Μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο; 3 Υπέροχες Συμβουλές

Μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο

Η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι είναι μια παράδοση που τιμάται στο χρόνο. καθώς και το μαγείρεμα σε μια πολυλειτουργική συσκευή κουζίνας που ονομάζεται «Ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο» όταν συνδυάζονται αυτές οι δύο παραδόσεις. έγινε ένα θαύμα Μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε φούρνο από χυτοσίδηρο;

Ναι, μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο. Το τέλειο ψωμί είναι ελαφρύ και μαλακό εσωτερικά. ενώ το χοντρό καπάκι από χυτοσίδηρο επιτρέπει την είσοδο ατμού. και όταν ψηθεί πλήρως Το εξωτερικό πλαίσιο θα είναι τραγανό. Το ψωμί που φτιάχνεται στον ολλανδικό φούρνο είναι τόσο τραγανό όσο το ψωμί. με χειροποίητο ψωμί φτιαγμένο από επαγγελματία αρτοποιό

Ανακάλυψα 3 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ψήσετε με επιτυχία ψωμί σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο. Ψωμί τόσο καλό όσο θα βρείτε σε ένα αρτοποιείο.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Γιατί ένας ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο είναι καλός για το ψήσιμο ψωμιού;

Το ψήσιμο ψωμιού σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο είναι καλύτερο γιατί το σίδερο μπορεί να φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό επιτρέπει στη θερμότητα και την υγρή ζύμη να δημιουργήσουν ξανά ατμό πριν το ψωμί ψηθεί ομοιόμορφα.

Τι τύπο ολλανδικού φούρνου χρησιμοποιείτε;

Πριν σας αποκαλύψω τα 3 μυστικά μου για να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο για να ψήσετε το αγαπημένο σας ψωμί. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον τύπο ολλανδικού φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ολλανδικοί φούρνοι έχουν διαφορετικές προετοιμασίες πριν ξεκινήσουν το ψήσιμο. και ορισμένοι τύποι δεν μπορούν να προθερμανθούν

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο ολλανδικός φούρνος σας είναι χυτοσίδηρος και μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Παραδοσιακός Ολλανδικός Φούρνος από Μαντεμένιο

παραδοσιακό χυτοσίδηρο Ολλανδικός φούρνος Μια κατσαρόλα με καπάκι που υπάρχει εδώ και αιώνες. Ο χάλυβας επεξεργάζεται για να προστατεύσει το δοχείο και για να αποτρέψει την προσκόλληση των προετοιμασμένων τροφίμων στην επιφάνεια του δοχείου.

Πώς να φτιάξετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο: 3 εύκολα βήματα

Ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο

Οι ολλανδικοί φούρνοι από χυτοσίδηρο είναι επικαλυμμένοι με κεραμικό σμάλτο που καλύπτει το εσωτερικό και το εξωτερικό του φούρνου και το πάνω και το κάτω μέρος του καπακιού. Αυτές οι σόμπες δεν απαιτούν τακτική συντήρηση. καρυκεύματα Είναι ένας παραδοσιακός ολλανδικός φούρνος.

Αποχρώσεις από το φως κατά την προετοιμασία του φαγητού λάδι Ο χυτοσίδηρος γενικά χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τα σωματίδια των τροφίμων να κολλήσουν στην επιφάνεια καθώς θερμαίνεται.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μην κολλήσει το ψωμί στον ολλανδικό φούρνο…

Τι μέγεθος ολλανδικού φούρνου είναι καλύτερο για το ψήσιμο ψωμιού;

Ένας ολλανδικός φούρνος 5 έως 7 λίτρων θα σας επιτρέψει να ψήσετε όποιο ψωμί θέλετε. καθώς και έναν φούρνο αξιοπρεπούς μεγέθους για μαγείρεμα. οικογένεια 4 ατόμων ή περισσότερο.

Αν ο ολλανδικός φούρνος είναι πολύ μικρός Δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να κυκλοφορήσει ατμός ή για να φουσκώσει το ψωμί.

Μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο; 3 υπέροχες συμβουλές

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο για να ψήσετε ψωμί;

Θα δυσκολευτείτε να βρείτε φαγητό που δεν μπορεί να παρασκευαστεί σε ολλανδικό φούρνο. Γιατί μπορείτε να τα σοτάρετε στον ολλανδικό φούρνο. μαρίδαΤηγανίζουμε, ψήνουμε, βρασμένοςαργός μάγειρας Και η λίστα συνεχίζεται

Όταν μαγειρεύετε σε ολλανδικό φούρνο Πρέπει να ελέγχετε τη θερμότητα για να προετοιμάσετε το φαγητό που μαγειρεύετε.

για παράδειγμα αργός μάγειρας Θέλετε ζεστό φαγητό; Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά για να κρατήσει το φαγητό να σιγοβράζει. και δημιουργήστε νόστιμο φαγητό

Η κατσαρόλα πρέπει να είναι ζεστή κατά το ψήσιμο…

ισόθερμος

Ο χυτοσίδηρος είναι γνωστός για την ικανότητά του να συγκρατεί τη θερμότητα. Όταν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο με συμβατικό φούρνο η ζέστη θα είναι πολύ υψηλή Αυτό μπορεί επίσης να γίνει τοποθετώντας προσεκτικά τη σωστή ποσότητα κάρβουνου κάτω και πάνω από το καπάκι του ολλανδικού φούρνου. ενώ χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους στον άνθρακα

Δυνατότητα αποθήκευσης και διανομής θερμότητας που βοηθά το ψωμί σας να ψηθεί ομοιόμορφα. Έχει καλύτερα χρωματιστές φλούδες. και διατηρούν περισσότερη τραγανότητα

Το ψήσιμο ψωμιού σε ολλανδικό φούρνο με κάρβουνα απαιτεί ένα άρθρο. (Το άρθρο είναι καθ’ οδόν…)

ατμός

Η χρήση ενός μαντεμένιου ταψιού με καπάκι θα παγιδεύσει τον ατμό και θα επιτρέψει στο ψωμί να αναπηδήσει (ελατήριο φούρνου) ή να επιπλεύσει περαιτέρω κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

κατά το ψήσιμο του ψωμιού Ο κλειστός φούρνος ανεβάζει ελατήρια μέχρι να αναπτυχθεί θερμότητα στο εξωτερικό του ψωμιού και να σταματήσει να αυξάνεται σε πλήρη χωρητικότητα.

Οι ολλανδικοί φούρνοι μιμούνται αυτό που συμβαίνει σε έναν επαγγελματικό φούρνο ατμού. Αυτός είναι ο φούρνος που χρησιμοποιούν οι αρτοποιοί.

Πώς να φτιάξετε ψωμί χωρίς ζύμωμα σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο

,,

Οι 3 συμβουλές μου – για τη χρήση ενός ολλανδικού φούρνου από χυτοσίδηρο για το ψήσιμο ψωμιού.

Ακολουθήστε τις 3 συμβουλές μου παρακάτω. Και θα λαμβάνετε κάθε φορά υπέροχο ψωμί από το μικρό σας πόνυ. “Ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο”.

1. Θερμοκρασία

Κατά το ψήσιμο του ψωμιού απαιτείται υψηλή θερμοκρασία. θα ανέβει γρήγορα Η διαφορά όταν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο, σε αντίθεση με το ψήσιμο σε ανοιχτό τηγάνι ή κάτι παρόμοιο, είναι ότι η θερμότητα και ο ατμός μέσα σε έναν κλειστό φούρνο θα ανεβάσουν το ψωμί.

Αυτή η αύξηση είναι γνωστή ως “άνοιξη”

Όταν το ψωμί ψήνεται στην ύπαιθρο, η κρούστα γίνεται σκληρή, στεγνή και γίνεται πολύ σκούρο καφέ. και όχι πλήρως φουσκωμένο όπως ο ατμός

Το ψωμί σας μπορεί να μην έχει τη χρωματιστή κόρα που θέλετε. Ανάλογα με τη συνταγή και την ώρα στο φούρνο με το καπάκι.

Μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα του ψωμιού ψήνοντάς το σε ολλανδικό φούρνο για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι και μετά ακάλυπτο για 10 έως 15 λεπτά (ή περισσότερο).

Έχω ένα καλό άρθρο Σχετικά με τη ζέστη του ολλανδικού φούρνου εδώ.

Παραδοσιακός Ολλανδικός Φούρνος από Μαντεμένιο

Προθερμάνετε τον ολλανδικό φούρνο πριν προσθέσετε το κουρκούτι. Αυτό θα επιτρέψει στην επιφάνεια του ολλανδικού φούρνου να διατηρήσει τη θερμότητα. και αντίστροφα Η επιφάνεια του ψωμιού σας θα προσελκύσει θερμότητα και ο φούρνος θα ανοίξει.

Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το καπάκι από τον ολλανδικό φούρνο. Τοποθετήστε το στο φούρνο μαζί με την κατσαρόλα, τοποθετήστε το ανάποδα (με την όψη προς τα κάτω) στο φούρνο και μετά ανάψτε το φούρνο σας.

Μπορεί να χρειαστούν έως και 30 λεπτά για να φτάσει η θερμοκρασία σε αυτό το επίπεδο. Εξαρτάται από το μέγεθος του τυπικού φούρνου και την απαιτούμενη θερμοκρασία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο για να πάρετε τη θερμοκρασία που θέλετε.

Για να φτιάξετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο, είναι περίπου 450 βαθμούς Φαρενάιτ.

Εάν δεν έχετε θερμόμετρο φούρνου Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που χρησιμοποιώ εδώ Στο Amazon, μου αρέσουν οι ψηλότερες φιγούρες που μπορούν να κάθονται ή να κρέμονται πάνω από τη σόμπα.

σχετική ανάγνωση Κολλάει το ολλανδικό ψωμί του φούρνου σας; 3 συμβουλές για να το αποφύγετε

Ολλανδικός Φούρνος από Εμαγιέ Μαντεμένιο

Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο εμαγιέ Θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Διαβάστε την ενότητα για την προθέρμανση κατσαρόλων πριν βάλετε οτιδήποτε στον ολλανδικό φούρνο.

Αυτό είναι σημαντικό. Οι κρύες επιφάνειες μπορεί να ραγίσουν αν βάλετε πάνω τους ζεστά αντικείμενα. ενώ προσθέτει ψύξη στην καυτή επιφάνεια.

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το μαγείρεμα σε συμβατικό φούρνο στον ολλανδικό φούρνο σας. που θα καλύψω στο άρθρο μου εδώ… δείτε το.

2. Θέση ολλανδικού φούρνου

Έχω διαπιστώσει ότι η σωστή τοποθέτηση ενός ολλανδικού φούρνου σε έναν συμβατικό φούρνο του δίνει καλή θερμότητα, καλό άνοδο και τα κάτω ψωμάκια δεν καίγονται.

για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Μη χρησιμοποιείτε έλεγχο θερμότητας ανεμιστήρα στον κανονικό σας φούρνο. Αντίθετα, επιλέξτε τη λειτουργία ψησίματος. Έχετε την ευκαιρία να θεραπεύσετε τον ζεστό αέρα που περιβάλλει. Οι ολλανδικοί φούρνοι είναι καλύτεροι, αν και δεν είναι υποχρεωτικοί.
  • Στρώστε τον ολλανδικό φούρνο με λαδόκολλα πριν προσθέσετε το κουρκούτι. Αυτό θα αποτρέψει το να κολλήσει η ζύμη στο κάτω μέρος του φούρνου και θα αποτρέψει το να ροδίσει πολύ ή τελικά να καεί.
  • Εκτός από τον “φούρνο της άνοιξης”, μπορείτε να τοποθετήσετε μια πέτρα ψησίματος στο κάτω ράφι ενός ολλανδικού φούρνου. Αυτή η θερμότητα θα αυξηθεί και θα βοηθήσει τον ολλανδικό φούρνο σας να ζεσταθεί γρήγορα και να παραμείνει ζεστός για το ψήσιμο.

Με ρώτησαν αν μπορούσα να ψήσω ψωμί σε ολλανδικό φούρνο χωρίς περγαμηνή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να λαδώσετε καλά τον ολλανδικό φούρνο και να πασπαλίσετε από κάτω άμυλο καλαμποκιού για να μην κολλήσει.

3. Απλώνουμε το ψωμί πριν το ψήσιμο.

Είδα πολύ άψητο ψωμί. λόγω της ανάγκης να βαθμολογηθεί Θα πάρετε πλήρως αφρατό ψωμί και ένα αυτί ψωμί. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τα αυτιά του ψωμιού.

Το εργαλείο βαθμολόγησης σας είναι κατά προτίμηση ένα κοφτερό ξυράφι ή ένα κουτσό.Δυστυχώς, τα πιο αιχμηρά μαχαίρια που έχετε στην κουζίνα δεν είναι τόσο αιχμηρά.

Μπορείτε να δείτε το εργαλείο βαθμολόγησης που χρησιμοποιώ που λειτουργεί κάθε φορά. εδώ στο Amazon μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ίσιες και καμπύλες λεπίδες.

Μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε φούρνο από χυτοσίδηρο;

Γρήγορη συνταγή ολλανδικού ψωμιού φούρνου

Μπορείτε να βρείτε κατάλληλες συνταγές στο Διαδίκτυο. Αλλά το πήρα από μερικούς από τους τύπους που χρησιμοποιώ παρακάτω, μπορείτε να δείτε αυτό είναι Ολλανδικό βιβλίο ψησίματος σε φούρνο από τον Mark Hansen.

Πρόσθετα βιβλία συνταγών μπορείτε να βρείτε στον Οδηγό μου για Ολλανδικό Φούρνο Μαγειρικής. εδώ…

Μην ζυμώνετε ολλανδικό ψωμί φούρνου

Έχω συνταγή ολλανδικό ψωμί φούρνου Τσέκαρέ το

No Knead ολλανδικό ψωμί φούρνου εδώ…

Δείτε πώς να φτιάξετε νόστιμο γλυκό ψωμί με τέλειο σταφιδόψωμο στον ολλανδικό φούρνο.

Ολλανδικό ψωμί φούρνου Le Creuset

Μπορείτε να δείτε την εκπληκτική συνταγή ολλανδικού ψωμιού φούρνου του Le Creuset. εδώ...

Ολλανδικό ψωμί με προζύμι φούρνου

εξετάζω αυτό είναι Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. τέλειο ψωμί Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με μεγάλη επιτυχία.

Μου κάνουν συχνά ερωτήσεις. Τι μέγεθος ολλανδικό φούρνο για ζυμωτό ψωμί»;

Αυτός ο αριθμός εξαρτάται από το σχήμα του ψωμιού σας. Αν είστε μανιώδης αρτοποιός Αντ’ αυτού, αγοράστε τον μεγαλύτερο ολλανδικό φούρνο που μπορείτε να χειριστείτε με ασφάλεια. Και μπορεί να φτιάξει ψωμί οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος θέλετε.

Αν θέλετε να φτιάξετε παραδοσιακό ψωμί Ένας ολλανδικός φούρνος 5 έως 7 λίτρων θα λειτουργεί κάθε φορά.

επαγγελματικές συμβουλές Για το ψήσιμο του ψωμιού με προζύμι – μου αρέσει. Σετ στεγανοποίησης ψωμιού Κάνει το ψωμί μου να φαίνεται εύκολο στη χρήση και όμορφο. Σχεδόν κάθε φορά…

Καλύτεροι ολλανδικοί φούρνοι για ψήσιμο ψωμιού – Οι καλύτερες 3 επιλογές μου

Ολλανδικός φούρνος Le Creuset για ψήσιμο ψωμιού

Δείτε τον στρογγυλό ολλανδικό φούρνο Le Creuset εμαγιέ χυτοσίδηρο, 5,5 τετρ., Μασσαλία.

Καρυκευμένος ολλανδικός φούρνος από χυτοσίδηρο για ψήσιμο ψωμιού

Δείτε τον ολλανδικό φούρνο Lodge Pro-Logic 4 Quart από χυτοσίδηρο.

φτηνή τιμή

Amazon Basics Εμαγιέ Μαντεμένιο Ολλανδικό Φούρνος, 6 τεταρτημορίων, κόκκινο

Μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε φούρνο από χυτοσίδηρο; 3 υπέροχες συμβουλές

Να θυμάστε ότι αφήνετε το ψωμί να κρυώσει μετά το ψήσιμο. Θα χρειαστούν περίπου 30 έως 40 λεπτά σε μια συρμάτινη σχάρα ψύξης.

Τώρα, αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε την τέλεια κρούστα. και το περιβάλλον σας είναι γαλήνιο Θα ακούσετε το τσιτσίρισμα του ψωμιού καθώς κρυώνει.

καλή τύχη…

πέτρινη κατσαρόλα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *