Κολλήσεις από εμαγιέ χυτοσίδηρο; Σταματήστε να κολλάτε σήμερα!

Κολλήσεις από εμαγιέ χυτοσίδηρο; Σταματήστε να κολλάτε σήμερα!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το σμάλτο στα μαντεμένια μαγειρικά σας σκεύη φθείρεται με την πάροδο του χρόνου; Μου έκανε εντύπωση που το εμαγιέ μαντέμι είναι ένα αντικολλητικό σκεύος! Αγάπη μου, έκανα λάθος!

Κολλάει το εμαγιέ σας χυτοσίδηρο; Ο λόγος που το εμαγιέ σας χυτοσίδηρο είναι κολλώδες ή το φαγητό έχει κολλήσει στο εσωτερικό του σμάλτου είναι επειδή δεν είναι μια αντικολλητική επιφάνεια μαγειρέματος. Ο συνδυασμός μιας αντικολλητικής επιφάνειας μαγειρέματος με τη θερμότητα που εκπέμπεται από το χυτοσίδηρο και αρκετό λάδι ή άλλο υγρό σημαίνει ότι το φαγητό δεν θα κολλήσει με την πάροδο του χρόνου.

Σε αντίθεση με τα μαγειρικά σκεύη από σφυρήλατο σίδερο Χυτοσίδηρος με αντικολλητική επίστρωση

όταν συνδυάζετε τη θερμότητα ακατάλληλη χρήση, ορισμένα τρόφιμα και φροντίδα και συντήρηση Οι κολλώδεις λεκέδες θα συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. και είναι πολύ δύσκολο να ωριμάσει στο σμάλτο.

με απλά βήματα λίγα βήματα Οι αγαπημένες σας συνταγές μπορούν να χρησιμοποιούν εμαγιέ χυτοσίδηρο χωρίς σμάλτο.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν αγοράζετε μέσω συνδέσμων σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Γιατί το σμάλτο από χυτοσίδηρο κολλάει στα μαγειρικά σας σκεύη;

γλάσο χωρίς εποχή

Όπως έχω αναφέρει παραπάνω. Η επίστρωση σμάλτου δεν είναι μια αντικολλητική επιφάνεια σε αντίθεση με τις τεχνητές επιλογές που διαφημίζονται αντικολλητικές στην αγορά σήμερα. (Τεφλόν και άλλα)

Ο επεξεργασμένος ακατέργαστος χυτοσίδηρος έχει μια μη κολλώδη επεξεργασμένη επιφάνεια Ναι, αυτή η επιφάνεια απαιτεί λίγη συντήρηση. αλλά όταν συντηρείται σωστά Αυτή η επιφάνεια είναι η πιο προηγμένη αντικολλητική επίστρωση. (μόνο η γνώμη μου)

θερμοκρασία

Το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας σίγουρος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα του κολλήματος του σμάλτου στο τηγάνι.

Να είστε δίκαιοι αν δεν χρησιμοποιείτε αρκετό λάδι κατά το μαγείρεμα – το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει το φαγητό να κολλήσει στα τηγάνια ή στα σκεύη, ώστε το φαγητό να μην κολλάει στο τηγάνι.

τι χρειάζεται

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από τι αποτελείται ο ωστενιτικός χυτοσίδηρος;

Ορισμένες τροφές κολλάνε περισσότερο από άλλες Η καραμέλα κολλάει και καίγεται γρήγορα και εύκολα.

Μερικά από αυτά τα στοιχεία είναι:

 • ντομάτα
 • αλκοόλ
 • κρεμμύδι
 • σκόρδο
 • μέλι
 • σάλτσα ζάχαρης

πρέπει να διαβάσετε

«Τι να μην μαγειρέψετε με μαντέμι» – εννοώ τι να μην μαγειρέψετε καθώς και «πώς να το μαγειρέψετε». εδώ

Stinky Iron – Κοίτα! Αυτό Άρθρα βοήθειας

Δεν είναι μόνο το είδος του συστατικού που λερώνει το σμάλτο σας. αλλά και τη διαδικασία μαγειρέματος Αν έχετε ανοιχτόχρωμα μαγειρικά σκεύη όχι μόνο απορροφά το χρώμα του φαγητού που μαγειρεύεται σε αυτό αλλά τα σωματίδια θα κολλήσει και θα καεί Έτσι, ακόμα κι αν καθαρίσετε καλά την κατσαρόλα αφού αφαιρέσετε το φαγητό, Το χρώμα της γλάστρας θα αλλάξει.

καρύκευμα

Όταν ετοιμάζετε φαγητό σε εμαγιέ μαντεμένιες κατσαρόλες ή τηγάνια Τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να είναι ξύλινα, πλαστικά ή σιλικόνη.

Το μέταλλο θα χαράξει ή θα θρυμματίσει το σμάλτο στα δόντια σας. Αυτή είναι η βάση για όλους τους άλλους σχηματισμούς τρίμμα/λάδι/καύση/ραβδί.

Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για τις συσκευές και τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε όταν μαγειρεύετε στον ολλανδικό φούρνο. Στο άρθρο μου έχω κάνει όλη τη δουλειά για εσάς, οπότε χρειάζεται μόνο να αγοράσετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Πιθανότατα έχετε ήδη πολλά κομμάτια στο σπίτι…

Αλατοπιπερώνετε με γλάσο πριν το ψήσετε.

όπως έχω ήδη βιώσει Η επίστρωση σμάλτου δεν είναι μια αντικολλητική επιφάνεια σε αντίθεση με τις τεχνητές επιλογές που διαφημίζονται αντικολλητικές στην αγορά σήμερα.

Χυτοσίδηρος με αντικολλητική επίστρωση Επομένως, αλατοπιπερώνετε κατσαρόλες ή τηγάνια ανάλογα με κάθε χρήση. Αυτό σημαίνει ότι λαδώνετε τα πλαϊνά και τον πάτο της κατσαρόλας, του τηγανιού ή της σχάρας πριν προθερμάνετε το τηγάνι.

Αυτή η δράση από μόνη της αποτρέπει την προσκόλληση των τροφίμων στο σμάλτο.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για το χυτοσίδηρο και το χυτοσίδηρο εμαγιέ. Η αιτία του κολλώδους σιδήρου και εις βάθος προφυλάξεις για να διευκολύνουν την εμπειρία μαγειρέματος.

έλεγχος θερμοκρασίας

όταν χρησιμοποιείτε μαντεμένια μαγειρικά σκεύη Πρέπει να απομνημονεύσετε τη φύση της απελευθέρωσης θερμότητας.

Ο χυτοσίδηρος θερμαίνεται αργά, αλλά μόλις ζεσταθεί, ο χυτοσίδηρος διατηρεί τη θερμότητά του όπως και άλλα μαγειρικά σκεύη. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα για να προθερμάνετε τα μαγειρικά σας σκεύη πριν προσθέσετε φαγητό στο μαγείρεμα.

1. υγρό

Τοποθετήστε το λάδι, το ζωμό ή το νερό στον πάτο του τηγανιού ή της κατσαρόλας. να είσαι γενναιόδωρος

2. Πηγή θερμότητας

Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, αν θέλετε να τηγανίσετε, να σοτάρετε ή να ψήσετε.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα λάδια ή άλλα υγρά μπορεί να ζεσταθούν πολύ ακόμα και σε χαμηλή φωτιά. Επομένως, προετοιμαστείτε με πιτσιλιές συστατικών.

3. Αυξήστε τη φωτιά.

Μόλις βάλετε το φαγητό στο υγρό. Μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τη φωτιά αν θέλετε η κατσαρόλα ή το τηγάνι σας να είναι ζεστό.

τέχνασμα – Θυμηθείτε εάν η κατσαρόλα ή το τηγάνι σας είναι πολύ ζεστό. Χαμηλώνοντας τη φωτιά δεν θα κρυώσει τόσο γρήγορα. Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε από την εστία. Όταν κρυώσει λίγο η κατσαρόλα Μπορείτε να ανακατέψετε για να μην κολλήσει.

μετά την προετοιμασία του φαγητού

Το να αφήνετε το φαγητό να στεγνώσει στην κατσαρόλα κάνει τη δουλειά σας πιο δύσκολη όταν έρθει η ώρα να το καθαρίσετε.

Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα αμέσως μετά το μαγείρεμα. Όταν κρυώσει η κατσαρόλα Προσθέστε νερό και αφήστε το να μουλιάσει.

τέχνασμα – Μην ρίχνετε κρύο νερό πάνω από το μαντέμι σας όταν είναι ζεστό – αλατοπιπερώστε ή γλάσο. Μπορεί να καταστραφεί από την αντίδραση θερμικού σοκ. Σκεφτείτε ένα παγωμένο ποτήρι χυμένο σε ζεστό νερό – θρυμματίζεται ή/και θρυμματίζεται.

συντήρηση και συντήρηση

Αν και δεν υπάρχουν σημάδια εγκαύματος ή κολλώδη σωματίδια τροφής στο σμάλτο. Αλλά μπορεί να φαίνεται θαμπό και άψυχο.

Αυτή η θαμπή εμφάνιση συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου και οι παράγοντες που εμπλέκονται περιλαμβάνουν:

 • Δεν υπάρχει αρκετό υγρό σμάλτου
 • Τοποθέτηση – υψηλή θερμότητα
 • ρόλος
 • όξινη τροφή
 • ΚΑΘΑΡΗ

Αφαιρέστε τους λεκέδες από το σμάλτο.

Μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από ελαφρύ σμάλτο. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η ηλικία και οι καλά χρησιμοποιημένες γλάστρες από σμάλτο –ακόμη και με απαλή στοργική φροντίδα– θα λερωθούν ελαφρά.

Φροντίστε να αποφύγετε τα λειαντικά καθαριστικά σε εμαγιέ χυτοσίδηρο. Σκεφτείτε τι θα έκανε με τη βαφή αυτοκινήτου και το πλυντήριο δοχείων!

1. Ζεστό νερό με σαπούνι

Ξεκινήστε με ζεστό σαπουνόνερο. και ένα σφουγγάρι ή νάιλον καθαριστικό Τρίψτε απαλά και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα κολλώδη, καμένα υπολείμματα.

Θέλει περισσότερη προσοχή η αλλαγή χρώματος; Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με 1/2 έως 3 λίτρο νερό και σιγοβράστε για 10 με 15 λεπτά.Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα να κρυώσει εντελώς.

Όταν κρυώσει η κατσαρόλα Πλύνετε/τριβείτε ξανά με σαπουνόνερο.

Ελπίζω τώρα να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εάν όχι, επαναλάβετε.

2. Στεγνώστε την κατσαρόλα.

Μην υποθέτετε ότι μόνο και μόνο επειδή έχετε ένα εμαγιέ χυτοσίδηρο δεν θα σκουριάσει. Εάν το σμάλτο καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο θα εμφανιστεί σκουριά

Στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα μετά το πλύσιμο.Είναι ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να τοποθετήσετε την κατσαρόλα σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά για να την αφήσετε να στεγνώσει εντελώς πριν την αποθηκεύσετε.

Το πλύσιμο των χεριών και το στέγνωμα του χυτοσιδήρου για την πρόληψη της σκουριάς είναι ένας από τους κύριους λόγους για να μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων.

Το στέγνωμα με ατμό στο πλυντήριο πιάτων δεν προστατεύει το χυτοσίδηρο. και λειαντικά καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στο σαπούνι – μάθετε περισσότερα για το χυτοσίδηρο και τα πλυντήρια πιάτων – εδώ.

3. Καλύψτε την επιφάνεια για να είναι γυαλιστερή.

Το σμάλτο θα θαμπώσει με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λάδι επιλέξετε για να τρίψετε την κατσαρόλα μέσα και έξω. Μην ξεχάσετε το καπάκι αν έχετε.

Στη συνέχεια σκουπίστε το υπερβολικό λάδι με ένα μαλακό πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε την κατσαρόλα μέσα και έξω. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

στο άρθρο μου Θα βρείτε αρκετούς τρόπους για να καθαρίσετε και να αποκαταστήσετε τις γλάστρες από σμάλτο από χυτοσίδηρο.

Τελικές σκέψεις – Προσκολλάται το σμάλτο στο χυτοσίδηρο;

Η συντήρηση του εμαγιέ χυτοσιδήρου σας απαιτεί φροντίδα και δουλειά. Αλλά αν κολλήσει, μπορεί να καθαριστεί και να αποκατασταθεί.

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα διαπιστώσετε ότι το φαγητό σας κολλάει στα μαγειρικά σκεύη λιγότερο από πριν.

πέτρινη κατσαρόλα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *