ.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην κεραμική. Υπάρχει μόνο ο δρόμος σου Αυτό που λένε ορισμένοι αγγειοπλάστης ότι είναι λάθος μπορεί να φαίνεται όμορφο στα μάτια άλλων αγγειοπλαστών.

Η διαδικασία κατασκευής της τελικής κεραμικής είναι αρκετά περίτεχνη. Δεν μπορείς να φτιάξεις πηλό και να τον πεις καλό. Η κεραμική απαιτεί ψήσιμο. Υπάρχει μια πρακτική διαδικασία διακόσμησης με το βάψιμο των αγγείων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται στίλβωση.

Το ψήσιμο είναι το τελευταίο βήμα στο φινίρισμα της κεραμικής. Το ψήσιμο των αγγείων γίνεται από επαγγελματία αγγειοπλάστη σε κλίβανο. Ο φούρνος της κεραμικής ήταν πολύ ζεστός.

Μπορείτε να ψήσετε αγγεία στο φούρνο – Μπορείτε να ψήσετε πηλό στο φούρνο; Ναι! Υπάρχουν περιορισμοί και διαφορές μεταξύ του έτοιμου πηλού στον φούρνο και του κλίβανου.

Μπορεί η σόμπα να χρησιμοποιηθεί ως φούρνος;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν κανονικό φούρνο εξαρχής; Γιατί δεν πήρες φούρνο; Έτσι φτιάχνονται τα κεραμικά, σωστά;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση μιας σόμπας στο σπίτι. Τα περισσότερα σπίτια στην Αμερική έχουν σόμπα. Το να έχεις φούρνο στο σπίτι σημαίνει ότι τα περισσότερα σπίτια στην Αμερική μπορεί να είναι αγγεία!

Καλά νέα – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόμπα της κουζίνας σας για να φτιάξετε αγγεία. (με κάποιους περιορισμούς)

Όποιος θέλει να ξεκινήσει την πορεία του να γίνει αγγειοπλάστης μπορεί να μάθει τα βασικά της αγγειοπλαστικής. καίγοντας τα αγγεία σας σε έναν κλίβανο Μπορείτε να αποφύγετε την ανησυχία της γνώσης της σωστής διαδικασίας κλιβάνου. Το ψήσιμο απαιτεί μια σειρά από τεχνικές πριν το ψήσιμο σε έναν κλίβανο. Μπορεί επίσης να είναι μια επικίνδυνη δεξιότητα.

Μπορείτε να μάθετε τα βασικά της πυροδότησης στην εστία σας. Μπορείτε να μάθετε για τη θερμοκρασία. πάχος πηλού και μέγεθος επίστρωσης απευθείας από τον φούρνο του σπιτιού σας Αυτό επιτρέπει στον αγγειοπλάστη να ξεκινήσει από μικρά.

Οι αγγειοπλάστες για πρώτη φορά μπορούν να μάθουν βασικά σχήματα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να κάνετε αγγειοπλαστική ως χόμπι ή ακόμα και αν είστε καλοί σε αυτό. Μπορείτε να ξεκινήσετε ρίχνοντας ένα δοχείο από τερακότα από πηλό και καίγοντάς το χρησιμοποιώντας τον κλίβανό σας.

Αυτή είναι μια πολύ φθηνότερη εναλλακτική από την επένδυση σε φούρνο. Οι πήλινες γλάστρες μπορούν να κατασκευαστούν με πολύ χαμηλό κόστος. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε φούρνο. αλλά πρέπει να αγοράσει και χρησιμοποιημένο χώμα Το να ξεκινήσετε από μικρές και να επενδύσετε με μια μικρή επένδυση μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Αν έχετε ήδη φούρνο στο σπίτι Γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αγγεία; Φέρτε τα παιδιά μαζί ή φέρτε έναν φίλο να φτιάξει τη δική σας κεραμική.

Περιορισμοί στη χρήση κεραμικών κλιβάνων

Ακόμα κι αν ο κλίβανός σας είναι το σημείο εκκίνησης για την κατασκευή αγγείων. Αλλά υπάρχουν όρια στη χρήση του κλιβάνου σας. Οι βιομηχανικοί φούρνοι είναι πολύ πιο ζεστοί από τους συμβατικούς φούρνους. Ακόμα και ένας φούρνος πίτσας, που είναι πάνω από 750 βαθμούς, δεν μπορεί να μετρήσει την έντονη θερμότητα του φούρνου. και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την καύση πηλού Η χαμηλή θερμοκρασία σημαίνει ότι ο πηλός στον κλίβανό σας δεν θα συμπεριφέρεται σαν αγγεία που ψήνονται σε φούρνο. Η κατασκευή αγγείων που δεν μπορούν να ζεσταθούν τόσο ψηλά όσο η κουζίνα σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

σφουγγάρισμα

Δεν μπορεί να επικαλυφθεί στο φούρνο Το κεραμικό απαιτεί θερμοκρασία μεταξύ 2124℉-2264℉ για να κρυσταλλώσει. Είναι ζεστό! Λυπούμαστε, ο φούρνος σας δεν μπορεί να ζεσταθεί, αλλά μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι το τεμάχιο εργασίας σας πρέπει να είναι βαρετό.

Αν ψήνετε στο φούρνο Μπορείτε να διακοσμήσετε με άλλους τρόπους.Για παράδειγμα, το ακρυλικό χρώμα μπορεί να προσθέσει χαρακτήρα στα χειροποίητα αγγεία σας.

λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στους συμβατικούς φούρνους Τα κεραμικά σας δεν θα μοιάζουν με γυαλί. Αντιθέτως Τα αποξηραμένα στον κλίβανο κεραμικά έχουν γυαλιστερή εμφάνιση λόγω χημικών αλλαγών σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μια εικόνα ενός ημιτελούς προϊόντος από τερακότα που καίγεται σε έναν κλίβανο.

Ημιτελής κεραμική τοποθετείται σε κλίβανο.

εύθραυστο

Γενικά, τα αποξηραμένα στον κλίβανο κεραμικά δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα φινιρισμένα σε φούρνο. Τα τελειωμένα μέρη είναι πολύ εύθραυστα και εύθραυστα.

Εάν φτιάχνετε αγγεία στο φούρνο πρόσεχε Μην θέλετε να καταστρέψετε το αριστούργημά σας!

πηλός

τυπική τερακότα Ο πηλός (ή ο φυσικός πηλός) δεν είναι η καλύτερη επιλογή για έτοιμα αγγεία. Ο μεταλλικός πηλός, όπως ο αργυρός πηλός, ο χρυσός πηλός, ο χάλκινος πηλός ή ο χάλκινος πηλός δεν θα καεί σωστά στο φούρνο σας. Ο πολυμερής πηλός είναι η καλύτερη επιλογή σας.

διαφορετικούς τύπους εδάφους

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πηλού που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αγγείων. Μερικά από αυτά συλλέγονται φυσικά από το έδαφος. ενώ μερικά είναι από εργαστήρια. Η αρχαία κεραμική προερχόταν από πηλό κατευθείαν από το έδαφος.

Σήμερα, οι φυσικοί πηλοί προστίθενται με μέταλλα για να αυξήσουν την αντοχή τους. Διάφορα υλικά αναμιγνύονται στο εργαστήριο για να δημιουργηθεί πηλός.

Ο καλύτερος πηλός από τερακότα είναι ο πολυμερής πηλός, γνωστός και ως Original Sculpy, κατασκευασμένος από συνθετικά υλικά. Πλαστικοποιητές, πληρωτικά, συνδετικά, σκόνη PVC, λιπαντικά και χρωστικές ουσίες συνδυάζονται για να σχηματίσουν έναν πηλό που είναι κατάλληλος για ψήσιμο στο φούρνο.

Το PVC σε σκόνη σε πολυμερή πηλό μαλακώνει σε πλαστικοποιητή για να σχηματίσει σκληρά πλαστικά κομμάτια. Αυτός ο φθηνός πηλός είναι ένας προσβάσιμος πηλός για την κατασκευή αγγείων. Μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε διακοσμητικά βάζα, κούκλες, χάντρες, στολίδια κ.λπ.

Φωτογραφία ενός πήλινου αντικειμένου που κάθεται σε ένα ράφι

Πήλινα μπολ και δοχεία έτοιμα για ψήσιμο στον κλίβανο.

Ο πολυμερής πηλός μπορεί να αναμιχθεί με άλλα υλικά για τη δημιουργία συγκροτημάτων. είναι ήδη έγχρωμο Επομένως, κόψτε το από το ψήσιμο στο φούρνο για το βήμα του υαλοπίνακα όταν χρησιμοποιείτε πολυμερή πηλό, που είναι βολικό αφού ο φούρνος σας δεν είναι αρκετά ζεστός για να γλασάρει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πολυμερής πηλός δεν μπορεί να διακοσμηθεί μετά το ψήσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα για να δώσετε στο κομμάτι σας περισσότερες λεπτομέρειες.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψήσετε αγγεία σε φούρνο;

Εάν χρησιμοποιείτε πολυμερή πηλό στο φούρνο Ο χρόνος θα είναι πολύ πιο εύκολος Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι 15 λεπτά για κάθε ¼ ίντσα αργίλου.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια φέτα με πάχος ¾ ίντσας, θα πρέπει να την ψήσετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Εναλλακτικές λύσεις για ψήσιμο αγγείων χωρίς φούρνο

Δεν έχεις φούρνο. Θέλω όμως να δοκιμάσω κάτι άλλο εκτός από τον φούρνο για να κάψω τον πηλό. Υπάρχει και άλλη επιλογή! Αν θέλετε να ενεργήσετε σαν πρωτοπόρος και να χτίσετε μια φωτιά δοκιμάστε τη βολή

Αν το να βάλεις φωτιά ή να ανάψεις μια σόμπα φαίνεται σαν υπερβολική δουλειά Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξηρό πηλό για ευκολότερο φινίρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων για να ψήσετε αγγεία!

πυροβολώντας μια τρύπα

Σύμφωνα με την Soul Ceramics, το ψήσιμο με λάκκο είναι η παραδοσιακή μέθοδος ψησίματος του πηλού. Αυτό είναι τέλειο για μια φυσική, μη γυαλισμένη εμφάνιση. Αν και τα περισσότερα από τα μέρη της ανθρώπινης τρύπας φαίνονται φυσικά. Αλλά μπορεί ακόμα να γυαλιστεί. Το γυάλισμα δίνει στο κομμάτι σας μια πιο γυαλισμένη εμφάνιση.

Η καύση λάκκου συμβαίνει σε ένα λάκκο που σκάβεται στο έδαφος γεμάτο με καυτό άνθρακα. Αυτός ο τύπος λήψης απαιτεί καλά αεριζόμενο χώρο. Η πυροσυσσωματωμένη πορσελάνη μπορεί να είναι ένα πολύ εύθραυστο τελικό κομμάτι. Εάν αποφασίσετε να γυαλίσετε το κομμάτι εργασίας σας με κουκούτσι Μπορεί να είναι άνιση.

Κρατήστε το τζάκι σας μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα και μακριά από ζώα και παιδιά. γιατί είναι χαμηλά στο έδαφος Η βολή στην τρύπα μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ψησταριές με κάρβουνο ως «τρύπες» για να στεγνώσουν τον πηλό. Είτε χρησιμοποιείτε λάκκο είτε ψησταριά Η καύση στο λάκκο διαρκεί από 12 έως 24 ώρες, ανάλογα με τον τύπο φινιρίσματος που θέλετε. Μόλις το κεραμικό σκληρύνει και αποκτήσει την επιφάνεια που θέλετε. Το κεραμικό μπορεί να αφαιρεθεί και να αφεθεί να στεγνώσει εντελώς.

Ο αέρας στεγνώνει το έδαφος.

Ένα απλό εργαλείο για την ξήρανση του πηλού βρίσκεται παντού γύρω μας.Ανεμος.Αν η διαδικασία ψησίματος δεν σας ευχαριστεί. Αγοράστε λίγο ξηρό πηλό στον αέρα για να φτιάξετε το έργο σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για μεγάλα όσο και για μικρά έργα από πηλό.

Ο αποξηραμένος πηλός τείνει να στεγνώνει στην αφή μετά από 24 ώρες. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει τελείως στον αέρα. Μερικές φορές έως και 72 ώρες εάν αγοράσετε ξηρό πηλό για το έργο σας. Φροντίστε να το φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο.

για μεγάλα έργα Ο ξηρός πηλός χαρτιού είναι η καλύτερη επιλογή. Το ολοκληρωμένο έργο σας θα στεγνώσει πιο γρήγορα, θα κοστίσει λιγότερο και θα ζυγίσει λιγότερο. Ο ξηρός πηλός με βάση τη ρητίνη είναι μια καλή επιλογή για μικρότερα έργα, όπως η κεραμική.

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φούρνος. για να έχετε αποτελέσματα Πρέπει να αγοράσετε κάτι που λέγεται φούρνος μικροκυμάτων. Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα κυλινδρικό δοχείο που είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε φούρνο μικροκυμάτων. Κατασκευασμένο από πορώδες υλικό Το κάτω μέρος κρατά το δοχείο σας και το καπάκι του βαρελιού καλύπτει το κομμάτι σας.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να τελειώσει η κεραμική σε φούρνο μικροκυμάτων ποικίλλει. Ανάλογα με την ισχύ και το μέγεθος του φούρνου μικροκυμάτων σας, χρειάζονται συνήθως 15 έως 30 λεπτά για να ψήσετε τα μπισκότα στο φούρνο μικροκυμάτων.

δημιουργώ

Δημιουργήστε ιδέες για τα έργα από πηλό που θέλετε να κάνετε. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο τοπικό σας κατάστημα χειροτεχνίας και αγοράστε λίγο πολυμερή πηλό και γίνετε δημιουργικοί!

Χρησιμοποιήστε τον φούρνο σας με τον εύκολο τρόπο. στο ψήσιμο του πηλού σας. Ωστόσο, εάν ο φούρνος σας δεν σας αρέσει, Δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο να ψήσετε πηλό.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *