Μπορείτε να βράσετε νερό σε ολλανδικό φούρνο; Είναι ασφαλές να γίνει αυτό;

Μπορείτε να βράσετε νερό σε ολλανδικό φούρνο Είναι ασφαλές να το κάνετε;

Αχ, μαντεμένια σόμπα! Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με την πιο εύκολη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί – μπορώ να βράσω νερό σε ολλανδικό φούρνο;

Ναι, μπορείτε να βράζετε νερό σε ολλανδικούς φούρνους από χυτοσίδηρο και ολλανδικούς φούρνους από εμαγιέ χυτοσίδηρο. Και οι δύο τύποι μαγειρικών σκευών έχουν κάτι για να προστατεύουν τον ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο και εσάς.

Συνέχισε να διαβάζεις…

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Μπορείτε να βράσετε νερό σε ολλανδικό φούρνο;

Πιστεύω ότι ο λόγος για την απλή ερώτηση Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ολλανδικών φούρνων.

Αρχικά, έχουμε έναν παραδοσιακό ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο. Στη συνέχεια έχουμε τους «μοντέρνους» ολλανδικούς φούρνους από εμαγιέ χυτοσίδηρο, οι οποίοι είναι επικαλυμμένοι με υαλώδη επίστρωση.

Ας εντοπίσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ολλανδικών φούρνων. Και αργότερα θα καταλάβουμε γιατί αυτή η ερώτηση είναι τόσο δύσκολο να απαντηθεί.

Ολλανδικός φούρνος από μαντεμένιο καρύκευμα

Lodge Διπλός Χειρός Ολλανδικός Φούρνος

Είναι ένας κλασικός ολλανδικός φούρνος και ένα από τα πιο ευέλικτα σκεύη μαγειρικής. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Είναι η τέλεια κατσαρόλα για γεύματα μιας κατσαρόλας που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. άμεση επαφή με αναμμένα κάρβουνα Και είναι ασφαλές για χρήση σε εμαγιέ εστίες από χυτοσίδηρο και μαγειρικά σκεύη.

Και οι δύο τύποι μαντεμένιων τηγανιών θερμαίνονται αργά. Θυμηθείτε ότι ο λόγος που ο χυτοσίδηρος θερμαίνεται τόσο αργά είναι το πάχος των δοχείων από χυτοσίδηρο και η βάση είναι συχνά πιο παχιά από τους τοίχους και το καπάκι.

Ένα σφιχτό καπάκι είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα όταν μαγειρεύετε στον ολλανδικό φούρνο. Αυτό βοηθά τα συστατικά στο τηγάνι από χυτοσίδηρο να ζεσταθούν γρήγορα ενώ χρησιμοποιείται χαμηλότερη θερμοκρασία στη διαδικασία μαγειρέματος.

Οι επεξεργασμένοι καυστήρες από χυτοσίδηρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις περισσότερες πηγές θερμότητας με προσοχή. Ακόμη και η πιο προηγμένη τεχνολογία επαγωγικής θέρμανσης – επειδή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο.

Έχω διαβάσει αναφορές ότι δεν πρέπει να αποθηκεύετε βραστό νερό ή οποιοδήποτε υγρό. Αφήστε το στον ωριμασμένο μαντεμένιο ολλανδικό φούρνο για πολύ ώρα. γιατί το καρύκευμα θα χαλάσει

Μπορείτε να καταλήξετε με φαγητό κολλημένο μέσα στο φούρνο και υπολείμματα καρυκευμάτων στο φαγητό σας.

Αυτό είναι απολύτως αλήθεια – το καρύκευμα θα χαλάσει και θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία καρυκεύματος για να προστατέψετε τον ολλανδικό φούρνο σας – όχι το τέλος του κόσμου…

Για να είμαι σαφής σε αυτή την περίπτωση Μιλάμε για βραστό νερό – μόνο μία φορά ή περιστασιακά. Και δεν μιλάμε για σούπες, μαγειρευτά κ.λπ. που βράζουν συνέχεια σε υψηλές θερμοκρασίες.

Συνιστώ να βράζετε ζεστό νερό – χρησιμοποιήστε το για τον προορισμό του. Στη συνέχεια, αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε ως συνήθως. Όλα θα πάνε καλύτερα…

Μάθετε πώς να ανανεώνετε τον ολλανδικό φούρνο σας για να αποτρέψετε τη σκουριά από το χυτοσίδηρο.

Ολλανδικός Φούρνος από Εμαγιέ Μαντεμένιο

όταν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο με εμαγιέ Η τυπική συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο λόγος που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το σμάλτο στο χυτοσίδηρο είναι επειδή περιέχει δύο διαφορετικά συστατικά. με πολύ ζεστή θερμοκρασία Οι δυο τους δεν θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο την ίδια στιγμή. Αυτό είναι διαστολή και συστολή. Αυτό ονομάζεται θερμικό σοκ και μπορεί να προκαλέσει ραγισμένο ή θρυμματισμένο σμάλτο.

γι ‘αυτό το λόγο Επομένως, αποφεύγω να χρησιμοποιώ ολλανδικούς φούρνους από εμαγιέ χυτοσίδηρο αντί για τούβλα και ανοιχτές φωτιές. Γιατί δεν υπάρχει εύκολος τρόπος μέτρησης ή ελέγχου της θερμότητας. Μαζί με το γεγονός ότι δεν θα φαίνεται καλό για πολύ…

στο περιβάλλον της κουζίνας Έχουμε περισσότερο έλεγχο στην πηγή θερμότητας. Εάν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο σε ανοιχτή φλόγα (αέριο), τοποθετήστε τη φλόγα μόνο στο κάτω μέρος του φούρνου χωρίς να γλείφετε τα πλαϊνά του φούρνου.

Μάθετε για τους κινδύνους των καυτών σιδερένιων τηγανιών και της ζέστης του ολλανδικού φούρνου!

Είναι ασφαλές να βράζεις νερό σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο;

Η ασφάλεια του βραστού νερού σε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χειριστή.

Αποτελείται από 3 βασικά συστατικά: –

1. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό ισχύει για εστίες χυτοσίδηρου από εμαγιέ. Επειδή είναι πιο εύθραυστο από τις κουζίνες ρυζιού από ακατέργαστο χυτοσίδηρο.

2. Μην ζεστάνετε την κατσαρόλα.

Οι ολλανδικοί φούρνοι από χυτοσίδηρο – αν και είναι πολύ σκληροί – δεν πρέπει να ζεσταίνουν φαγητό ή υγρά πριν προσθέσετε οτιδήποτε. Υπάρχει πιθανότητα ραγίσματος και θρυμματισμού.

Προσθέστε υγρό ή λάδι – ζεστάνετε αργά και αυξήστε τη θερμότητα όπως χρειάζεται.

3. Πρώτα η ασφάλεια όταν βράζει νερό

Με αυτό, πρέπει να έχετε κατά νου πόσο βαρύ είναι ένα δοχείο από χυτοσίδηρο όταν είναι γεμάτο. Πρέπει να μεταφέρετε με ασφάλεια βραστό νερό.

Και τι γίνεται με τις λέξεις που αντηχούσαν στο κεφάλι μου – το 43% όλων των τραυματισμών συμβαίνουν στο σπίτι;

Πώς να βράσετε νερό σε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο

 • Γεμίστε ένα μαντεμένιο τηγάνι με νερό και κλείστε καλά το καπάκι.
 • ξεκινήστε με το φως προσθέτουμε σε μέτρια φωτιά Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει το νερό.
 • Χρησιμοποιήστε νερό ή εισαγάγετε τα συστατικά σας.
 • Όταν βράζει, χαμηλώνουμε ή σβήνουμε τη φωτιά.
 • Καθαρό και στεγνό.

Θερμοκρασία βρασμού

Εδώ είναι που οι διαφορές στους ολλανδικούς φούρνους μπερδεύονται.

Οι κατασκευαστές ολλανδικών φούρνων με λεπτό τζάμι συνιστούν να μην θερμαίνεται ο φούρνος πάνω από 97 βαθμούς και ότι το νερό πρέπει να θερμαίνεται στους 100 βαθμούς για να βράσει.

Βάλτε λοιπόν το νερό στη φωτιά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το σιγά σιγά μέχρι να βράσει το νερό όπως προαναφέραμε.

Τι μπορώ να κάνω για να κάνω το νερό να βράζει πιο γρήγορα σε έναν ολλανδικό φούρνο;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να στερεώσετε το καπάκι της κατσαρόλας από την αρχή.

Ένα άλλο κόλπο που έμαθα πριν από πολλά χρόνια είναι να ξεκινήσω τη διαδικασία βρασμού βάζοντας ένα λίτρο νερό στον πάτο ενός καυστήρα από χυτοσίδηρο.

Εν τω μεταξύ, αν έχετε, βράστε νερό σε ηλεκτρικό βραστήρα. όταν το νερό φτάσει στο σημείο βρασμού του μπορεί να βάλει βρασμένο νερό στη σόμπα

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο στη σόμπα

Το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε έναν ολλανδικό φούρνο στο φούρνο απαιτεί λίγη εξάσκηση. Αυτό οφείλεται κυρίως στη συγκράτηση της θερμότητας του χυτοσιδήρου. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ ζεστή Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να κρυώσει. Αν βάλετε τα κρύα υλικά σε ζεστό φούρνο Θα αντιμετωπίσετε χειρότερο κόλλημα ή σκάσιμο.

Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα. Σε κύβους και μέτρο
 • Βάλτε υγρό νερό ή λάδι στο κάτω μέρος του ολλανδικού φούρνου.
 • Προσθέστε τα υλικά που θέλετε να ανακατέψετε ή να ροδίσουν.
 • Τέλος, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και τα υγρά σας.
 • Ανεβάζουμε ελαφρά τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
 • Σκεπάζουμε με ένα καπάκι σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για τον καθορισμένο χρόνο.

Οι καλές συνταγές θα σας συμβουλεύσουν επίσης να έχετε κατά νου ότι ένας ολλανδικός φούρνος μπορεί να είναι πολύ ζεστός.

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μου για να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τους ολλανδικούς φούρνους και τον τρόπο χρήσης τους στο φούρνο.

Δείτε τις καλύτερες ολλανδικές συνταγές μου για φούρνο. Εμπνευστείτε για να ξεκινήσετε να μαγειρεύετε νόστιμα γεύματα σε αυτές τις βαριές κατσαρόλες. Μια παραδοσιακή αργή κουζίνα που μαγειρεύει αρκετά για να μαλακώσει ακόμα και τα πιο δύσκολα πιάτα.

FAQ

Μπορεί ένας ολλανδικός φούρνος Le Creuset να βράσει νερό;

Ναι, μπορείτε να βράσετε νερό σε αυτόν τον φούρνο.

Ο ιστότοπος Le Creuset αναφέρει: «Μια υψηλότερη θερμοκρασία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για βραστό νερό για λαχανικά ή ζυμαρικά. ή για να μειώσει τη συνοχή ενός ζωμού ή σάλτσας».

Είναι ασφαλές να βράζεις νερό σε ολλανδικό φούρνο;

Το βραστό νερό για ζυμαρικά, ρύζι, σούπες και μαγειρευτά σε έναν τυπικό ολλανδικό φούρνο είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία. Λόγω της στιβαρής κατασκευής και της ικανότητας συγκράτησης της θερμότητας.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να βράσει το νερό σε έναν ολλανδικό φούρνο;

Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να βράσει μια γεμάτη κατσαρόλα με νερό σε ολλανδικό φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ένας ολλανδικός φούρνος με πιο χοντρά τοιχώματα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. και σόμπα θέρμανσης Το κάρβουνο ή το ξύλο επηρεάζουν επίσης το χρόνο βρασμού.

Μπορώ να προθερμάνω τον ολλανδικό φούρνο πριν προσθέσω νερό;

Όχι, η καλύτερη πρακτική είναι να προθερμάνετε το νερό σε ολλανδικό φούρνο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της θέρμανσης της θερμότητας όταν είναι πολύ κρύο και ζεστό. Αυτό θα αποτρέψει το ράγισμα ή το θρυμματισμό του δοχείου. και να σου προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά

Μπορείτε να φτιάξετε σούπα σε ολλανδικό φούρνο;

Ναι, μπορείτε να φτιάξετε σούπα στον ολλανδικό φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι το μαντέμι είναι καλά καρυκευμένο και αφαιρέστε το από τη φωτιά όταν ψηθεί η σούπα. Καθαρίστε και στεγνώστε το σίδερο σας σχολαστικά για να αποφύγετε τη σκουριά και τη διάβρωση.

Διαβάστε περισσότερα για το μαγείρεμα σούπας στον ολλανδικό φούρνο. Περιλαμβάνει συμβουλές για υπέροχη σούπα κάθε φορά.

Τελικές σκέψεις – Μπορείτε να βράσετε νερό σε ολλανδικό φούρνο; Είναι ασφαλές να γίνει αυτό;

Καταλάβαμε λοιπόν ότι μπορείτε να βράσετε νερό σε ολλανδικό φούρνο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 • Προσθέστε κρύο νερό στο φούρνο.
 • Ξεκινάμε σε χαμηλή φωτιά και δυναμώνουμε όσο χρειάζεται.
 • Θυμηθείτε τις προφυλάξεις όταν χρησιμοποιείτε σμάλτο επιβραδυντικό φλόγας. (κρατάμε τη φλόγα στη βάση)
 • Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν μετακινείτε βαριές εστίες με βραστό νερό.
 • Μην αφήνετε το νερό να καθίσει στο χυτοσίδηρο επ’ αόριστον.
 • Για να αποφύγετε τη σκουριά – ρίξτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και σκουπίστε.

Οι σπιτικοί μάγειρες και οι κατασκηνωτές απολαμβάνουν να αξιοποιούν στο έπακρο τον ολλανδικό φούρνο σας.

πέτρινη κατσαρόλα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *