Αξίζει ένα μαντεμένιο τηγάνι;

Αξίζει ένα μαντεμένιο τηγάνι

Εάν είστε νέοι στον κόσμο των μαντεμένιων σκευών και μαγειρικής. Έχετε ακούσει όλες τις ιστορίες τρόμου που βιώνουν οι άνθρωποι όταν «δοκιμάζουν» να μαγειρέψουν με μαντέμι.

Θέλετε να μάθετε αν αξίζουν τα τηγάνια από χυτοσίδηρο;

Τα μαντεμένια σκεύη είναι κατάλληλα για χρήση σε κατσαρόλες, μαντεμένια τηγάνια, γουόκ, ολλανδικούς φούρνους. και άλλες μορφές μαγειρικών σκευών Το σίδερο διατηρεί τη θερμότητα και την κατανέμει ομοιόμορφα για διαφορετικούς τύπους μαγειρέματος. Τα τηγάνια από χυτοσίδηρο είναι απαράμιλλα στην κουζίνα λόγω της λειτουργικότητας, της αντοχής και της ευελιξίας τους.

Είτε πρόκειται για φθηνά είτε ακριβά μαγειρικά σκεύη. Μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο φαγητό. ψωμί καλαμποκιού Κύριο πιάτο και επιδόρπιο σε μαντεμένιο τηγάνι.

Αυτό είναι το πλεονέκτημα των μαντεμένιων σκευών και άλλων τύπων μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο. ας δούμε λίγο ακόμα

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

5 λόγοι για τους οποίους αξίζουν τα σιδερένια τηγάνια;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη είναι ανώτερα από άλλους τύπους. Αυτοί οι πέντε λόγοι είναι οι καλύτεροι.

Τα τηγάνια από χυτοσίδηρο αξίζουν τον κόπο.

«Γιατί είναι τόσο ακριβά τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο;» Συνέχισα να κοιτάζω αναφορές. Κάθε είδος προϊόντος έχει ένα ευρύ φάσμα τιμών, από φθηνό έως ακριβό, και πολλά άλλα.Τα προϊόντα από χυτοσίδηρο δεν διαφέρουν.

Τα περισσότερα οικιακά καταστήματα πωλούν τηγάνια καλής ποιότητας για περίπου 15-20 $ με χυτοσίδηρο. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη γεύση των σπιτικών γευμάτων σας από συνηθισμένα σε ασυνήθιστα χωρίς να κάψετε το πορτοφόλι σας.

Τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη είναι φιλικά προς την τσέπη και κατανέμουν και διατηρούν τη θερμότητα ομοιόμορφα, όπως και τα πιο ακριβά μαγειρικά σκεύη υψηλής ποιότητας.

Τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη είναι συμπαγή.

Οι ατσάλινοι ροδάκια κάνουν τα μαντεμένια δοχεία και τηγάνια να διαρκούν περισσότερο. Μπορείτε να βρείτε μαντεμένια τηγάνια 75 ετών και ολλανδικούς φούρνους σε καταστήματα με αντίκες και εκπτώσεις σε αυλές.

Είναι πολύ ανθεκτικά σχεδόν άφθαρτο και δύσκολο να καταστραφεί ολοκληρωτικά

Πολλά από τα νέα τηγάνια από χυτοσίδηρο είναι προεπεξεργασμένα. Και μπορείτε να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τσιπς για πρωινό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της προετοιμασίας είναι ότι μπορείτε να στοιβάζετε ταψιά από χυτοσίδηρο απευθείας το ένα πάνω στο άλλο. Ένα καλό, σταθερό καρύκευμα θα βοηθήσει στην αποφυγή του θρυμματισμού. Δεν είναι σαν ένα ταψί με αντικολλητική επίστρωση.

Αντικολλητικό τηγάνι από μαντέμι

Τι κάνει τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη αντικολλητικά; Αυτή είναι η διαδικασία του καρυκεύματος. Αυτό είναι ένα λεπτό στρώμα της επικάλυψης πολυμερούς στο εσωτερικό του μαντεμένιου τηγανιού σας.

Τα σωστά καρυκευμένα ταψιά από χυτοσίδηρο λαδώνονται και θερμαίνονται επανειλημμένα. Αυτό προκαλεί τη διάσπαση του λαδιού σε μια πλαστική ουσία που προσκολλάται στη μεταλλική επιφάνεια.

Κάντε το ωριμασμένο μαντεμένιο τηγάνι σας αντικολλητικό. Τα καρυκεύματα είναι εύκαμπτα και χημικά συνδεδεμένα με μέταλλα. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα το μεταλλικό κουτάλι και τη σπάτουλα και το μηχάνημα δεν θα σπάσει.

Το καλά ωριμασμένο τηγάνι από μαντεμένιο δεν κολλάει στο τηγάνι.

Διατηρήστε τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη σας όμορφα και ζεστά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. και το φαγητό θα βγει χωρίς να κολλήσει.

αντοχή στη θερμότητα του χυτοσιδήρου

Το πλεονέκτημα του χυτοσιδήρου είναι όταν το θερμαίνεις. θα είναι ακόμα ζεστό Αυτή η ιδιότητα των τηγανιών από χυτοσίδηρο ονομάζεται υψηλή θερμοχωρητικότητα. Αυτό το στυλ είναι βασικό όταν θέλετε να ψήσετε κρέας στη σχάρα.

Η θερμική αγωγιμότητα του χυτοσιδήρου είναι χαμηλή. να ζεσταθεί καλά Πρέπει να τοποθετηθεί στη σόμπα και να προθερμανθεί για 10 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση. Ή βάλτε το σε ζεστό φούρνο για 25-30 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Μια άλλη αξιοσημείωτη ιδιότητα είναι η υψηλή εκπομπή, ή η τάση να εκπέμπεται θερμική ενέργεια από την επιφάνεια. Η τιμή εκπομπής είναι 0,64.

όταν μαγειρεύεις Το εξωτερικό μέρος του φαγητού θα ζεσταθεί. και η επιφάνεια μαγειρέματος εκτίθεται σε θερμότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το μαντέμι ιδανικό για ψήσιμο λαχανικών και κοτόπουλου σε τηγάνι.

το παλιό είναι χρυσός

Τα Vintage Wagner και Griswold τηγάνια ήταν θησαυροί από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Όταν τελειώσετε, χτυπάτε τη φόρμα και γυαλίζετε τα κουζινικά σκεύη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο vintage, λεία επιφάνεια Στη δεκαετία του 1950, οι κατασκευαστές βελτίωσαν την παραγωγή χυτοσιδήρου για να είναι πιο βελτιωμένη. Και έχουν αφαιρέσει το τελικό στάδιο στίλβωσης από τη διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα, τα μοντέρνα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο έχουν λεία επιφάνεια που μοιάζει με βότσαλο. Είναι μια μικρή διαφορά. αν και το υλικό είναι το ίδιο Όμως οι μέθοδοι παραγωγής έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Αν το μαντεμένιο τηγάνι σας είναι καρυκευμένο Τόσο η αντίκα όσο και ο σύγχρονος χυτοσίδηρος έχουν αντικολλητική επιφάνεια. Αλλά το παλιό είναι πάντα καλύτερο.

«Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε μια μπριζόλα είναι να τη ψήσετε στη σχάρα πάνω από τη φωτιά ή να τη ψήσετε σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο.»
– Ρόι Γιαμαγκούτσι

Φροντίδα και συντήρηση μαντεμένιων σκευών

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για να αποκτήσετε το χυτοσίδηρο άλογό σας σε κορυφαίο σχήμα:

εποχή για όλους τους σωστούς λόγους.

Μπορείτε να αναθεωρήσετε το ζεστό μαντεμένιο τηγάνι σας για πρόσθετη προστασία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ζεσταίνετε το στο φούρνο μέχρι να δείτε καπνό να βγαίνει από το σίδερο.

Αλείφουμε με μαγειρικό λάδι και αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μερικές φορές. Το μαντεμένιο τηγάνι σας είναι έτοιμο.

Πλένεται μετά από κάθε χρήση

Χρησιμοποιήστε την ξεφτισμένη πλευρά ενός σφουγγαριού ή πλύνετε το μαντεμένιο τηγάνι σας με σαπούνι πιάτων μετά από κάθε χρήση και στεγνώστε το αμέσως. δεν επιτρέπεται να πλένουν πιάτα

Αλατοπιπερώστε μετά από κάθε πλύση.

Τοποθετήστε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο στη σόμπα σε δυνατή φωτιά. όταν το νερό είναι στεγνό Προσθέστε λάδι κανόλας και τρίψτε το γύρω-γύρω. με χαρτί υγείας Ζεστό μέχρι να καπνίσει, αφήστε το να κρυώσει.

Σταματήστε να σκουριάζετε στο χυτοσίδηρο.

Το νερό είναι ο εχθρός του χυτοσιδήρου. Μην μουλιάζετε και μην αφήνετε το σίδερο να βραχεί. Πάντα να στεγνώνετε το τηγάνι με χαρτοπετσέτα μετά από κάθε πλύση. Ακόμη και ένα σημείο νερού μπορεί να οδηγήσει σε σκουριά σημείο στο χυτοσίδηρο σας

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαγειρικών σας σκευών μαθαίνοντας ποια μαγειρικά σκεύη είναι καλύτερα για μαντεμένια μαγειρικά σκεύη.

Τελικές σκέψεις – Αξίζουν τα μαντεμένια τηγάνια;

Ο χυτοσίδηρος είναι πολύτιμος και ανασταίνεται. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να αποκτήσετε μαντεμένια τηγάνια και να ανεβάσετε τη μαγειρική σας στο επόμενο επίπεδο.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε αυτό το ευέλικτο και ανθεκτικό σκεύος. Πηγαίνετε στην πλησιέστερη υπαίθρια αγορά και αρχίστε να ψάχνετε.

Θα μπορούσατε να πετύχετε το τζάκποτ με έναν vintage Griswold ή τουλάχιστον έναν μάγειρα ή μάγειρα κατασκήνωσης.

Οι άνθρωποι είναι γνωστοί για τις υψηλές τιμές στα μαγειρικά σκεύη αντίκες Le Creuset με εμαγιέ από χυτοσίδηρο.

πέτρινη κατσαρόλα

απόδειξη
MSc
χειριστής τηγανιού

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *